Στην ανοιχτή φυλακή πλέον ο Ρίκκος – Αποφυλακίστηκαν άλλοι 40 ενόψει του Πάσχα

Άλλοι 40 κρατούμενοι, 23 Ελληνοκύπριοι και 17 αλλοδαποί, αποφυλακίστηκαν σήμερα από τις Κεντρικές Φυλακές μετά από προεδρική χάρη ενόψει των εορτών του Πάσχα. 
 
Οι εν λόγω κρατούμενοι θα απολύονταν μέχρι τις 30 Ιουνίου και μέχρι τις 8 Απριλίου θα είχαν εκτίσει το μισό της ποινής τους, ενώ με βάση το ίδιο κριτήριο αποφυλακίστηκαν χθες άλλοι 7 κρατούμενοι.

Εξάλλου, χθες αποφυλακίστηκαν και 3 κρατούμενοι, συγκεκριμένα οι Παναγιώτης Νεοκλέους, Ορέστης Βασιλείου και Γιαννάκης Κυαμίδη, στους οποίους έγινε 3τής αναστολή της ποινής τους μετά από προεδρική χάρη και με τη σύμφωνο γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα.

Ο δικηγόρος Παναγιώτης Νεοκλέους θα αποφυλακιζόταν κανονικά στις 2 Σεπτεμβρίου 2018, ο τότε Διευθυντής της CytaVision  και τέως Γενικός Γραμματέας της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ-ΣΕΚ Ορέστης Βασιλείου θα αποφυλακιζόταν στις 8 Δεκεμβρίου 2018 και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και Διευθυντή της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής Γιαννάκη Κυαμίδης θα αποφυλακιζόταν στις 26 Οκτωβρίου 2018.

Σημειώνεται ότι ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνια, αποφυλακίζεται κανονικά τον Μάρτιο του 2019.   
 
Ο κ. Ερωτοκρίτου εξέτισε μέρος της ποινής του στην κλειστή φυλακή και πλέον κρατείται στην ανοικτή φυλακή, όπου έχει το δικαίωμα της εξόδου με άδεια από το σωφρονιστικό ίδρυμα, για κάποιες ώρες και χωρίς συνοδεία, κάθε δύο μήνες.

Ήδη, όπως έχει μεταδοθεί από διάφορα ΜΜΕ, ο κ. Ερωτοκρίτου έλαβε την πρώτη του άδεια στις 17 Μαρτίου. Ο  τέως Βοηθός Γενικού Εισαγγελέως απέκτησε αυτό το δικαίωμα μετά τη μείωση της ποινής στο ¼ των κρατουμένων που δεν έχουν καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα, μετά από προεδρική χάρη και με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα