Είχε προγραμματίσει να παντρευτεί αλλά κατέληξε στις Κεντρικές ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ

Υπό κράτηση θα παραμείνει μέχρι την ημερομηνία παραπομπής του στο Κακουργιοδικείο Πάφου στις 18 Απριλίου 2018 ο 27χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων Rottweiler σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστή του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Χριστόδουλου Χριστοδούλου.
 
Ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε πως η ημερομηνία παραπομπής του 27χρονου στο Κακουργιοδικείο Πάφου δεν αποτελεί μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ακολούθως αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης σημειώνοντας πως κρίνει ότι υπάρχει σύνδεση του 27χρονου με τα υπό διερεύνηση αδικήματα και πως είναι ορατή η ενδεχόμενη πιθανότητα της καταδίκης του.
 
Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής αναφέρθηκε σε τρεις καταθέσεις ημερομηνίας 26 Φεβρουαρίου 2018, 1 και 7 Μαρτίου 2018 σύμφωνα με τις οποίες ο 27χρονος είχε παραδεχθεί ότι είναι ιδιοκτήτης πέντε σκύλων ράτσας Rottweiler τους οποίους την ημέρα που εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένη η 46χρονη τους είχε αφήσει ανεπιτήρητους και κάθε 5- 10 λεπτά τους καλούσε.
 
Αναφορά έκανε και στη γραπτή μαρτυρία από πρόσωπο το οποίο βρισκόταν στον ενιαίο χώρο του μηχανουργείου που διατηρεί ο 27χρονος, ότι μια εβδομάδα πριν τον εντοπισμό της θανούσας και ενώ ο ίδιος εργαζόταν στον πιο πάνω χώρο ένας από τους σκύλους του υπόπτου ήταν ελεύθερος και κινήθηκε προς το μέρος του με αποτέλεσμα να φοβηθεί και να βγει πάνω σε μια σκαλωσιά, καθώς και ότι στις 22 Φεβρουαρίου, 2018 σύμφωνα με την κατάθεση του 27χρονου τηλεφώνησε ο ίδιος στην Αστυνομία αφού εντόπισε το θύμα.
 
Στην ίδια κατάθεση του ο 27χρονος ανέφερε ότι ο λόγος που έφυγε από το μηχανουργείο του πριν εντοπίσει την 46χρονη ήταν για να επισκεφτεί συγγενικό του πρόσωπο που βρίσκεται ανατολικά του γκαράζ και είπε πως στη διαδρομή του κινήθηκε με δυτική κατεύθυνση κάνοντας ολόκληρο γύρο προκειμένου να μεταβεί στο προορισμό του χωρίς ωστόσο να αναφέρει τον λόγο που έκανε μεγαλύτερη διαδρομή.
 
Όταν μάλιστα επέστρεψε στο γκαράζ του τότε βρήκε το θύμα, όπως ανέφερε.
 
Στο δικαστήριο αναφέρθηκε πως ο 27χρονος υπέδειξε το κλουβί που κρατούσε τους σκύλους του ενώ έγινε αναφορά και στα αποτελέσματα που λήφθηκαν από το Ινστιτούτο Γενετικής σύμφωνα με τα οποία από το ξύλινο πλακάζ που παραλήφθηκε από το κλουβί του σκύλου απομονώθηκε γενετικό προφίλ το οποίο ταυτίζεται με το γενετικό προφίλ της θανούσας.
 
Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής αναφέρθηκε και σε μαρτυρία εργαζόμενου στην περιοχή σύμφωνα με την οποία είδε μια κοπέλα να περπατά σε χωματόδορμο 20 μέτρα από το σημείο που εντοπίστηκε λίγο αργότερα θανάσιμα τραυματισμένη.
 
Αναφέρθηκε και στις έρευνες των ανακριτικών αρχών, οι οποίες συνεχίζονται για την ανεύρεση των δύο σκύλων για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι θανατώθηκαν και για τον εντοπισμό του όπλου, ενός από τα τέσσερα που κατέχει ο πατέρας του 27χρονου αλλά και σε περιστατικά του παρελθόντος που φέρεται οι σκύλοι του 27χρονου να είχαν δαγκώσει κάποια πρόσωπα.
 
Όλη η μαρτυρία που έχει η κατηγορούσα αρχή στα χέρια της είπε ο εκπρόσωπος της, δείχνει ότι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, το συγκεκριμένο χρόνο και το συγκεκριμένο μέρος συμπίπτουν με το μέρος που βρέθηκε το θύμα σε μια μέρα που ο ιδιοκτήτης των σκύλων τους είχε αφήσει ελεύθερους.
Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου δικηγόρος Μιχάλης Ιωάννου αναφέρθηκε στην πρώτη ιατροδικαστική εξέταση που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Νικόλας Χαραλάμπους σύμφωνα με την οποία ο θάνατος της 46χρονης από την Βουλγαρία Petrana Milchova Nikolova προκλήθηκε από αιμορραγικό σοκ συνεπεία πολυτραυματισμού πιθανόν από γεωργικό μηχάνημα. Ο κ . Ιωάννου είπε πως δεν θα πρέπει να στερηθεί την ελευθερία του ο πελάτης με εικασίες και αναφορές.
 
Ακολούθως αναφέρθηκε στο λευκό ποινικό του μητρώο, ότι είναι αρραβωνιασμένος και ότι στις 26 Μαΐου, 2018 είναι προγραμματισμένο να τελέσει τον γάμο του.
 
Ο 27χρονος είπε ο δικηγόρος είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Αυτοκινήτων Πάφου, και ανέφερε πως αυτός αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας αφού ενεπλάκη σε τροχαίο και υπέστη επισκληρίδιο αιμάτωμα, του έγινε κρανιοτομή, και αφαίρεση κρανιοαιματώτος και ότι βρίσκεται υπό συντηρητική θεραπεία . Ο κ. Ιωάννου ανέφερε μάλιστα πως όλη η μαρτυρία που δόθηκε είναι παντελώς άσχετη και πως δεν σχετίζεται με τα αδικήματα που διερευνώνται σε βάρος του πελάτη του, για αυτό συνέχισε είναι άδικο να στερηθεί της ελευθερίας του .
 
Ο 27χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων Rottweiler αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας.
 
Σημειώνεται πως η 5η νεκροτομή στην σορό της 46χρονης θα διενεργηθεί την Τετάρτη από την Ελληνίδα ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιοπούλου καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, η οποία αναμένεται να αφιχθεί από την Ελλάδα μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.
 

Δειτε Επισης

Έφεση για τις ποινές χάδι και τις αθωώσεις ετοιμάζουν συγγενείς θυμάτων-Ο κίνδυνος της παραγραφής
Καταχωρείται μέχρι τις 17 Μάϊου η ένσταση από πλευράς Ελεγκτή-Απαντά επί της ουσίας και προσθέτει αναφορές
Κατηγορήθηκαν γραπτώς τρία πρόσωπα για τη συμπλοκή στον Αστρομερίτη
Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα για υποθέσεις ναρκωτικών
Έκρηξη οργής μετά την απόφαση για το Μάτι -Πώς τα 111 χρόνια έγιναν 5 και οι καταδικασθέντες είναι ελεύθεροι
Συνελήφθη 26χρονη εκπαιδευτικός για σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου
Ο Μπάιντεν προτρέπει Κατάρ και Αίγυπτο να πιέσουν τη Χαμάς για ομήρους
Το zoom στις τοπικές εκλογές και η περιορισμένη συζήτηση των ευρωπαϊκών ζητημάτων
Το σκεπτικό πίσω από τις εισηγήσεις Βαφεάδη για τις κάμερες-Το βελάκι και το άκυρο για χρονοδιακόπτες
Υψηλές οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι, αλλά στα περσινά επίπεδα-Πόσα στοιχίζει το φαγοπότι για οκτώ άτομα