Η Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας Ζώων για τον φρικτό θάνατο 46χρονης

Η Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας των Ζώων καλεί εκ νέου το κράτος και τις αρμόδιες του υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους που απορρέουν από τον Περί Σκύλων Νόμο και τον Νόμο για την Προστασία και την Ευημερία των Ζώων, θεωρώντας ότι το κράτος «δεν σεβάστηκε και δεν τους εφάρμοσε μέχρι σήμερα».

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας των Ζώων εκφράζει δημόσια τη μεγάλη της λύπη για τον άδικο και φρικτό θάνατο, που βρήκε η 46χρονη γυναίκα από δαγκωματιές σκύλων, σημειώνοντας πως οι σκύλοι ροτβάιλερ δεν ανήκουν στις επικίνδυνες φυλές σκύλων, όμως επειδή είναι μεγαλόσωμοι και δυνατοί μπορεί να εκπαιδευτούν και να γίνουν επιθετικοί.

Όπως προσθέτει «επιθετικοί μπορούν να γίνουν και όλοι ανεξαίρετα οι σκύλοι, που ζουν κάτω από συνθήκες αιχμαλωσίας, δεν τους έχει πλησιάσει ποτέ άνθρωπος εκτός από τον κάτοχό τους και κακοποιούνται».
 
«Οι σκύλοι δεν είναι ποτέ οι κύριοι ένοχοι σε μία κατάσταση όσο επώδυνη και αν είναι αυτή. Την πλήρη ευθύνη έχουν πάντοτε οι κάτοχοι τους με τον τρόπο που τους κρατούν και τους μεγαλώνουν. Μεγάλη ευθύνη φέρει και το κράτος που δεν σεβάστηκε και δεν εφάρμοσε μέχρι σήμερα τον Περί Σκύλων Νόμο. Υπάρχουν πρόνοιες που δεσμεύουν τους κατόχους σκύλων σε θέματα κατοχής, σήμανσης, αναπαραγωγής και σωστής κράτησης με βάση το νόμο για την προστασία και την ευημερία των ζώων, αρ. 46(1)94», αναφέρει η Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας των Ζώων.

Επίσης, σημειώνει πως «υπάρχει πρόνοια που δεν επιτρέπει στον κάτοχο του σκύλου να τον αφήνει να κυκλοφορεί ελεύθερος εκτός της οικίας του ή του ιδιόκτητου του χώρου, χωρίς να είναι δεμένος και να τον κρατά από το λουρί άτομο άνω των δεκαέξι χρόνων», για να συμπληρώσει πως πρόνοια απαγορεύει την αναπαραγωγή σκύλων που ανήκουν στις επικίνδυνες φυλές και όμως η αναπαραγωγή τους είναι εντελώς ανεξέλεγκτη.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καταχωρείται μέχρι τις 17 Μάϊου η ένσταση από πλευράς Ελεγκτή-Απαντά επί της ουσίας και προσθέτει αναφορές
Κατηγορήθηκαν γραπτώς τρία πρόσωπα για τη συμπλοκή στον Αστρομερίτη
Έκρηξη οργής μετά την απόφαση για το Μάτι -Πώς τα 111 χρόνια έγιναν 5 και οι καταδικασθέντες είναι ελεύθεροι
Συνελήφθη 26χρονη εκπαιδευτικός για σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου
Ο Μπάιντεν προτρέπει Κατάρ και Αίγυπτο να πιέσουν τη Χαμάς για ομήρους
Το zoom στις τοπικές εκλογές και η περιορισμένη συζήτηση των ευρωπαϊκών ζητημάτων
Το σκεπτικό πίσω από τις εισηγήσεις Βαφεάδη για τις κάμερες-Το βελάκι και το άκυρο για χρονοδιακόπτες
Υψηλές οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι, αλλά στα περσινά επίπεδα-Πόσα στοιχίζει το φαγοπότι για οκτώ άτομα
«Νομίζω ότι θα ξαναέβρω την ευτυχία μου»-Τα πρώτα λόγια του παππού μετά την αποφυλάκιση
Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ η Cyta για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000