Ένα χαμόγελο που «έσβησε» νωρίς… Ένα χρόνο μετά, όλοι εκεί που ξεψύχησε ο Αντρέας (vid&pics)

Σαν σήμερα, 25 Φεβρουαρίου, η οικογένεια του 17χρονου Αντρέα Αλεξίου από τη Λάρνακα βυθίζεται στο πένθος… Ένας νέος, γεμάτος όνειρα, αφήνει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.
 
Ο Αντρέας γεννήθηκε στις 30/08/1999 στα Λιβάδια. Φοιτούσε στην Τεχνική Σχολή Λάρνακας. Ένα παιδί που τον χαρακτήριζε το χαμόγελο του και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους.
Ωστόσο η μοίρα του έμελλε ένα άσχημο παιχνίδι…
 
Στις 25 Φεβρουαρίου έπειτα από θανατηφόρο δυστύχημα ο 17χρονος μαθητής ξεψύχησε στην άσφαλτο. Λεωφορείο που οδηγούσε 56χρονος από τη Λάρνακα, στη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου με κατεύθυνση από τα φώτα της ΑΔΕ Λάρνακας, προς τον Κυκλικό Κόμβο του Λιμανιού, συγκρούστηκε με μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο 17χρονος. Από τη σύγκρουση ο 17χρονος μοτοσικλετιστής εκτινάχθηκε στην άσφαλτο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Ένα χρόνο μετά, ακριβώς την ίδια ώρα, συγγενείς και φίλοι του Αντρέα πραγματοποιούν πορεία εις μνήμη του από τον κυκλικό κόμβο Λιμανιού Λάρνακας, μέχρι το σημείο του δυστυχήματος όπου και θα ανάψουν κεριά.
 
Οι φίλοι και συγγενείς του Αντρέα ποτέ δεν ξέχασαν και δεν θα ξεχάσουν εκείνη την μαύρη μέρα… Ένα χρόνο μετά οι μνήμες ακόμη νωπές…
 
 
 Μαρία Κίμωνος 
 
«25/02/2017. Ώρα 10 το βράδυ , όταν έγινε το μοιραίο. Γύρω στις 10:45 το βράδυ κτύπα το τηλέφωνο της μάνας μου… Φωνές, κλάματα και σπαραγμούς … μας μετέφεραν τα κακά μαντάτα. Στο άκουσμα της είδησης "παγώσαμε" όλοι. Έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία .. αδυνατούσαμε να πιστέψουμε το κακό που μας βρήκε. Ήταν σαν ένα κακόγουστο αστείο … Από εκείνο το βράδυ έπεσε «μαύρο πέπλο» σε όλους - στην οικογένεια, σε συγγενείς, σε φίλους και συμμαθητές.
 
25/02/2018. Πέρασε κιόλας 1 χρόνος από εκείνη την αποφράδα μέρα. 1 χρόνος χωρίς εσένα λεβέντη μου. 1 χρόνος χωρίς το πλατύ χαμόγελο σου. Άνοιξες τις φτερούγες σου και πέταξες στους ουρανούς. Πες μου, περνάς καλά εκεί ψηλά ;; Είμαι σίγουρη πως περνάς ήρεμα και γαληνεμένα......
 
Κάποτε κάποιος είπε: "Οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχνάμε" .. Και υπάρχουν κι αυτές οι στιγμές που δεν ξέρεις απο που να αρχίσεις και που να τελειώσεις - αν μπορέσεις να βάλεις κάποτε την τελεία, αν μπορέσεις να σταματήσεις τα δάκρυα, αν μπορέσεις να πεις το "αντίο" που θες .. Και εκεί είναι που αρχίζεις να απορείς ακόμα περισσότερο για το τι έφταιξε, γιατί ήταν τόσο απαραίτητο να χαθεί, ενώ πάντα πρόσεχε. Γιατί ένας λεβέντης 17 χρονών έπρεπε να φύγει τόσο βιαστικά, τόσο άδικα χωρίς να πει ένα αντίο - χωρίς να προλάβει να αγκαλιάσει με την αγάπη του κι άλλους ακόμα ανθρώπους… Να κοιμάσαι κομματιασμένος από το τραγικό γεγονός και να ονειρεύεσαι ότι τον συναντάς και σου λέει "τελικά ζω ακόμα…." … να ξυπνάς με χαμόγελο και μετά να αρχίζεις πάλι να κλαις γιατί ήταν ένα όνειρο μονάχα. Ήταν πολύ καλός γι' αυτόν τον κόσμο - είναι δεδομένο. Ήταν η ελπίδα οτι το μέλλον ειναι σε καλά χέρια. Μας αφήνει για να ζησει πια στον ουρανό, κοντά σε όμοιους του - πολλούς ακόμα αγγέλους (παρέα με ακόμα ενα μικρό δικό μου άγγελο). Η ζωή τελικά είναι ενα πάζλ γεμάτο κομμάτια από μικρές , απλες, ασήμαντες στιγμές της καθημερινότητας. Αξίζει να ζεις για την κάθε στιγμή…
 
Αντρέα μου, όσα κι αν σου γράψω, όσα κι αν σου πω, ο πόνος δεν κουβεντιάζεται .. Μας λείπεις, λεβέντη μου. Όμως, σε νιώθουμε, σε αισθανόμαστε, σε ψηλαφούμε… Αναστατώνεις το είναι μας, συντροφεύεις τα όνειρά μας, την ύπαρξή μας κάθε λεπτό, κάθε στιγμή. Όλοι σε χαρακτηρίζουμε σαν επίγειο άγγελο.
Δυστυχώς ο κύκλος της ζωή σου έκλεισε στα 17 σου χρόνια...

 
Εις το επανιδείν αγόρι μου...
 
Υ. Γ.1 Ευχαριστούμε όλους όσους ήταν δίπλα στην οικογένεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ζωής… 
Υ. Γ.2 Μην ξεχνάτε να λέτε "σ’ αγαπώ", "ευχαριστώ" και "συγγνώμη" στους ανθρώπους που είναι πραγματικά δίπλα σας και προπάντων να συγχωράτε.
Επίσης, μην ξεχνάτε να λέτε "σ’ αγαπώ" στον άνθρωπο που σας έφερε στη ζωή… Να το λέτε όμως μέσα από τη ψυχή σας.. Και να το εννοείτε.. Και όχι απλά επειδή - πρέπει και επειδή θέλουνε να το ακούσουνε…
Υ. Γ.3 Κάποιοι ξυπνήστε από το παραμυθένιο σας κόσμο, η ζωή είναι σύντομη!»
 

Δειτε Επισης

Στον πλήρη τερματισμό του πολέμου σκαλώνουν οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για νέα εκεχειρία
Έντονη βροχόπτωση και χαλάζι στον αυτοκινητόδρομο
Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)
Το φοιτητικό κίνημα εναντίον του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς εξαπλώνεται παγκόσμια
Εντατικοποιημένες συνομιλίες για μια πιθανή εκεχειρία στη Γάζα-Στο Κάιρο και η CIA
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
ΒΙΝΤΕΟ: Εκρηκτικό το βράδυ της Ανάστασης στη Λεμεσό-Έκαψαν περιπολικό, έβαλαν φωτιά σε σχολείο