Η τελευταία τοποθέτηση της αστυνομίας για το διπλό φονικό του Στροβόλου

Σε δηλώσεις προέβη ο Εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας σχετικά με το φονικό του Στροβόλου, επαναλαμβάνοντας ξανά, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει μια εικόνα αλλά οι έρευνες συνεχίζονται.
 
Αυτούσιες οι δηλώσεις
 
Σε σχέση με τη συγκεκριμένη σοβαρή υπόθεση, έγινε χθες μια πλήρη αξιολόγηση του ανακριτικού έργου το οποίο είχε γίνει μέχρι τώρα σε συνδυασμό  με τις έρευνες και εξετάσεις οι οποίες είναι σε εξέλιξη.
 
Σε μια σύσκεψη που έγινε αργά χθες βράδυ στη Λευκωσία στο Αρχηγείο Αστυνομίας έγινε ανασκόπηση του ανακριτικού έργου και βεβαίως συζητήθηκε η υπόθεση και οι έρευνες που είχαν γίνει μέχρι στιγμής. Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι και η ανακριτική ομάδα που διερευνά την υπόθεση.
 
 
Όσον αφορά τις έρευνες να σημειωθεί ότι λαμβάνονται καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα και βεβαίως αξιολογούνται όλα τα δεδομένα, τα στοιχεία και οι οποιεσδήποτε πληροφορίες υπάρχουν ή διαβιβάζονται στις αρχές σε σχέση με την υπόθεση. Αναμένονται επίσης αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων και βεβαίως στο πλαίσιο της διερεύνησης αυτής της υπόθεσης με ευαίσθητα σημεία και το τονίζω για μια ακόμη φορά, οι οποιεσδήποτε αποφάσεις λαμβάνονται έχοντας υπόψη όλους τους παράγοντες που θα πρέπει να ληφθούν σε τέτοιες υποθέσεις.
 
Σε σχέση με την υπόθεση έχει κληθεί ιατροδικαστής από την Ελλάδα για να γίνει μια δεύτερη νεκροτομή και έχει γίνει επίσης αυτοψία στη σκηνή εκείνο το οποίο έχει σημασία είναι ότι από πλευράς αστυνομίας γίνονται όλες εκείνες οι ενέργειες που πρέπει και βεβαίως είμαστε πολύ προσεκτικοί στην δημοσιοποίηση στοιχείων παρόλο που σίγουρα για αριθμών ερωτημάτων υπάρχουν απαντήσεις σε σχέση με την υπόθεση. Όσον αφορά τη δημοσιοποίηση στοιχείων ή και πληροφοριών για μια ακόμη μια φορά ζητούμε και πρέπει να πω εφαρμόζεται από τα πλείστα ΜΜΕ μπορούν να επηρεάζουν τις ανακρίσεις που είναι σε εξέλιξη και άλλα θέματα τα οποία είναι ευαίσθητα.  
 
 
Όσον αφορά το γεγονός δε ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει δημοσιοποίηση κάποιων πληροφοριών στο διαδίκτυο αυτό δεν συμπεραίνεται ότι αυτά  θα πρέπει  να επιβεβαιώνονται ή ότι ισχύουν. Σε ότι αφορά τις έρευνες  θα συνεχίσουν όπως έχουν αρχίσει από την πρώτη στιγμή και το θέμα αξιολόγησης του ανακριτικού έργου διότι τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς ανάλογα με τις έρευνες που γίνονται, γίνεται μια συνεχής αξιολόγηση και βεβαίως υπάρχει ενημέρωση ως προς τις έρευνες και τις οποιεσδήποτε  ενέργειες θα γίνουν έχοντας υπόψη τη σοβαρότητα του γεγονότος.
 
Ερώτηση:  Έχουν περάσει τρεις μέρες από το φονικό. Έχει η αστυνομία σκιαγραφήσει  το προφίλ του δράστη ή των δραστών; Οδεύει προς συγκεκριμένη κατεύθυνση;
 
Αγγελίδης: Έχω απαντήσει  και προηγουμένως ότι οι ανακριτές έχουν διαμορφώσει μια εικόνα όσον αφορά γενικότερα το έγκλημα αλλά σ’ αυτό το στάδιο αυτό που μπορούμε να δηλώσουμε για σκοπούς δημοσιοποίησης, είναι ότι παραμένουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα λαμβάνοντας υπόψη ότι θα πρέπει σίγουρα και είναι κάτι που γίνεται στη βάση της αξιολόγησης της μαρτυρίας ή κάποιων δεδομένων  προχωρεί η αστυνομία στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης.
 
Ερώτηση: Έχετε καταλήξει στα ελατήρια του φονικού ή έχετε απορρίψει κάποια από τα ενδεχόμενα;
 
Αγγελίδης: Θεωρώ ότι η τοποθέτηση και είναι και εις απάντηση του ερωτήματος ότι οι ανακριτές έχουν διαμορφώσει μια εικόνα είναι και κάτι το οποίο συνεχώς αξιολογείται απαντά  και στο ερώτημα αυτό, χωρίς να απορρίπτεται οτιδήποτε άλλο.  Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται παρόλο που βεβαίως υπάρχουν θέματα και ερωτήματα τα οποία έχουν απαντηθεί, αντιλαμβανόμαστε όμως ότι δεν είναι προς δημοσιοποίηση. Η διερεύνηση μιας σοβαρής υπόθεσης δεν συνεπάγεται και δημοσιοποίηση συγκεκριμένων πτυχών της υπόθεσης αντιληπτό ότι θα πρέπει να υπάρχει ενημέρωση της κοινής γνώμης και του κόσμου, είναι μια υπόθεση που απασχολεί και όλοι ενδιαφέρονται, όμως η αστυνομία έχει να επιτελέσει ένα σημαντικό ρόλο, να διερευνήσει αυτή τη σοβαρή υπόθεση όπως πρέπει  και με ιδιαίτερη προσοχή.
 
Ερώτηση: Έχει ληφθεί γραπτή κατάθεση από τον βασικό μάρτυρα;
 
Αγγελίδης: Δεν θα προβώ σε άλλες λεπτομέρειες. Όταν θα υπάρχει οτιδήποτε θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί και να ανακοινωθεί και μιλώ γενικότερα στις οποιεσδήποτε εξελίξεις αυτό θα γίνει.
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις