Να δημοσιεύονται πληροφορίες που δεν στοχοποιούν ενα πρόσωπο, λέει η Ε. Λοιζίδου

Βασική Αρχή του Νόμου είναι να δημοσιεύονται μόνο εκείνες οι πληροφορίες που είναι ανάλογες του επιδιωκόμενου σκοπού και είναι βασική Αρχή δημοσιογραφικής δεοντολογίας να μην στοχοποιείται ένα πρόσωπο, πριν η Αστυνομία  καταλήξει σε κάποιο ύποπτο και ως εκ τούτου θα κριθεί αν κάποιες από τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν και ο τρόπος που παρουσιάστηκαν, ήταν σύμφωνα με αυτές τις βασικές αρχές, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ελένη Λοϊζίδου Νικολαϊδου
 
Σε νέα σύσταση για το διπλό φονικό στο Στρόβολο, η Επίτροπος διευκρινίζει αρχικά ότι στη χθεσινή της ανακοίνωση είχε καλέσει τα ΜΜΕ να μην δημοσιεύουν ή αναπαράγουν πληροφορίες οι οποίες δεν εξυπηρετούσαν σωστά το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.
"Αντιλαμβάνομαι ότι τα μέσα ενημέρωσης ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη ή στην απαίτηση του κοινού να ενημερωθεί για αυτό το στυγερό έγκλημα ή ακόμη και στη δίψα να εντοπιστεί και να τιμωρηθεί άμεσα ο ένοχος. Σκοπός της ανακοίνωσης ήταν η προστασία του παιδιού και όχι η φίμωση των μέσων ενημέρωσης", αναφέρει η κ. Νικολαϊδου.
 
Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι κάποια ΜΜΕ συμμορφώθηκαν άμεσα, ορισμένα συμμορφώθηκαν εν μέρει και άλλα, ενώ στην αρχή έδειξαν πρόθεση να συμμορφωθούν, κατέληξαν να δημοσιεύουν ή να αναπαράγουν πληροφορίες, "οι οποίες δεν εξυπηρετούσαν σωστά το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον".
 
Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Αγγλική Σχολή στην οποία βασίστηκαν κάποια δημοσιεύματα, η Επίτροπος αναφέρει ότι αυτή απευθυνόταν σε μια κλειστή ομάδα παραληπτών, καθηγητών και γονέων και δεν αποσκοπούσε στην ενημέρωση του ευρύτερου κοινού.
"Κατόπιν παρέμβασής μου, η Αγγλική Σχολή απέσυρε την ανακοίνωση, όμως αυτή είχε ήδη αναρτηθεί σε κάποια μέσα", αναφέρει.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα