Αυτοψία στην σκηνή του φονικού διενήργησε ο Ματσάκης – «Εντόπισα καλά στοιχεία»

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της αστυνομίας στην οικία του ζεύγους που δολοφονήθηκε στον Στρόβολο και οι ανακριτές παρέδωσαν τα κλειδιά του σπιτιού στους οικείους των θυμάτων και έφυγαν τις κορδέλες με τις οποίες ήταν αποκλεισμένη η σκηνή.

Στο σημείο βρέθηκε γύρω στις 4 το απόγευμα ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης και ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Παπαϊωάννου για αυτοψία στον χώρο του εγκλήματος.  Μαζί τους και η αδελφή του 60χρονου καθηγητή με την οποία διαμένει και ο 15χρονος γιος του ζεύγους μετά το έγκλημα.


Υπενθυμίζεται ότι είχε απαγορευτεί στον κ. Ματσάκη να διενεργήσει αυτοψία στον χώρο ενόσω η σκηνή ήταν αποκλεισμένη από την αστυνομία για έρευνες.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της αυτοψίας, ο Μάριος Ματσάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πήρε σημειώσεις οι οποίες τον έχουν υποβοηθήσει στην ιατροδικαστική εξέταση που διενεργεί.


Επίσης ανέφερε ότι εισήλθε στην οικία 7 μέρες μετά το φόνο ενώ η αστυνομία έχει συλλέξει τεκμήρια και φωτογραφίες. Ωστόσο, όπως είπε, κατάφερε να εντοπίσει «καλά στοιχεία» και ότι η αυτοψία ήταν «εποικοδομητική».

 

 

Σε εξέλιξη οι έρευνες 

Πέραν των ενενήντα καταθέσεων έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής από τους ανακριτές ενώ αναμένεται να ληφθούν αρκετές ακόμη από διάφορα πρόσωπα,  δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης.

«Από την αρχή της υπόθεσης έχουν ληφθεί,  μεταξύ άλλων ενεργειών, πέραν των 90 καταθέσεων και συνεχίζεται τόσο η αξιολόγηση όσο και η λήψη επιπρόσθετων  καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα», ανέφερε.

Εξάλλου, η ηγεσία της Αστυνομίας αποφάσισε την ενίσχυση της ανακριτικής ομάδας που διερευνά το διπλό φονικό.  Η απόφαση λήφθηκε σε σύσκεψη υπό τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι από σήμερα εργάζονται δεκαπέντε συνολικά άτομα στην υπόθεση.

Έρχεται ειδικός εμπειρογνώμονας της Scotland Yard

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το ΚΥΠΕ, αναμένεται η άφιξη  ειδικού εμπειρογνώμονα και συμβούλου της Scotland Yard, ο οποίος θα συνδράμει στο έργο της ανακριτικής ομάδας για διερεύνηση της υπόθεσης.

Διαδικασία για άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία της άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο, ενώ έχει εξασφαλιστεί διάταγμα από τους ανακριτές για έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών.

Επίσης παραμένει άγνωστο ακόμα το πότε θα ληφθεί γραπτή κατάθεση από το 15χρονο γιο του ζεύγους.

 

Διαβάστε επίσης: 

Δειτε Επισης

Σαρανταενάχρονος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και προκάλεσε τροχαίο
Τραγωδία στον Πειραιά-Νεκρός 31χρονος από την κατάρρευση κτηρίου (pics)
Απαντά στο Ισραήλ ο Ραΐσι-«Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του»
Το Τελ Αβίβ διαβεβαίωσε τις αραβικές χώρες ότι η απάντησή του στο Ιράν δεν θα τις βάλει σε κίνδυνο
Κατέρρευσε τμήμα κτηρίου στο Πασαλιμάνι-Τρεις ελαφρά τραυματίες, ένας εγκλωβισμένος (pics)
Ασφυκτική πίεση στο Ισραήλ να μην χτυπήσει το Ιράν-Η σύγκριση των δύο στρατών, τα drone και τα πυρηνικά
Χειροπέδες σε 32χρονη που εργαζόταν παράνομα σε ξενοδοχείο με πλαστή ταυτότητα
Πρόθεση να καταγγελθούν στην Αστυνομία όσοι δήλωσαν ψευδώς αλλαγή διεύθυνσης ενόψει εκλογών
Χειροπέδες σε δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο Φρουραρχείο των Κεντρικών Φυλακών
Συνελήφθη 24χρονος που είχε στην κατοχή του ναρκωτικά και κλοπιμαία