Ο θάνατος εν ονόματι της Έλενας και η χαμένη ουσία στα λαϊκά δικαστήρια

Συνεχίζεται η δημόσια κατακραυγή σε σχέση με το θάνατο της άτυχης Έλενας Φραντζή που απεβίωσε σε ηλικία 29 ετών και η ο Γολγοθάς που περνούσε από 4 ετών συγκλόνισε τους πάντες.
 
Ο θάνατος της Έλενας  «ξεγύμνωσε» για άλλη μια φορά την αδυναμία των κοινωνικών υπηρεσιών να σταθούν δίπλα από παιδιά που το έχουν πραγματικά ανάγκη, ούτως ώστε να καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους και να μην έχουν την κατάληξη της 29χρονης. Χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι όλοι οι λειτουργοί είναι ανεύθυνοι.
 
 
Τα τελευταία 24ωρα η πολιτεία δέχεται έντονη κριτική και της αποδίδονται ευθύνες για το θάνατο της Έλενας που ενδεχομένως αν είχε την κατάλληλη στήριξη σήμερα θα βρισκόταν ανάμεσα μας ενώ πυρά εκτοξεύονται και κατά της εκκλησίας που άφησε να επιστρέψει στα καθήκοντα του τον ιερέα που εξέτισε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για την σεξουαλική κακοποίηση της Έλενας.
 
Η 29χρονη μετά την απόφαση της να μαρτυρήσει εναντίων του ιερέα, οι οπαδοί του οποίου ξεσηκώθηκαν, «στολίζοντας» την νεαρή με διάφορους χαρακτηρισμούς και ταπεινώνοντας την ακόμη περισσότερο.
 
Μετά τον πρώτο σάλο, στην αντεπίθεση  πέρασε ξανά η πλευρά του ιερέα, όπου η σύζυγος του και οι δυο θετές του κόρες σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, από την μια υποστήριξαν τον ιερέα ενώ από την άλλη η παπαδιά σπίλωσε για άλλη μια φορά το όνομα της Έλενας, με τη μόνη διαφορά ότι αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται εν ζωή για να απαντήσει. Κάτι το οποίο εμπίπτει και σε ποινικό αδίκημα.
 
 
Η παπαδιά εκτόξευσε βαριές κουβέντες εναντίον της Έλενας, λέγοντας ότι η νεαρή πληρώθηκε για να καταγγείλει τον ιερέα ενώ αρνείται τα όσα καταγράφει η απόφαση του δικαστηρίου εναντίον της, περί βάναυσης συμπεριφοράς και κακομεταχείρισης της 29χρονης.  
 
Σίγουρα ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να πει την θέση του και να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέπονται οι δυο καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων (πρωτόδικου και Ανώτατου) τα οποία καταδικάζουν έναν κατηγορούμενο ο οποίος κρίνεται ένοχος «πέρα πάσης λογικής και αμφιβολίας».
 
Ως εκ τούτου, από την στιγμή που έγιναν δίκες αυτές δεν πρέπει να παραβλέπονται και σήμερα να στήνουμε δημόσια δικαστήρια, χάνοντας έτσι την ουσία.
Όπως καταγράφεται στην απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου, η Έλενα ήθελε απλά δικαίωση για να ηρεμίσει η ψυχή της.
 
Ο θάνατος της δεν είναι η αφορμή για να ανοίξει ξανά η υπόθεση δημόσια και με λαϊκά δικαστήρια.  Δικαστήρια έγιναν, αυτοί που ήθελαν να μιλήσουν, μίλησαν και αυτά που είχαν να πουν τα είπαν στο δικαστήριο το οποίο αποφάσισε. Και αυτό, ανεξάρτητα με την ποινή που του επιβλήθηκε, αφού αυτή προνοούσε η νομοθεσία.
 
Ο θάνατος της Έλενας είναι η αφορμή για να δούμε το πραγματικό πρόβλημα. Όχι για να σχολιάζουμε αυτές τις μέρες που επικρατεί ο ντόρος, αλλά για να προλάβουμε την επόμενη Έλενα.
 

Δειτε Επισης

Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο
Νεαρός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο
Χειροπέδες σε 46χρονη για κλοπή των εισπράξεων από αρτοποιείο
Χειροπέδες σε 19χρονο για κλοπές από οχήματα στη Λάρνακα
Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης
Δημοσιοποιείται το αποτέλεσμα των ανώνυμων καταγγελιών στην Αρχή-Η ενημέρωση για τις πρώτες δύο αποφάσεις
Από δεσμοφύλακας τρόφιμος των Φυλακών ο 47χρονος για το μπαράζ εμπρησμών-Ζήτησε να εξεταστεί από ψυχίατρο
Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας
Βγαίνει μπροστά η Ισότητα-«Μετά από 18 χρόνια έλαμψε η αλήθεια, σήμερα απονέμεται ‘δικαιοσύνη’»
Απαντά στην Αρχή κατά της Διαφθοράς ο Κατσουνωτός-Βλέπει παραπλάνηση