Ανεγκέφαλοι έβαλαν φωτιά στο κοινωνικό παντοπωλείο Λεμεσού (pics)

Άγνωστοι έθεσαν φωτιά, χθες το απόγευμα, έξω από την αποθήκη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λεμεσού, προκαλώντας ζημιές στον εξωτερικό χώρο αλλά και σε αποθηκευμένα προϊόντα, για τα οποία άρχισε ήδη προσπάθεια αναπλήρωσης τους.

Η φωτιά ξεκίνησε από κάδο ανακύκλωσης που τοποθετήθηκε έξω από την είσοδο όπου γίνεται η παραλαβή των προϊόντων από τους δικαιούχους και όπου είναι και η αποθήκη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης, ο οποίος εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό.
 
 
"Το Κοινωνικό Παντοπωλείο προσφέρει ανακούφιση σε εκατοντάδες οικογένειες συμπολιτών μας και σε αυτό εργάζονται με ζήλο αρκετοί εθελοντές", είπε και κάλεσε τους δράστες να αναλογιστούν την καταστροφή που επέφερε η πράξη τους.
 
Τη φωτιά κατέσβησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία πριν προλάβει να επεκταθεί σε εύφλεκτα υλικά, όπως χλωρίνη και λάδια, ενώ αρκετά προϊόντα, όπως αλεύρι, ζάχαρη, μπισκότα και παιδικές πάνες, καταστράφηκαν κατά την προσπάθεια πυρόσβεσης.


Σύμφωνα με τον κ.Νικολαϊδη, χθες βράδυ τοποθετήθηκε φρουρός στο χώρο ενώ σήμερα συνεργεία θα ασφαλίσουν προσωρινά το σημείο με ξύλινα πάνελ, μέχρι να αρχίσουν, την ερχόμενη εβδομάδα, οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, οι οποίες ανέρχονται σε μερικές χιλιάδες ευρώ.
 
Η ενέργεια αυτή δεν έχει καμία λογική, δήλωσε από την πλευρά της στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λεμεσού, υπεύθυνη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, δημοτική σύμβουλος Αθηνά Σπύρου.

 
Υποδεικνύοντας πως το κτίριο είναι μεγάλο και περιλαμβάνει και άλλα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου, η Αθηνά Σπύρου είπε πως "η φωτιά τέθηκε έξω ακριβώς από το σημείο όπου αποθηκεύονται τα τρόφιμα και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, είναι έκδηλα εμπρησμός".
 
Ευτύχημα θεωρείται το γεγονός πως το Κοινωνικό Παντοπωλείο πρόλαβε και έδωσε την προηγούμενη μέρα τα πασχαλινά πακέτα στους δικαιούχους και όπως είπε η κ.Σπύρου, "με τη βοήθεια εταιρειών και απλών πολιτών, δώσαμε φέτος  πέραν των 300 πασχαλινών αξιοπρεπέστατων πακέτων, με φρέσκα είδη και πασχαλινά εδέσματα".


"Είναι πολύ λυπηρό και συγκλονιστικό το χθεσινό θέαμα γιατί είναι με μεγάλες προσπάθειες που γίνεται η συγκέντρωση των τροφίμων", συμπλήρωσε.
 
Ήδη άρχισαν προσπάθειες για αναπλήρωση των προϊόντων που επηρεάστηκαν από τη φωτιά, με πρωτοβουλία της τοπικής εφημερίδας "Λεμεσός", η οποία όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο διευθυντής της, Σάκης Στυλιανού, τα γραφεία της θα λειτουργήσουν εκτάκτως σήμερα και τη Δευτέρα, παραλαμβάνοντας τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης από τους πολίτες.
 
Συγκεκριμένα τα γραφεία της εφημερίδας, που βρίσκονται στη Λεωφόρο Ομονοίας 67,  θα είναι ανοικτά σήμερα από τις 9:00 μέχρι τις 15:00 και τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 9:00 μέχρι τις 12:00, ενώ για καλύτερο συντονισμό το κοινό μπορεί να επικοινωνεί στο 99348555.
 
Θα γίνονται δεκτά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης όπως όσπρια, γάλατα διαρκείας και εβαπορέ, ζυμαρικά, υγρά γενικού καθαρισμού και είδη προσωπικής υγιεινής, κονσέρβες.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσό-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου