Στη σκακιέρα οι κινήσεις για το φόνο - Τι περιμένουν οι ανακριτές

Πέρασαν ήδη 40 ώρες από το στυγερό έγκλημα που έχει συγκλονίσει την Κύπρο, την δολοφονία του ζεύγους στον Στρόβολο και η Αστυνομία βρίσκεται σε στάση αναμονής για τον ή τους δράστες του φόνου.

Από το πρωί οι αρχές ξεκίνησαν ένα νέο κύκλο ερευνών για να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να ρίξει φως στην υπόθεση.
Με ανιχνευτές μετάλλων και εκπαιδευμένους σκύλους μέλη της δύναμης χτένισαν από το πρωί μέχρι το μεσημέρι την περιοχή γύρω από το σπίτι που διαπράχθηκε ο φόνος, αλλα και την οικία των θυμάτων όπου διαπράχθηκε το έγκλημα.

Παρά τους εξονυχιστικούς ελέγχους δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί το φονικό όπλο και συγκεκριμένα το μαχαίρι που χτύπησε πάνω από 30 φορές τα δύο θύματα, ενώ δεν βρέθηκαν οποιαδήποτε άλλα τεκμήρια που να προσθέτουν νέα στοιχεία στις έρευνες.
 
Καθοριστική η κατάθεση  του 15χρονου
 

Την ίδια ώρα καθοριστικής σημασίας κρίνεται η κατάθεση του 15χρονου ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει κληθεί από τους ανακριτές καθώς σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένουν τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων. Σκοπός των ανακριτών όταν λάβουν κατάθεση από τον 15χρονο να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα ούτως ώστε η κατάθεση του ανήλικου να λύσει τους γρίφους που αιωρούνται.
 
Υπενθυμίζεται πάντως ότι στην πρώτη του κατάθεση είχε πει στους ανακριτές ότι δύο κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι και είχαν τραυματίσει τους γονείς του, ενώ του είπαν να μην φοβάται και δεν θα του έκαναν κακό.
 
Κάθε τεκμήριο μπορεί να αποβεί καθοριστικό

Ουσιαστικά για την Αστυνομία κάθε στοιχείο μπορεί να αποβεί καθοριστικό για την έκβαση της υπόθεσης και γι’ αυτό το λόγο οι αρχές κάνουν ιδιαίτερα προσεχτικές κινήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ούτως ώστε να μην διακυβευθεί η τύχη της υπόθεσης κάτι που επιβεβαιώνουν και αστυνομικές πηγές στον REPORTER.

Εξάλλου όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας το πρωί έχει σχηματιστεί μια εικόνα και υπάρχουν ενδείξεις, ωστόσο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι αρχές έχουν αρκετά ερωτηματικά για τα κίνητρα του δράστη ή των δραστών και είναι και αυτό ένα από τα μυστήρια τα οποία καλείται να λύσει η Αστυνομία.
 

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον