Νέα τοποθέτηση αστυνομίας για το διπλό φονικό – Πώς απαντά στις επικρίσεις

Με αφορμή χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα σε σχέση με τη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στη Νομική Υπηρεσία, αναφέρονται τα ακόλουθα από την αστυνομία:
 
Η Αστυνομία διερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και υπευθυνότητα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη την ισχύουσα νομοθεσία και ανακριτική διαδικασία.
 
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης έχουν γίνει διάφορες εξετάσεις και έρευνες, έχει ληφθεί σημαντικός αριθμός καταθέσεων, και υπολείπεται επίσης μεγάλο ανακριτικό έργο ένεκα της φύσεως και πλοκής της. Το ανακριτικό έργο είναι σε εξέλιξη και για το σκοπό αυτό υπάρχει επαφή και συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία.
 
Περαιτέρω, οι ανακριτές αποφασίζουν και θέτουν προτεραιότητες τόσο στη λήψη καταθέσεων αλλά και γενικότερα στη διαδικασία διερεύνησης και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Επίσης, οι ανακριτές προβαίνουν σε συνεχή αξιολόγηση των καταθέσεων, στοιχείων αλλά και δεδομένων, καθορίζοντας ενέργειες με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
 
Η Αστυνομία δηλώνει για ακόμα μία φορά ότι παραμένει επικεντρωμένη στη διερεύνηση της υπόθεσης ανεξαρτήτως οποιωνδήποτε τοποθετήσεων και απόψεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και προβαίνει σε σχετικές δηλώσεις χωρίς να υπεισέρχεται σε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες που ενδεχομένως να επηρεάσουν το ανακριτικό έργο.
 
Τέλος, όσον αφορά δημοσιεύματα στα οποία επικρίνεται το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας, αναφέρεται ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ούτε πρόκειται να την επηρεάσουν στην προσπάθεια που καταβάλλει με σκοπό την πλήρη, αντικειμενική και σωστή διερεύνηση αυτής της πρωτοφανούς για τα Κυπριακά δεδομένα υπόθεσης. 
 
Καταγγελίες Ματσάκη 
 
Στις δημόσιες δηλώσεις που έγιναν από πλευράς του Γενικού Εισαγγελέα για το θέμα των καταγγελιών του Ιατροδικαστή Μάριου Ματσάκη σε σχέση με το διπλό φονικό στο Στρόβολο παραπέμπει ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης με δήλωση του στο ΚΥΠΕ ερωτηθείς σχετικά.

Ο Μάριος Ματσάκης, μιλώντας επίσης στο ΚΥΠΕ, κατήγγειλε ότι οι ανακριτές της Αστυνομίας που διερευνούν την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του ζεύγους στο Στρόβολο κάτι θέλουν να κρύψουν γι΄ αυτό και δεν επιτρέπουν στον ίδιο να διενεργήσει αυτοψία στη σκηνή του εγκλήματος.

Με δημόσιες δηλώσεις του σε διάφορα ΜΜΕ, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης απέρριψε τις καταγγελίες του κ. Ματσάκη περί προσπάθειας να αποκρυβεί οτιδήποτε σε σχέση με την υπόθεση αυτή.
 
Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι η Αστυνομία δεν επιθυμεί να προβεί σε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Δειτε Επισης

Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα