Είχε διαταχθεί η δίωξη και της παπαδιάς αλλά πέφτει η υπόθεση λόγω του θανάτου της Έλενας

Την ποινική δίωξη της συζύγου του ιερέα που καταδικάστηκε για την σεξουαλική κακοποίηση της 29χρονης Έλενας Φραντζή που «έφυγε» το μεσημέρι της Παρασκευής, είχε διατάξει ο Γενικός Εισαγγελέας.
 
 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του REPORTER, μετά και την απόφαση του δικαστηρίου το οποίο είχε σχολιάσει αρνητικά τη μη δίωξη της παπαδιάς για τη συμπεριφορά της έναντι της 29χρονης, και με βάση τα όσα κατέθεσε η άτυχη Έλενα, η Νομική Υπηρεσία προχώρησε στην δίωξη της και πριν από λίγο καιρό καταχώρησε εναντίον της υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου.
 
Ωστόσο ο θάνατος της άτυχης Έλενας ανατρέπει την υπόθεση αφού η 29χρονη θα ήταν ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας και ως εκ τούτου, χωρίς την κατάθεση της, δυστυχώς η υπόθεση «πέφτει» και η παπαδιά δεν δικαστεί για τις πράξεις της.
 
Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στην καταδικαστική απόφαση του ιερέα – θετού πατέρα, η παπαδιά συμπεριφερόταν βάναυσα και κακομεταχειριζόταν με κάθε δυνατή ευκαιρία την 29χρονη, χωρίς ωστόσο να μπορεί να πει οτιδήποτε καθώς φοβόταν να εκστομίσει οποιοδήποτε παράπονο.    
 
Η μαρτυρία της 29χρονης  χαρακτηρίστηκε  ως πειστική και αυθόρμητη από το δικαστήριο ενώ θετική εντύπωση προκάλεσε η όλη στάση της η οποία δεν παρουσίαζε τον ιερέα ως «ανθρωπόμορφο τέρας», ούτε η μαρτυρία της διαπνέετο από εμπάθεια, ούτε και διαπιστώθηκε  ότι το κίνητρο της καταγγελίας  ήταν η επιθυμία της για εκδίκηση εναντίον της συζύγου του (όπως ισχυρίστηκε η πλευρά του ιερέα).
 
Το Δικαστήριο θεώρησε ότι η παραπονούμενη προέβη στην καταγγελία όταν σε ηλικία ώριμη βρήκε το ψυχικό σθένος να εκφράσει και να εξωτερικεύσει τις εμπειρίες της «για να ηρεμήσει η ψυχή» της, κρίνοντας εύλογη και την απάντηση της σε σχετική ερώτηση του συνηγόρου του ιερέα κατά την αντεξέταση της, ότι δεν θα έβαζε τον εαυτό της «σε όλη αυτή τη διαδικασία και να τα τραβά όλα τούτα για μιαν εκδίκηση (της συζύγου)».
 
Επίσης στο δικαστήριο έγινε αποδεκτή από την υπεράσπιση του ιερέα, η βίαιη συμπεριφορά της συζύγου του έναντι της 29χρονης ενώ ο ιερέας αρχικά δέχθηκε ότι μόνο μια φορά την είδε να την κτυπά. Ωστόσο στη συνέχεια απέφευγε να απαντά ότι η συμπεριφορά αυτή άγγιζε τα όρια της βαναυσότητας, αρνούμενος, με σχετική επίκληση των δικαιωμάτων του, να τοποθετείται επί του θέματος.
 
 

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον