Παρέδωσαν στις φλόγες το BMW που χρησιμοποίησαν οι ληστές της ΣΠΕ Αγίου Αθανασίου

Άφαντοι παραμένουν  οι άγνωστοι που λήστεψαν χθες το υποκατάστημα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, στον Άγιο Αθανάσιο, στη Λεμεσό, αποσπώντας  πέραν των 25 χιλιάδων ευρώ.  Στη μια τα ξημερώματα, μέλη της αστυνομίας, εντόπισαν να φλέγεται το κλοπιμαίο αυτοκίνητο με το οποίο είχαν διαφύγει οι δράστες. Ίδιοι οι δράστες σε όλες τις ληστείες, εκτιμούν οι ανακριτές.
 
Το αυτοκινητο που χρησιμοποίησαν οι ληστές κατά τη διαφυγή τους, μάρκας BMW X3, χρώματος μπλε, ανήκει σε Ρωσίδα, μόνιμη κάτοικο Κύπρου, είχε δηλωθεί ως κλοπιμαίο  στις 16 Φεβρουαρίου.  Βρέθηκε να φλέγεται λίγο μετά τη μια τα μεσάνυκτα σε ανοικτή περιοχή της Γερμασόγειας.Η φωτιά κατασβέστηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία και το όχημα μεταφέρθηκε στην αστυνομική διεύθυνση της πόλης για περαιτέρω έρευνες .
 
Η ληστεία διαπράχθηκε στις 9 χθες το πρωί, όταν δυο πρόσωπα που φορούσαν κράνη, προσέγγισαν το υποκατάστημα με μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα και παραβίασαν, με βαριοπούλα, την πλαϊνή είσοδο.
 
Την ώρα εκείνη στο υποκατάστημα βρίσκονταν 11 πελάτες, οι οποίοι μαζί με τους υπαλλήλους έπεσαν στο έδαφος, όπως τους φώναξαν οι ληστές, υπό την απειλή κοντόκαννου κυνηγετικού και πιστολιού. Οι δράστες απεκόμησαν πέραν των 25 χιλιάδων ευρώ σε μετρητά και τράπηκαν σε φυγή.  Διέφυγαν αρχικά με μεγάλου κυβισμού, κλοπιμαία μοτοσικλέτα, την οποία στη συνέχεια εγκατέλειψαν για να επιβιβαστούν σε αυτοκίνητο.
 
Το συγκεκριμένο υποκατάστημα έγινε στόχος ληστών δύο φορές τον περασμένο χρόνο, στις 16 Αυγούστου και στις 8 Σεπτεμβρίου. Και στις δυο περιπτώσεις οι δράστες απέσπασαν χρηματικό ποσό περί τις 40 χιλιάδες ευρώ. Ο τρόπος δράσης και οι περιγραφές των δραστών οδηγούν τους ανακριτές στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα που έχουν διαπράξει όλες τις ληστείες σε Λεμεσό και Πάφο.
 
Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Έρευνες στη θάλασσα για το άλλο μισό πτώμα-Στο μικροσκόπιο δύο υποθέσεις αγνοούμενων μεταναστών
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»
Προσπάθησε να επηρεάσει μάρτυρα για να καταθέσει υπέρ του φίλου της και συνελήφθη
Συνελήφθη 66χρονος για κλοπή μοτοσικλέτας στην Πάφο
Συνελήφθησαν δεκατρία πρόσωπα που εργάζονταν παράνομα
Πτώμα σε αποσύνθεση εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στη Σωτήρα
Ενώπιον της Βουλής πρόταση νόμου για ποινές σε ακτιβιστές που κυνηγούν τους... κυνηγούς
Στο εδώλιο για κλοπή 77 ευρώ από παγκάρι, υποστήριξε πως τα είχα ανάγκη-«Να μου κοπούν τα χέρια αν το ξανά κάνω»
Οι επικίνδυνες παραλίες, οι πολίτες που αγνοούν τον κίνδυνο και οι ενέργειες διάσωσης του ΚΣΕΔ
Μοιάζει με... πόλεμο η προσφυγή για παύση Ελεγκτή-Το deja vu με πρωταγωνιστές της υπόθεσης Ρίκκου