Ανεστάλη η υπόθεση εναντίον Δήμου Πάφου για το Καλλιμάρμαρο

Λήξασα θεωρείται η ποινική υπόθεση εναντίον του Δήμου Πάφου σχετικά με το Καλλιμάρμαρο, μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, δεν θα παρουσιαστεί αύριο το δημοτικό συμβούλιο Πάφου, όπως ήταν προγραμματισμένο, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας σε σχέση με την ιδιωτική ποινική υπόθεση εναντίον του Δήμου Πάφου και σύσσωμου του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, που αφορά συνολικά 29 κατηγορίες σχετικά με είσοδο σε ξένη περιουσία με σκοπό διάπραξη ποινικού αδικήματος και κακόβουλη βλάβη σε περιουσία.

Η νέα εξέλιξη προέκυψε μετά την σχετική επιστολή  που απέστειλε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης  στους δικηγόρους του παραπονούμενου, κυρίους Καλλής & Καλλής ΔΕΠΕ και αναφερόμενος στην ιδιωτική ποινική υπόθεση με αρ. 2475/16 του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας πληροφόρησε ότι έχουν δοθεί οδηγίες για αναστολή της ποινικής δίωξης για όλους τους κατηγορούμενους στην πιο πάνω υπόθεση.

Ο κ. Κληρίδης αναφέρει επίσης στην επιστολή του πως ο παραπονούμενος εάν επιθυμεί, θα πρέπει να να υποβάλει την καταγγελία του στην Αστυνομία όπου θα διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο παραπονούμενος ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα να αναστείλει την ποινική δίωξη.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν ο Δήμος Πάφου ο Φαίδωνας Φαίδωνος, ο Μάκης Ρουσής, ο Νίκος Σιμιλλίδης, ο Κώστας Ριαλάς, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Πάμπος Χατζηζηνοβίου, ο Γιώργος Σοφοκλέους, ο Πολύδωρος Πολυδώρου, ο Χρύσανθος Σαββίδης, η Μαρία Ζαβρού, ο Εύρος Λοιζίδης, ο Νίκος Κόνικκος, ο Φυλακτής Κωνσταντινίδης, ο Λάζαρος Ομήρου, ο Βάσος Δημητρίου, ο Άριστος Αριστοτέλους, ο Στέλιος Λεριός, ο Ανδρέας Χρυσάνθου, η Depcon Construction Ltd, ο Κυριάκος Γιακουμής, ο Ιάκωβος Γιακουμής και ο Γιώργος Σιαηλής,

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονταν 29 κατηγορίες για ζημιές που υπέστη η εταιρεία μαρμάρων, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ιδιοκτητών της, κατά τη διαδικασία κατεδάφισης τοίχου του Μαρκίδειου που εφαπτόταν στην επιχείρηση. Σημειώνεται ότι το Μαρκίδειο έχει κατεδαφιστεί και στη θέση του θα δημιουργηθεί το νέο θέατρο της Πάφου.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν, μεταξύ άλλων, την κατηγορία ότι μεταξύ 23/4/20016 με 24/4/2016 εισήλθαν στην περιουσία που είναι στην κατοχή του κατήγορου στην ενορία Αγίου Θόδωρου στο Δήμο Πάφου με σκοπό τη διάπραξη του αδικήματος της κακόβουλης βλάβης σε περιουσία, ότι εσκεμμένα και παράνομα κατέστρεψαν περιουσία του κατήγορου, ήτοι κατέστρεψαν τον τοίχο μαζί με την ηλεκτρολογική εγκατάσταση που βρισκόταν επί του εν λόγω τοίχου.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα