Το μίσος και η σκληρότητα του δολοφόνου κρύβουν τα κίνητρα και στήνουν το παζλ

«Το πρώτο στοιχείο στην διάπραξη ενός εγκλήματος είναι το κίνητρο, το τι ωθεί κάποιον σε τέλεση του εγκλήματος. Το δεύτερο είναι τα διαθέσιμα μέσα, τα εργαλεία για την τέλεση και το τρίτο είναι η κατάλληλη ευκαιρία η οποία συνιστάται στην εύρεση του ελκυστικού στόχου που διαθέτει κάποιο κενό ασφαλείας και εγγύτητα στον δράστη», όπως λένε οι ειδικοί.

Με όλα αυτά ενώπιον τους, οι αρχές προσπαθούν να συμπληρώσουν σιγά σιγά το παζλ της πολύκροτης υπόθεσης του διπλού φονικού στον Στρόβολο. Μια υπόθεση που ταλανίζει τους ανακριτές και τους έχει φέρει αντιμέτωπους με ένα ειδεχθές έγκλημα.  

Είναι αρκετά που έγιναν και άλλα τόσα που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε αυτή η υπόθεση να κλείσει θετικά για την Αστυνομία, η οποία όπως τονίστηκε πολλάκις, έχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι συνέβη το βράδυ της 19ης Απριλίου στη μονοκατοικία του Στροβόλου όπου εντοπίστηκε νεκρό το ζεύγος Χατζηγεωργίου.

Οι καταθέσεις και οι πληροφορίες στην ακίδα

Οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν επικεντρωθεί εδώ και μερικά 24ωρα στο κίνητρο του δράστη. Ένα κίνητρο που ψάχνει η αστυνομία μέσα από τα ευρήματα που έχει μέχρι στιγμής ενώπιον της αλλά και μέσα από μαρτυρίες του οικογενειακού, φιλικού και εργασιακού περιβάλλοντος του ζεύγους.
Οι ανακριτές αξιολογούν κάθε πληροφορία που φθάνει στα χέρια τους ενώ λόγω της ιδιαιτερότητας του εγκλήματος, λειτουργούν υπό άκρα διακριτικότητα και μυστικότητα, ωστόσο δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω.

Βέβαια, η πιο σημαντική κατάθεση ακόμα δεν έχει ληφθεί και δεν είναι άλλη από την κατάθεση που θα δώσει ο 15χρονος γιος του ζεύγους ο οποίος ήταν ο μοναδικός μάρτυρας εντός της οικίας και γνωρίζει τα όσα διαδραματίστηκαν τα ξημερώματα της 19ης Απριλίου.

Η σκιαγράφηση θύτη και θυμάτων

Σε μια τέτοια υπόθεση στην οποία δόθηκε από την πρώτη στιγμή ο χαρακτηρισμός «έγκλημα μίσους» απαραίτητη είναι και η σκιαγράφηση του προφίλ των θυμάτων, αλλά βεβαίως και του θύτη.Μέσα από αυτή τη σκιαγράφηση οι αρχές θα εντοπίσουν ακόμα περισσότερα στοιχεία τα οποία θα φωτογραφίσουν ακόμα και τα κίνητρα του άγριου φονικού.

Θεωρητικά η Αστυνομία βρίσκεται μπροστά σε μια από τις δυσκολότερες υποθέσεις που κλήθηκε ποτέ να λύσει λόγω των ιδιαζουσών  συνθηκών που υπάρχουν στο εν λόγω έγκλημα όπως επιβεβαίωσε με τη λακωνική του δήλωση το Σάββατο 21 Απριλίου ο Αρχηγός Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.
 
 
Το μένος και το μίσος

Αρχικά το μένος είναι η επιθετική ορμή που συνοδεύεται συχνά από οργή και μανία σύμφωνα με τη σημασία της, πράγμα που πρακτικά δείχνει ότι ο δράστης ήθελε απλά να είναι σίγουρος ότι όταν θα άφηνε τα σώματα των θυμάτων και ότι δεν υπήρχε περίπτωση να επιβιώσουν.

Το μίσος από την άλλη είναι η εχθρική διάθεση ενάντια σε κάποιο άνθρωπο ή κατάσταση. Απέναντι σε άνθρωπο η εχθρική διάθεση μπορεί να υπάρξει για πάρα πολλούς λόγους, όμως η κατάσταση ίσως να είναι το κλειδί για την αστυνομία.
 
Γιατί από κάποια κατάσταση ένας άνθρωπος να θέλει να διαπράξει ένα τέτοιο αποτρόπαιο έγκλημα.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση, ο δράστης του διπλού φονικού διακατέχεται με μίσος το οποίο τον οδήγησε να δολοφονήσει τα θύματα με απίστευτη σκληρότητα και χωρίς περιστροφές. Κάτι το οποίο φαίνεται κα από τις πολλαπλές μαχαιριές που έφεραν τα άψυχα σώματα των νεκρών.

Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου ότι ο δράστης λειτούργησε με καλά μελετημένο σχέδιο και παρενέβη στη σκηνή του εγκλήματος.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα και αξιολογώντας κάθε πληροφορία η Αστυνομία προσπαθεί να φτάσει στο κίνητρο του δράστη και να ερμηνεύσει το μίσος που του όπλισε το χέρι.
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας