Τίποτα περαιτέρω από την δεύτερη νεκροτομή – Με απόκλιση η ώρα θανάτου

Συνεχίζεται το θρίλερ γύρω από το άγριο φονικό που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Στρόβολο με θύματα τον 60χρονο καθηγητή και την 59χρονη σύζυγό του, οι οποίοι βρέθηκαν κατακρεουργημένοι στο υπνοδωμάτιο τους.

Οι ανακριτές της υπόθεσης για τέταρτη μέρα συνεχίζουν τις έρευνες με σκοπό την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος που συγκλόνισε το παγκύπριο.
 
Όπως ανακοινώθηκε, η αστυνομία έχει συγκεκριμένη εικόνα, ωστόσο καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εντοπιστούν στοιχεία ούτος ώστε να υπάρξει η σύνδεση του δράστη ή των δραστών με το έγκλημα. Χωρίς τα στοιχεία η αστυνομία, δεν μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Χθες, μέλη της ανακριτικής ομάδας διενύργησαν εκ νέου έρευνες στην σκηνή του φονικού, για συλλογή περαιτέρω στοιχείων ενώ ακόμη συνεχίζουν να ψάχνουν απεγνωσμένα το φονικό όπλο.

Στη σκηνή χθες το απόγευμα βρέθηκε ο Αρχηγός της αστυνομίας, ο οποίος είπε πως «πρόκειται για μια πολύ δύσκολη υπόθεση, που συνέβη κάτω από πολύ ιδιάζουσες συνθήκες», σημείωσε, προσθέτοντας πως «γι’ αυτό το λόγο έχουμε μεριμνήσει να έχουμε στη διάθεσή μας όλη την αναγκαία εμπειρογνωμοσύνη, τόσο σε ανακριτικό, όσο και σε επιστημονικό επίπεδο. Είναι μια πρωτοφανής υπόθεση για τα δεδομένα της Κύπρου και όχι μόνο και γι’ αυτό καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για πλήρη εξιχνίασή της». 
 
«Κλειδί» η ώρα του φονικού

Οι ανακριτές της υπόθεση θεωρούν ότι ο φόνος διαπράχθηκε ώρα πριν ειδοποιηθεί η αστυνομία και ψάχνουν στοιχεία για να εξακριβωθεί πότε ακριβώς διαπράχθηκε, καθώς θεωρείται «κλειδί» στην υπόθεση.

Χθες στην Κύπρο έφθασε και η ιατροδικαστής Χαρά Σπυλιωπούλου από την Ελλάδα, η οποία διενήργησε την δεύτερη πολύωρη νεκροτομή επί των σορών το θυμάτων, στην παρουσία την Ελένης Αντωνίου και του Μάριου Ματσάκη.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, τα ευρήματα της δεύτερης νεκροτομής δεν διαφοροποιούνται από την πρώτη. Όπως μας ανέφερε πηγή και η κ. Σπυλιωπούλου διαπίστωσε ότι τα τραύματα που έφεραν τα θύματα προκλήθηκαν από στερεό μαχαίρι ενώ σε ότι αφορά την ώρα που διαπράχθηκε το φονικό, η απόκλιση παραμένει 2-3 ώρες όπως ανέφερε αρχικά και η Ελένη Αντωνίου. Επίσης η δεύτερη νεκροτομή κατέδειξε ότι η γυναίκα έφερε 11 μαχαιριές και ο άντρας 25.   
 
Η κ. Σπηλιωπούλου ζήτησε να ενημερωθεί για διάφορα άλλα ζητήματα για να έχει ολοκληρωμένη εικόνα και ακολούθως θα ενημερώσει τις ανακριτικές αρχές για τα πορίσματά της.
 
 
Από αναβολή σε αναβολή η κατάθεση

Την ίδια ώρα η πολυαναμενόμενη κατάθεση του 15χρονου γιου της οικογένειας φαίνεται να πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή, αφού οι ανακριτές θέλουν να έχουν στα χέρια τους όλα τα αποτελέσματα  των ερευνών προτού κληθεί για κατάθεση. Μια κατάθεση η οποία θα είναι καθοριστική για τα επόμενα βήματα των ανακριτών.

Επίσης, σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη στο ΤΑΕ Λευκωσίας για αξιολόγηση των στοιχείων που υπάρχουν ενώπιον των ανακριτών.

Δειτε Επισης

Εκτός ΔΗΣΥ, η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Κούρσα για δύο άλογα στην Πάφο-Υπέβαλαν υποψηφιότητες Φαίδωνας και Εύρος Λοϊζίδης
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο