Μία πόλη, δύο δολοφονίες, τρία θύματα...Το πενθήμερο του θρίλερ

Τρίζουν συθέμελα τα τσιμέντα της Κυπριακή κοινωνίας αφού πριν καλά καλά κοπάσουν οι αντιδράσεις από το στυγερό έγκλημα του Στροβόλου ένα νέο έγκλημα με θύμα 80χρονη συνταξιούχο δασκάλα σημειώθηκε στην Αγλαντζιά το πρωί της Δευτέρας.
 
Το πενθήμερο του τρόμου στην πρωτεύουσα
 
Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, ώρα 1:45 π.μ.

Η αστυνομία λαμβάνει κλήση από την οδό Ζαλόγγου στο Στρόβολο ότι ζεύγος εντοπίστηκε νεκρό από το  ίδιο τους το παιδί στο υπνοδωμάτιο τους. Αμέσως στη σκηνή σπεύδουν μέλη της Αστυνομίας για διερεύνηση της υπόθεσης. Εντοπίζουν το ζεύγος νεκρό, κατακρεουργημένο σε λίμνη αίματος και αμέσως αποκλείουν τη σκηνή και αρχίουν έρευνες.

Ο 15χρονος λέει στους αστυνομικούς ότι βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με δύο κουκουλοφόρους οι οποίοι μάλιστα του είπαν να μη φοβάται και δεν θα του έκαναν κακό. Ακολούθως τον κλείδωσαν όπως είπε στο υπόγειο απ’ όπου διέφυγε και ειδοποίησε γείτονες.

Στο χώρο φτάνει το πρωί ιατροδικαστής για αυτοψία και γίνεται λόγος για ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που σημειώθηκε ποτέ στην Κύπρο.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η οικία δεν παραβιάστηκε και τα δεδομένα της Αστυνομίας ανατρέπονται, στρέφοντας τις έρευνες της σε διαφορετική κατεύθυνση.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου διενήργησε τη νεκροτομή επί των σορών τα ευρήματα της οποίας είναι πραγματικά σοκαριστικά και αφήνουν άφωνη την κοινή γνώμη.

26 μαχαιριές δέχθηκε ο 60χρονος καθηγητής Γιώργος Χατζηγεωργίου και άλλες 11 η 59χρονη σύζυγος του Ντίνα Σεργίου, υπάλληλος της Κεντρικής Τράπεζας. Ευρήματα τα οποία οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για έγκλημα μίσους και ο δράστης ή οι δράστες έκρυβαν μένος.
 
Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, ώρα 10:00 π.μ

Σαρωτικές έρευνες της Αστυνομίας εντός και εκτός από το σπίτι που έγινε το έγκλημα για εντοπισμό του φονικού όπλου και συγκεκριμένα του μαχαιριού με το οποίο ο δράστης ή οι δράστες σκότωσαν το ζεύγος.

Τα μέλη της Αστυνομίας χτενίζουν τα παρακείμενα χωράφια με ανιχνευτικούς σκύλους αλλά και ανιχνευτές μετάλλων, ενώ και εντός της οικίας οι εξονυχιστικές έρευνες δεν φέρνουν αποτέλεσμα.  Από το σημείο λαμβάνονται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης τα οποία οι ανακριτές ξεψαχνίζουν για να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο 15χρονος γιός διαμένει με συγγενικό πρόσωπο των γονιών του και αναμένεται να δώσει κατάθεση με όσα συνέβησαν το βράδυ του στυγερού εγκλήματος.
 
Σάββατο 21 Απριλίου 2018, ώρα 10:00 π.μ.
 
Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες οι οποίες όμως δεν οδηγούν σε αποτέλεσμα, ενώ στην Κύπρο καλείται εκ μέρους της Αστυνομίας η ιατροδικαστής Χαρα Σπηλιωπούλου για να διενεργήσει νέα νεκροτομή στις σορούς του ζεύγους.

Μαζί της εκ μέρους της οικογένειας ο Μάριος Ματσάκης και εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας η Ελένη Αντωνίου η οποία διενήργησε την πρώτη νεκροτομή.
 
Σάββατο 21 Απριλίου 2018, ώρα 4:00 μ.μ.
 
Αρχίζει η νεκροτομή από τους τρεις ιατροδικαστές, ενώ ο Αρχηγός Αστυνομίας σπέυδει στη σκηνή του φόνου μαζί με τον Υπαρχηγό της δύναμης Κύπρο Μιχαηλίδη.

Μετά από επιθεώρηση του χώρου προβαίνει σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης κάνοντας λόγο για πρωτοφανή υπόθεση. Περίπου πέντε ώρες μετά ολοκληρώνεται η νεκροτομή από τους ιατροδικαστές και τα αποτελέσματα που εξάγονται είναι ίδια με αυτά της πρώτης νεκροτομής, χωρίς να προκύπτουν επιπρόσθετα ευρήματα.
 
Κυριακή 22 Απριλίου 2018 ώρα 12:00 μ.μ.

Η Αστυνομία βρίσκεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των επιστημονικών εξετάσεων, ενώ η Χαρα Σπηλιωπούλου στην παρουσία των άλλων δύο ιατροδικαστών εξετάζει τον 15χρονο γιό της οικογένειας. Τα αποτελέσματα δείχνουν μώλωπες στα χέρια του 15χρονου χωρίς όμως να προσδιορίζεται κάτι περεταίρω ως προς τον χρόνο.

Η πολυαναμενόμενη κατάθεση του 15χρονου δεν έχει ακόμα ληφθεί κάτι που αναμένεται να γίνει όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις όπως είπε και την προηγούμενη μέρα ο Αρχηγός Αστυνομίας.
 
Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, ώρα 10:00 π.μ.

Την ώρα που στη Νομική Υπηρεσία έχει συγκλιθεί ευρεία σύσκεψη για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα της Αστυνομίας για το στυγερό έγκλημα και να δοθούν οδηγίες από το Γενικό Εισαγγελέα σκάει άλλη μια βόμβα.

Νεκρή εντοπίζεται 76χρονη συνταξιούχος εκπαιδευτικός, φιμωμένη και δεμένη στο σπίτι της με την Αστυνομία να τίθεται ξανά σε κόκκινο συναγερμό.

Η 76χρονη φέρεται να είχε προγευματίσει με το γιό της γύρω στις 8 το πρωί και ο οποίος στη συνέχεια έφυγε για να μεταβεί στην εργασία του. Η οικία κατά το δεδομένο χρόνο ήταν ανοιχτή.

Λίγη ώρα αργότερα στην οικία της 80χρονης μετέβη η κόρη της και η οποία θα τη μετέφερε σε γιατρό λόγω σπασίματος που είχε στο ένα χέρι και το οποίο ήταν τυλιγμένο με γύψο.
 
Τότε η κόρη της 80χρονης αντίκρισε τη μητέρα της ξαπλωμένη μπρούμητα στο κρεβάτι της, δεμένη και φιμωμένη, ενώ όπως έδειξαν οι έρευνες το θύμα έφερε τραύματα από μαχαίρι στο ένα της χέρι.
 
Ακολούθως στη σκηνή κλήθηκαν ανακριτές και μέλη του εγκληματολογικού καθώς και οι Ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα.
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η οικία ήταν άνω κάτω γεγονός που οδηγεί στο  συμπέρασμα ότι πρόκειται για ληστεία μετά φόνου.
Την ίδια ώρα μέλη της Αστυνομίας άρχισαν να χτενίζουν την περιοχή, ενώ ανακριτές προσπαθούν να συλλέξουν πληροφορίες από γείτονες.
Επίσης τα μέλη της Αστυνομίας αναζητούν κλειστά κυκλώματα της περιοχής για να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο για τον τρόπο δράσης των δραστών.

Ο σύζυγος της 80χρονης είναι πρώην λοχίας της Αστυνομίας, ο οποίος διαμένει σε γηροκομείο.

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, ώρα 1:00 μ.μ.


Ολοκληρώνεται η σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία, στην οποία αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα στην υπόθεση του άγριου φονικού του Στροβόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκαν οδηγίες στους ανακριτές όπως λάβουν κάποιες επιπρόσθετες καταθέσεις, ενώ δόθηκαν οδηγίες όπως ολοκληρωθούν κάποιες άλλες έρευνες που βρίσκονται σε εκκρεμότητα προτού καλέσουν για κατάθεση τον 15χρονο γιο.

Ερωτηθείς σχετικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Νομική Υπηρεσία, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης περιορίστηκε να δηλώσει ότι «ενημερωθήκαμε για το ανακριτικό έργο που έγινε μέχρι σήμερα, το οποίο θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς».

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»