Απάντηση στις επικρίσεις δημοσιογράφων έδωσε η Επ. Προστασίας Δεδομένων

Η  Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοïζίδου Νικολαΐδου σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης 24 Απριλίου αναφέρεται σε επικρίσεις που δέχθηκε από συγκεκριμένους δημοσιογράφους, κυρίως όπως διευκρινίζει, συνεργάτες του ΠΟΛΙΤΗ, του ΡΙΚ και της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, οι οποίοι επέκριναν τη θέση που πήρε για τη δημοσίευση κάποιων πληροφοριών σχετικά με το διπλό φονικό στον Στρόβολο και ουσιαστικά, την προκαλούν δημόσια, να επιβάλει διοικητική κύρωση, για τη μη συμμόρφωσή τους με τις υποδείξεις της.
 
Προσθέτει πως «από σεβασμό στην πλειοψηφία της δημοσιογραφικής κοινότητας, στο παρόν στάδιο, επιθυμώ να μη δώσω συνέχεια στο θέμα αυτό». 
 
Η κ. Λοϊζίδου αναφέρει επίσης πως αν «οι εν λόγω δημοσιογράφοι, μετά από χρόνια επαγγελματικής δημοσιογραφίας, δεν γνωρίζουν ακόμη τη διαφορά μεταξύ του νόμιμου και του παράνομου, δυστυχώς, η Αρχή είναι υποχρεωμένη να το υποδεικνύει, με πλήρη σεβασμό στην ελευθερία της έκφρασης και χωρίς απειλές, όπως ατυχώς έχει γραφτεί και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».
 
«Οι συστάσεις, οδηγίες και κατευθύνσεις των ανεξάρτητων Αρχών δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτές ή να ακολουθούνται κατά το δοκούν», επισημαίνει προσθέτοντας ότι «μια πληροφορία που χθες εξυπηρετούσε την ενημέρωση του κοινού, σήμερα μπορεί να μην την εξυπηρετεί και το αντίθετο».
 
«Ο επαγγελματίας δημοσιογράφος πρέπει να αναλογίζεται το τι δημοσιεύει, αλλά και το πότε το δημοσιεύει, πάντοτε στα πλαίσια των Αρχών της Αναλογικότητας και της Ακρίβειας», συνεχίζει η Επίτροπος.
 
Η κ. Λοϊζίδου επισημαίνει ότι πέραν όμως του νόμιμου και του παράνομου, ο επαγγελματίας δημοσιογράφος πρέπει να γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ του σωστού και του λάθους κάτι το οποίο αφορά στην Επιτροπή της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και όχι στο Γραφείο μου.
 
Τέλος η Επίτροπος αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες προέβη σε πολλές ενέργειες, παραστάσεις και διαβήματα, προς διάφορες κατευθύνσεις, για το υπό αναφορά θέμα, αλλά είναι προφανές ότι κάποιοι, δεν τις έμαθαν ή δεν ενδιαφέρθηκαν να τις μάθουν. 
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου