Αέρας ελευθερίας για τον κατάδικο Γιώργο Ζαβράντωνα

Αέρας ελευθερίας για τον κατάδικο Γιώργο Ζαβράντωνα ο οποίος εξέτισε την ποινή του και αποφυλακίζεται.
 
Ο Ζαβράντωνας, το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε πολύκροτες υποθέσεις, καταδικάστηκε το 2010 σε ποινές φυλάκισης 8 και 4 ετών υπό τον όρο να παραμείνει στο εξωτερικό για 10 χρόνια.
 
Ωστόσο ο κατάδικος επέστρεψε κρυφά στην Κύπρο και ενεπλάκη σε πιστολίδι στην Περιστερώνα με τον Κυριακό Παναγή και καταδικάστηκε σε 7ετη φυλάκιση ενώ επειδή παραβίασε τους όρους ενεργοποιήθηκε και η προηγούμενη ποινή του.
 
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες ο Γιώργος Ζαβράντωνας είχε αιτηθεί στο Ανώτατο, μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Πολυχρόνη, την αποφυλάκιση του, υποστηρίζοντας ότι από τις 31 Ιουλίου 2017 κρατείται παράνομα.
  
Όπως είχε αναφέρει το Κακουργιοδικείο, «η ημερομηνία αποφυλάκισης του κατάδικου θα είναι η 31η Ιουλίου 2017 βάσει των προηγούμενων καταδικών του», ωστόσο οι αρχές των φυλακών των ενημέρωσαν ότι «πιθανή ημερομηνία αποφυλάκισης του είναι το έτος
2019».
 
Ο Ζαβράντωνας άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης του κακουργιοδικείου, το 2016, ωστόσο στη συνέχεια την απέσυρε, αφού θα αποφυλακιζόταν το 2017, πράγμα που δεν έγινε με αποτέλεσμα να προσφύγει στο Ανώτατο δικαστήριο, υποστηρίζοντας «αυθαίρετα και παράνομα». Επίσης ζητούσε διάταγμα με το οποίο «να διατάσσεται η απόλυση του με εγγύηση μέχρι την τελική εκδίκαση της υπόθεσης».
  
Στην απόφαση του το Ανώτατο δικαστήριο, ανέφερε ότι στις 6/7/2017 οι Αρχές των φυλακών έλαβαν επιστολή από την Νομική Υπηρεσία ζητώντας όπως ο Ζαβράντωνας ενημερωθεί ότι η πιθανή ημερομηνία αποφυλάκισης του είναι 24/5/2019. Στην επιστολή η δικηγόρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «από λάθος» αναφέρθηκε ότι θα αποφυλακιζόταν το 2017 ενώ «η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα (ως προς την ημερομηνία αποφυλάκισης) δόθηκε πριν την επιβολή της ποινής και όχι μετά, όπως αυτή νόμιζε».  
 
Το Ανώτατο μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το λάθος στην ημερομηνία δεν μπορεί «να επενεργήσει υπέρ την αποφυλάκισης του» και ως εκ τούτου η αίτηση του απορρίφθηκε.
 
Ο Γιώργος Ζαβράντωνας επωφελήθηκε και της προεδρικής χάρης που δόθηκε σε όλους τους κατάδικους με την επανεκλογή του Νίκου Αναστασιάδης όπως προνοεί η νομοθεσία, και έτσι η ποινή του μειώθηκε κατά 1/4 για αυτό και αποφυλακίστηκε σήμερα.

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»