Νέα παρέμβαση Κληρίδη: « Κανένας πολίτης να μη νιώθει αδικημένος»

Μέσα από ανακοίνωση του απαντάει, οΓενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, στις χθεσινές δημοσιεύσεις στοιχείων που αφορούν διαγραφή προστιμάτων από τροχαίες παραβιάσεις, τονίζοντας πως κανένας πολίτης δεν πρέπει να νιώθει αδικημένος.
Δείτε αυτούσια τν ανακοίνωση:

Επειδή ως αποτέλεσμα των χθεσινών δημοσιοποιήσεων στοιχείων για διαγραφή κυρώσεων για τροχαίες παραβάσεις φαίνεται να δημιουργήθηκε κάποιο αίσθημα αδικίας και αντίδρασης από πρόσωπα που υπέστησαν κυρώσεις από τροχαίες παραβάσεις και τα οποία αντιπαραβάλλουν την περίπτωσή τους με άλλες περιπτώσεις που διαγράφηκαν, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
 
Καμμιάς άνισης μεταχείρισης δεν πρέπει να αισθάνεται ότι έτυχε κανένας πολίτης.  Ο κάθε πολίτης ο οποίος διαπράττει μια παράβαση, υφίσταται τις ανάλογες κυρώσεις που προβλέπονται από τον Νόμο και κανένα παράπονο δεν μπορεί να έχει για τούτο.  Η Νομική Υπηρεσία δεν διαγράφει αδιάκριτα και συλλήβδην τροχαίες παραβάσεις.
 
Στις περιπτώσεις όμως όπου πολίτες αντιμετώπισαν ιδιαίτερο πρόβλημα λόγω π.χ. των γνωστών συνθηκών στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή, σε μια δεδομένη περίοδο και αυτοί αποτάθηκαν στη Νομική Υπηρεσία, τα αιτήματα όσων αποτάθηκαν αξιολογούντο ένα προς ένα και εκρίνοντο ανάλογα με τα δικά τους περιστατικά, χωρίς καμμιά διάκριση ως προς το όνομα ή την ιδιότητα του αιτητή.
 
Ανεξάρτητα δε από την πιο πάνω περίπτωση, είναι επίσης γεγονός ότι καθημερινά εξετάζονται στη Νομική Υπηρεσία από ομάδα λειτουργών, αιτήματα για διαγραφή προστίμων και άλλων κυρώσεων και αυτές οι  περιπτώσεις αξιολογούνται καθημερινά και αν είναι γνήσιες, τυγχάνουν επιείκειας.
 
Αυτός είναι ο άλλος, ανθρώπινος ρόλος της Νομικής Υπηρεσίας.  Μια τέτοια πρακτική δεν πρέπει να δημιουργεί κανένα αίσθημα αδικίας σε κανένα πολίτη. 
 

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον