Η ώρα της κατάθεσης του 15χρονου – Καταρρίπτονται σενάρια, ανοίγουν λογαριασμοί

Δυο και πλέον 24ωρα από το στυγερό έγκλημα με θύματα τον 60χρονο καθηγητή και την 59χρονη σύζυγο του και από την μια η κοινή γνώμη συνεχίζει να παρακολουθεί παγωμένη τις εξελίξεις της υπόθεσης και από την άλλη η αστυνομία να προσπαθεί να στήσει το παζλ του εγκλήματος.
 
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των επιστημονικών εξετάσεων, οι ανακριτές δεν έλαβαν χθες κατάθεση από τον 15χρονο γιο του τραγικού ζεύγους, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει σήμερα. Μια κατάθεση η οποία θα ρίξει φως στην υπόθεση καθώς αναμένενται να απαντηθούν σημαντικοί γρίφοι ενώ θα είναι καθοριστική για τα επόμενα βήματα των ανακριτών.
 
Την ίδια ώρα η αστυνομία συνεχίζει να λαμβάνει καταθέσεις από πρόσωπα που προέρχονται από το οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον της οικογένειας, αξιολογώντας κάθε πληροφορία που βρίσκεται ενώπιον της.
 
Ένα το φονικό όπλο…
 
Επίσης οι ανακριτές συνεχίζουν να ψάχνουν το φονικό όπλο, με τις έρευνες μέχρι στιγμής να αποβαίνουν άκαρπες. Χθες, διενεργήθηκαν εκ νέου έρευνες τόσο στην οικία όσο και περιμετρικά της οικίας τους ζεύγους, χωρίς όμως να εντοπιστεί οτιδήποτε.
 
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, το φονικό όπλο που κατακρεούργησε το ζεύγος ήταν το ίδιο μαχαίρι, γεγονός που επίσης δημιουργεί ερωτηματικά ως προς την παρουσία του δεύτερου δράστη, όπως ισχυρίστηκε ο 15χρονος γιος της.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος ανέφερε στην πρώτη του κατάθεση ότι δυο κουκουλοφόροι εισήλθαν στην οικία του και σκότωσαν τους γονείς του ενώ τον ίδιο τον είχαν κλείσει σε αποθήκη, διαβεβαιώνοντας τον όμως ότι δεν θα του έκαναν κακό.
 
Ο 15χρονος μετέβη σε γειτονικό σπίτι με το εσώρουχο όπου ζήτησε βοήθεια, εξηγώντας μετά στην αστυνομία ότι το πάνω μέρος της πιτζάμας του αφαιρέθηκε όταν ο ένας εκ των δραστών τον τράβηξε από το κρεβάτι του και το κάτω το αφαίρεσε ο ίδιος λόγω ζέστης στην αποθήκη. Οι πιτζάμες του 15χρονου στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.
 
Είχαν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας
 
Από τις πρώτες έρευνες της αστυνομίας στην οικία του ζεύγους μετά το έγκλημα και τις αναφορές για κουκουλοφόρους, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε ίχνος παραβίασης και τα παράθυρα ήταν κλειστά. Ως εκ τούτου το σενάριο ληστείας μετά φόνου αποκλείστηκε και οι έρευνες της αστυνομίας στράφηκαν προς άλλη κατεύθυνση καθώς δημιούργησε ερωτηματικό για το πώς εισήλθαν στην οικία οι δράστες, όπως είπε ο 15χρονος γιος.
 
Σημαντικό στοιχεία είναι επίσης ότι κατά το 2015, η οικία του ζεύγους τέθηκε στο στόχαστρο διαρρηκτών οι οποίοι έκλεψαν το χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε διάφορα παλιά ρολόγια και χρυσαφικά.
 
Μετά την διάρρηξη το ζεύγος αύξησε αρκετά τα μέτρα ασφαλείας της οικίας.  
 
Στο μικροσκόπιο οι λογαριασμοί της οικογένειας
 
Σε επίσημη ενημέρωση της η αστυνομία είχε αναφέρει ότι έχει σχηματιστεί μια εικόνα και υπάρχουν ενδείξεις, ωστόσο το τοπίο παραμένει θολό ως προς τα κίνητρα του δράστη ή των δραστών.  
 
Σε μια προσπάθεια να εξεταστούν όλες οι πτυχές, οι ανακριτές της υπόθεσης απέστειλαν χθες επιστολές σε τραπεζικά ιδρύματα για την αποκάλυψη των τραπεζικών λογαριασμών με σκοπό να διαπιστωθεί εάν έγιναν οποιεσδήποτε κινήσεις τον τελευταίο καιρό.
 
Επίσης νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τον «Π», διαψεύδουν τις φήμες περί μεταβίβασης κληρονομιάς στον 15χρονο γιο τον τελευταίο καιρό καθώς φαίνεται κάτι τέτοιο να μην έχει συμβεί.
Διαψεύδεται κι άλλο κουτσομπολιό…
 
Μετά το στυγερό έγκλημα τα σενάρια και τα κουτσομπολιά έδιναν και έπαιρναν με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις.
 
Σε ότι αφορά τις φήμες ότι ο 15χρονος γιος της οικογένειας έμαθε πρόσφατα και μάλιστα «πριν από τρεις μέρες» ότι είναι υιοθετημένος, ούτε αυτό φαίνεται να ισχύει καθώς ο «Π» αναφέρει ότι είχε ενημερωθεί σε ηλικία 6 ετών (το 2009) και μάλιστα στην παρουσία παιδοψυχολόγων τους οποίους κάλεσαν οι θετοί του γονείς.
 
Πίεση στην αστυνομία και ο χρόνος περνάει
 
Λόγω του ότι στην εν λόγω υπόθεση υπάρχει εμπλοκή του ανήλικου, αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους συστήνουν προσοχή, τόσο προς την διαχείριση των πληροφοριών που μεταδίδονται όσο και προς τις ενέργειες της αστυνομίας.
 
Ως εκ τούτου οι κινήσεις των ανακριτών είναι πολύ προσεκτικές και μελετημένες ούτως ώστε να μην βρεθούν στο στόχαστρο ενώ για την κατάθεση του 15χρονου θα κληθούν παιδοψυχολόγοι και ακολουθούνται οι διαδικασίες όπως προνοεί η νομοθεσία.
 
Την ίδια ώρα όμως, πέρασαν δυο και πλέον 24ωρα, συγγενείς και φίλοι του ζεύγους αναμένουν δικαίωση για την δολοφονία των δικών τους ανθρώπων ενώ ασύλληπτος ή ασύλληπτοι παραμένουν ο δράστης ή οι δράστες και ο χρόνος περνάει, με ότι αυτό συνεπάγεται... 
 
 
 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό