Όλο και αυξάνονται οι παιδεραστές των Κεντρικών –Δεν θεωρούν ότι έκαναν κάτι αφύσικο

Ως άγραφος νόμος της φυλακής, ανά το παγκόσμιο, λειτουργεί ο άγριος ξυλοδαρμός κρατουμένων που καταδικάζονται για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης κατά ανηλίκων.
 
Ωστόσο, η μεταρρύθμιση στις Κεντρικές φυλακές τα τελευταία 2,5 χρόνια όπου δημιουργήθηκε η πτέρυγα 1Β, εκεί όπου κρατούνται όσοι καταδικάζονται για σεξουαλικά αδικήματα κατά ανηλίκων, έχει αναχαιτίσει το φαινόμενο.
 
Σύμφωνα με την Διευθύντρια των φυλακών Άννα Αριστοτέλους η οποία μίλησε στον Πολίτη, γίνεται προσπάθεια όπως ακολουθήσουν τα ειδικά προγράμματα που προσφέρονται από τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας. Ωστόσο, ίσως είναι εκπληκτική η παρατήρηση ότι το ένα κομμάτι αυτής της φύσης των αδικοπραγούντων δεν θεωρεί ότι έχουν διαπράξει κάτι αφύσικο για το οποίο θα έπρεπε να χρήζουν οποιασδήποτε αγωγής  ενώ το άλλο κομμάτι αρνείται ότι διέπραξε το αδίκημα.
 
Η κ. Αριστοτέλους ανέφερε επίσης στον Πολίτη ότι οι εισαγωγές κρατουμένων για παιδεραστία, στον ένα μόνο χρόνο λειτουργίας της πτέρυγας, αυξήθηκαν κατά 62% και έτσι χρειάστηκε να την επεκτείνουν.
 
Αυτή τη στιγμή στις φυλακές βρίσκονται 41 κατάδικοι για παιδεραστία ενώ άλλοι 6 τελούν υπόδικοι.
 
Επίσης, σημαντική παρατήρηση είναι ότι από τις 40 εισδοχές το 2015, στις 35 περιπτώσεις οι αδικοπραγούντες δεν βαρύνονταν με προηγούμενη κατάδικοι ενώ στις άλλες πέντε περιπτώσεις είχαν ιστορικό, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί εάν αυτό αφορούσε σεξουαλικά εγκλήματα. Από τη μέτρηση αυτή προέκυψε ότι στο 12,5% των περιπτώσεων υπάρχει υποτροπή ενώ ένα 87,5% καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου για πρώτη φορά.
 
Σύμφωνα με την κ. Αριστοτέλους, περίπου το 60% του συγκεκριμένου πληθυσμού έχει αδικοπραγήσει σε βάρος των ίδιων των παιδιών του ή τα θύματα προέρχονταν από το οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον.  
 

Δειτε Επισης

Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη