«Εγώ τον σκότωσα θα πάω φυλακή» -Τον μαχαίρωσε επανειλημμένως ο πατροκτόνος

Διάταγμα 8ήμερης κράτησης εξέδωσε το πρωί το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εναντίον του 34χρονου Αγγλοκύπριου φερόμενου πατροκτόνου στην  Ορόκλινη. 
 
Ο ύποπτος για το φόνο του πατέρα του, δηλαδή του Στηβ Ανδρέα Ιωάννου, 62 χρόνων  από την Ορόκλινη, παρουσιάστηκε το πρωί στο Δικαστήριο, το οποίο ενέκρινε την προφυλάκιση του για 8 ημέρες.
 
Το άγριο φονικό διαπράχθηκε χθες βράδυ στην Ορόκλινη μπροστά στα μάτια της γιαγιάς του 82χρόνων. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, Χαράλαμπο Ζαχαρίου, «το όλο επεισόδιο διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια της μητέρας του θύματος η οποία κάλεσε ασθενοφόρο ενώ ο δράστης τράπηκε σε φυγή πεζός».
 
Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, είχε προηγηθεί άγρια λογομαχία μεταξύ πατέρα και γιου και το αντικείμενο της διαφωνίας ήταν η φαρμακευτική αγωγή, την οποία ο 34χρονος γιος αρνείτο να λάβει.
 
Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, ο ύποπτος και το θύμα παρακολουθούσαν τηλεόραση στο σαλόνι του σπιτιού τους στην Ορόκλινη και όταν άρχισαν να λογομαχούν, ο 34χρονος επιτέθηκε εναντίον του πατέρα του και τον ρίχνοντας τον στο πάτωμα τον μαχαίρωσε επανειλημμένως. Παρούσα στη σκηνή ήταν και η 82χρονη μητέρα του θύματος η οποία κάλεσε ασθενοφόρο.
 
Το θύμα διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Λάρνακας όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στα τραύματα του στις 12 τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με τους γιατρούς, έφερε πολλαπλά χτυπήματα από οξύαιχμο όργανο, στην αριστερή μεσαία μασχαλιαία γραμμή, στο αριστερό πλαϊνό θωρακικό τοίχωμα, στο κάτω μέρος της πλάτης και στο αριστερό ισχίο.
 
Ο ύποπτος συνελήφθη χάρη στη συνεργασία του κοινού, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Λάρνακας, Χαράλαμπος Ζαχαρίου. 
 
Ο ύποπτος εντοπίστηκε να περιφέρεται πεζός και όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, όταν είδε τους Αστυνομικούς φέρεται να είπε, σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης: «Εγώ τον σκότωσα θα πάω φυλακή».
 
Το φονικό όργανο, εντοπίστηκε από την Αστυνομία δύο χλμ μακριά από τη σκηνή του εγκλήματος, «καθ’ υπόδειξη του υπόπτου» όπως ανέφερε ο κος Ζαχαρίου. Στην Αστυνομία ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι το «φονικό μαχαίρι» ήταν του θύματος και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου «διερευνώνται οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέληξε στην κατοχή του δράστη».
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας ο ύποπτος πρόκειται να εξεταστεί από ψυχίατρο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, είχε μετακομίσει στην Κύπρο το 2015.
 

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»