Σενάριο να διαπράχθηκε ώρα πριν το τηλεφώνημα στην αστυνομία το φονικό στον Στρόβολο

Την ώρα που η αστυνομία κρατάει κλειστά τα χαρτιά της και δεν προβαίνει σε οποιαδήποτε επίσημη τοποθέτηση σε σχέση με το στυγερό έγκλημα που διαπράχθηκε τα ξημερώματα στον Στρόβολο, σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι οι αρχές διερευνούν υπόθεση φόνου εκ προμελέτης.
 
«Φόνος εκ προμελέτης,  διαπράχθηκε σήμερα τα ξημερώματα στη Λευκωσία, με θύματα ζευγάρι ελληνοκύπριων ηλικίας 60 και 59 χρόνων. Συγκεκριμένα, γύρω στις 1.45 τα ξημερώματα, λήφθηκε πληροφορία για τραυματισμένους ένοικους οικίας σε συγκεκριμένη οδό στη Λευκωσία. Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή όπου εντόπισαν το εν λόγω ζευγάρι, τραυματισμένο θανάσιμα. Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις».  
 
Με βάση τούτο, φαίνεται να αποκλείστηκε το αρχικό σενάριο ότι πρόκειται για ληστεία η οποία εξελίχθηκε σε φόνο και ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο.
Οι αρχές από το πρωί βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση και διενεργούν εξονυχιστικές έρευνες με σκοπό την διαλεύκανση του διπλού φονικού που πάγωσε την κοινή γνώμη.
 
Στο επίκεντρο ο 15χρονος γιος της οικογένειας ο οποίος ήταν αυτός που έτρεξε έξω από την οικία του και ενημέρωσε γείτονες ότι οι γονείς του έχουν μαχαιρωθεί και ακολούθως ενημερώθηκε η αστυνομία.
 
Η μαρτυρία του 15χρονου και η ανατροπή
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 15χρονος έκανε λόγο για δυο κουκουλοφόρους που εισήλθαν στην οικία του ενώ ότι τον κλείδωσαν στην αποθήκη, αναφέροντας του, όπως ισχυρίστηκε, ότι δεν θα του κάνουν κακό. Ακολούθως όπως ο ίδιος ανέφερε, κατάφερε να διαφύγει και να ζητήσει βοήθεια από γείτονες.
Μετά από έρευνες της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε παραβίαση στην οικία του ζεύγους, γεγονός που προκάλεσε ερωτηματικά και το σενάριο της ληστείας απομακρύνθηκε. Επίσης όπως διαπιστώθηκε, δεν υπήρχαν ίχνη πάλης και δεν έλειπε οτιδήποτε από το σπίτι που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ληστεία.
 
To εξαφανισμένο όπλο και η νέα ανατροπή
 
Παρά τις εξονυχιστικές έρευνες των ανακριτών, το φονικό όπλο δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί ενώ τα μέλη της αστυνομίας έψαχναν μέχρι και σε κάδους σκουπιδιών που δεν αποκλείεται να παραλήφθηκαν από σκυβαλοφόρα.
 
Επίσης από τις έρευνες φαίνεται να προκύπτει το σενάριο ότι το φονικό ενδεχομένως να διαπράχθηκε κάποια ή κάποιες ώρες προηγουμένως και όχι την ώρα που ενημερώθηκε η αστυνομία από γείτονες και κλήθηκε στην σκηνή.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο στην σκηνή του φόνου να υπήρξε παρέμβαση και να εξαφανίστηκαν τεκμήρια.  
 
Κλειδί η κατάθεση του 15χρονου
 
Σε στάση αναμονής βρίσκονται οι ανακριτές της υπόθεσης οι οποίοι αναμένουν το πράσινο φως από τους ψυχολόγους ούτε ώστε να ληφθεί γραπτή κατάθεση από τον 15χρονο γιο τους ζεύγους. Μια κατάθεση η οποία θα ρίξει φως στην υπόθεση και η οποία θα είναι καθοριστική ως προς την κατεύθυνση των ερευνών της αστυνομίας.
 
Την ίδια ώρα οι ανακριτές λαμβάνουν καταθέσεις ενώ αξιολογούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης σε μια προσπάθειας να εντοπιστούν επιπρόσθετα στοιχεία.
 

Δειτε Επισης

Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές