Ρίχνει πίσω το μπαλάκι στην αστυνομία ο Κληρίδης για το φονικό στον Στρόβολο

Ιδιαίτερα δύσκολη, χωρίς επαρκής μαρτυρία, χαρακτήρισε την υπόθεση του διπλού φονικού στον Στρόβολο ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.
 
Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του Άλφα, ο Κώστας Κληρίδης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό έγκλημα, αναφέροντας ότι «το γεγονός ότι δεν έχει εντοπιστεί φονικό όπλο, δεν υπάρχει επαρκής μαρτυρία και δεν έχουν διαφανεί τα κίνητρα μέχρι στιγμής, καθιστούν την διερεύνηση ιδιαίτερα δύσκολη».
 
Σε ότι αφορά την χθεσινή σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία με τους ανακριτές, ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι αυτή ότι πραγματοποιήθηκε «κατόπιν παράκλησης των ανακριτών της υπόθεσης».
 
Επίσης σε ότι αφορά τις οδηγίες που δόθηκαν στους ανακριτές αφού υπήρχαν κενά στο ανακριτικό έργο, ο Κώστας Κληρίδη ανέφερε ότι «αυτή η δύσκολη υπόθεση παρουσιάζει πολλές πτυχές και το ανακριτικό έργο πρέπει να επεκταθεί για να καλύψει και άλλες πτυχές. Οι ανακριτές ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν το έργο και να αποφασίσουν πότε θα πρέπει να πάρουν τις καταθέσεις που εκκρεμούν».
 
Ο Γενικός Εισαγγελέας σε ότι αφορά τις δηλώσεις ότι ο ίδιος θα ανάψει το πράσινο φως για λήψη κατάθεσης από τον 15χρονο γιο του ζεύγους, έριξε πίσω το μπαλάκι στην αστυνομία, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αποφάσεις θα παρθούν από τους ανακριτές και ότι ο ρόλος της Νομικής Υπηρεσίας είναι υποστηριχτικός.  
 
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να διαρρέουν πληροφορίες σε ότι αφορά την διερεύνηση γιατί μπορεί να λειτουργήσουν αρνητικά ενώ επισήμανε ότι οι έρευνες θα πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα καθώς η παρέλευση του χρόνου δεν είναι καλός οδηγός.
Σε ότι αφορά τις καταγγελίες του Μάριου Ματσάκη και ότι του απαγόρευσαν να διενεργήσει αυτοψία γιατί έχει κάτι να κρύψουν, ο Κώστας Κληρίδης  μίλησε για «ανοησίες».

Δειτε Επισης

BINTEΟ: Κάνουν τη νύχτα μέρα οι οπαδοί της Ομόνοιας 29ης
Συλλήψεις στη Λεμεσό έπειτα από εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση
Συμπλοκή νεαρών στα Λατσιά με έναν τραυματία-Πρόσωπο ανέσυρε μαχαίρι
Στις 10 οι συλλήψεις για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Διέκοψε και ανακοινώνει την Κυριακή την απόφαση για κράτηση των εννέα το Δικαστήριο-Στο επίκεντρο ο πληροφοριοδότης
Άμεση παρέμβαση Τμήματος Δασών για έλεγχο πυρκαγιάς στον Κάτω Πύργου Τυλληρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο οι συλληφθέντες για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Χειροπέδες σε 34χρονο για υπόθεση απατής-Ενοικίασε σπίτι σε άλλο πρόσωπο, αλλά δεν ήταν δικό του
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για το «Δημητρούι»-Στους 9 οι ύποπτοι για τις αρχές
Ακινητοποιήθηκε φορτηγό και έκλεισε λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού