Στο ψυγείο μέχρι νεωτέρας η κατάθεση του 15χρονου γιου για το διπλό φονικό

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη μια το μεσημέρι η σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία, στην οποία αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα στην υπόθεση του άγριου φονικού του Στροβόλου.
 
Στην σύσκεψη παρακάθισαν μέλη της αστυνομίας και της Νομικής Υπηρεσίας και θόδθηκαν οδηγίες στους ανακριτές για τα επόμενα βήματα στην προσπάθεια για εξιχνίαση της υπόθεσης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκαν οδηγίες στους ανακριτές όπως λάβουν κάποιες επιπρόσθετες καταθέσεις, ενώ δόθηκαν οδηγίες όπως ολοκληρωθούν κάποιες άλλες έρευνες που βρίσκονται σε εκκρεμότητα προτού καλέσουν για κατάθεση τον 15χρονο γιο. 
 
Τα θρίλερ του στυγερού εγκλήματος του Στροβόλου που συγκλονίζει την Κύπρο για Πέμπτη μέρα και το οποίο παραμένει ορφανό με την αστυνομία να προσπαθεί να ενώσει τα κομμάτια του πάζλ.
 
Ερωτηθείς σχετικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Νομική Υπηρεσία, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης περιορίστηκε να δηλώσει ότι «ενημερωθήκαμε για το ανακριτικό έργο που έγινε μέχρι σήμερα, το οποίο θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς».
 
Διαβάστε επίσης: 
 
Περί κατάθεσης ο λόγος
 
Από την πρώτη ημέρα που διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα η Αστυνομία μιλά για κατάθεση του 15χρονου η οποία όμως πέντε εικοσιτετράωρα μετά βρίσκεται στο ψυγείο, αφού όπως δήλωσε και ο Αρχηγός Αστυνομίας οι ανακριτικές αρχές θέλουν να έχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται πριν κληθεί ο 15χρονος να καταθέσει.
 
Κλειδώνει το ένα φονικό όπλο
 
Για πέντε μέρες οι ανακριτές της υπόθεσης δουλεύουν νυχθημερόν και ψάχνουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν από την σκηνή του εγκλήματος, ενώ φαίνεται να ξεκαθαρίζει όλο και περισσότερο το τοπίο.
 
Ωστόσο πέντε μέρες μετά το φονικό όπλο παραμένει εξαφανισμένο, ενώ έχει κλειδώσει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα μαχαίρι άρα ένας ήταν και ο δολοφόνος, χωρίς όμως να αποκλείεται να είχε συνεργούς.
 
Επιβεβαιώνει την πρώτη η δεύτερη νεκροτομή
 
O 15χρονος εξετάστηκε την μέρα του φόνου από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου ενώ το απόγευμα της Κυριακής διενεργήθηκε εκ νέου ιατροδικαστική εξέταση από τους ιατροδικαστές Ελένη Αντωνίου και Χαρά Σπηλιωπούλου εξ Ελλάδος. Παρόν ήταν και ο Μάριος Ματσάκης εκ μέρους της οικογένειας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, τόσο κατά την πρώτη εξέταση όσο και στην δεύτερη, διαπιστώθηκε ότι ο 15χρονος έφερε μόνο μώλωπες, χωρίς όμως να προσδιορίζεται κάτι περεταίρω ως προς τον χρόνο.
 
Η ιατροδικαστική εξέταση έγινε στην παρουσία του δικηγόρου του, παιδοψυχολόγων και λειτουργών των κοινωνικών υπηρεσιών ενώ η εξέταση δεν σημαίνει ότι τον καθιστά ύποπτο αλλά επισημαίνεται ότι διενεργήθηκε καθώς είχε επαφή και με τους δράστες.
 
Eξάλλου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» η κηδεία του ζεύγους θα τελεστεί αύριο από τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στο Στρόβολο στις 3:30.
 

Δειτε Επισης

Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)
Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά