Ο γνωστός Μούζος, η απόπειρα δολοφονίας, το πλούσιο παρελθόν του και η… γκάφα

Ο Ηλίας Μούζος καταζητείται για υπόθεση ρήψης πυροβολισμών πριν από μερικές μέρες εναντίον της οικίας 28χρονου στη Λεμεσό τον οποίο λίγο καιρό προηγουμένως, μαζί με άλλα πρόσωπα, τον ξυλοφόρτωσαν…
 
Ο Ηλίας Μούζος απασχόλησε τις αρχές ουκ ολίγες φορές για υποθέσεις ναρκωτικών…
 
Ο Ηλίας Μούζος το 2015 ήταν θύμα απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε στη Πάφο, μετά από συνάντηση που είχε με άλλο πρόσωπο με φόντο τα ναρκωτικά…
 
Ο Ηλίας Μούζος το 2016 καταζητείτο από την αστυνομία για υπόθεση πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης εναντίον άλλου προσώπου και για κατοχή πυροβόλου όπλου…    
 
Ο Ηλίας Μούζος μέχρι το 2017 ήταν κατηγορούμενος ενώπιον δικαστηρίου για διάπραξη κακουργήματος…
 
Ο Ηλίας Μούζος, με βάση μια μικρή έρευνα, είναι ένα πρόσωπο καλά γνωστό στην αστυνομία και κυρίως στο ΤΑΕ Λεμεσού, επαρχία στην οποία διαμένει, αλλά και στην Πάφο.  Ωστόσο παρά το γεγονός ότι απασχόλησε τις αρχές ουκ ολίγες φορές και η φωτογραφία του είχε δοθεί στη δημοσιότητα το 2016, δυο χρόνια
μετά η αστυνομία μπέρδεψε τον καταζητούμενο με άλλο Ηλία Μούζο από την Ελλάδα.
Η απόπειρα φόνου…
 
Στις 21.3.2105 μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ηλίας Μούζος και ο 38χρονος Ελλαδίτης Νικόλας Κουλούρης, συμφώνησαν να συναντηθούν στην οικία του 38χρονου στο Μέσα Χωριό. 
 
Ο 38χρονος τον υποδέχθηκε φιλικά και τον κέρασε.  Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν πεζοί σε διπλανή οικία και εισήλθαν από πλαϊνή πόρτα.  Κατά την είσοδο τους στην οικία λογομάχησαν έντονα και ο 38χρονος εισήλθε σε δωμάτιο, τον ακολούθησε ο Μούζος και τον είδε να ανοίγει πόρτα ερμαριού, να βγάζει από μέσα ένα πιστόλι και ακολούθως να τον σημαδεύει. 
 
Ο Μούζος  αντέδρασε, χτύπησε με το χέρι του, το χέρι του 38χρονου για να μην τον πυροβολήσει, το όπλο εκπυρσοκρότησε αλλά ο Μούζος δεν ένιωσε οποιοδήποτε πόνο.
 
Ο 38χρονος έκανε δύο με τρία βήματα προς τα πίσω και πυροβόλησε τον Μούζο με ακόμα δύο πυροβολισμούς.  Αμέσως ο Μούζος έτρεξε, εξήλθε από την οικία και ενώ έτρεχε κατάλαβε ότι αιμορραγούσε και ένα αυτοκίνητο τον μετέφερε στο Νοσοκομείο.    
 
Η ιατρική εξέταση κατέδειξε ότι ο παραπονούμενος έφερε τραύματα στη ραχεία επιφάνεια πίσω, πλάγια δεξιά και τραύματα στο αριστερό χέρι τα οποία προκλήθηκαν με πιστόλι.  Εγχειρίστηκε στο Νοσοκομείο Πάφου, μεταφέρθηκε στην Εντατική Μονάδα λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του και παρέμεινε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου για 15 ημέρες.
 
Φόντο της υπόθεσης ήταν τα ναρκωτικά ενώ προηγουμένως ο Μούζος, όπως τότε αναφέρθηκε, είχε ξανά συλληφθεί στο παρελθόν από την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.
 
Για την υπόθεση ο 38χρονος, στις 28.7.2015, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3  ετών.
 
Καταζητούμενος ο Μούζος με τη φωτογραφία του στη δημοσιότητα
 
Στις 22/04/2016 η αστυνομία εκδίδει το ακόλουθο δελτίο τύπου:
 
«Η Αστυνομία αναζητεί τον ΗΛΙΑ ΜΟΥΖΟ ηλικίας 36 ετών από τη Λεμεσό, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, επίθεσης με πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, αδικήματα, τα οποία διαπράχθηκαν στην Πάφο, στις 6/4/16.
 
Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Πάφου στον αριθμό 26-806026 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460».
Το κείμενο συνοδευόταν από την ακόλουθη φωτογραφία με τον Ηλία Μούζο
Και υπόδικος στις Κεντρικές...  
 
Στις 30/5/2016 ο Μούζος θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου για την υπόθεση της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος και την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης για την οποία είχε κατηγορηθεί μαζί με άλλο ένα πρόσωπο. Πράγμα το οποίο δεν έπραξε και εκδόθηκε εναντίον του ένταλμα σύλληψης.
 
Ο Μούζος διέμενε στα κατεχόμενα μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του. Συνελήφθη τελικά από 5 μήνες και η κατηγορούσα αρχή ζήτησε την κράτηση του ως υπόδικος στις Κεντρικές φυλακές.
 
Όπως είχε αναφερθεί στο δικαστήριο, μετά την απόπειρα δολοφονίας του, «αναγκάστηκε να εγκατασταθεί στα κατεχόμενα για να σωθεί» ενώ ο δικηγόρος του μίλησε για «αδυναμία της κατηγορούσας αρχής να εντοπίσει τον κατηγορούμενο», υποστηρίζοντας ότι «δεν αποτελεί ευθύνη του, αφού αυτός, παρότι διαμένει και εργάζεται στα κατεχόμενα, εντούτοις, όλη αυτή την περίοδο πηγαινοερχόταν κάθε βδομάδα στις ελεύθερες περιοχές, συγκεκριμένα, στη μητέρα του, οπότε και θα έπρεπε η Αστυνομία να τον αναζητήσει εκεί».
 
Μετά από ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο αποφάσισε τελικά την κράτηση του στις Κεντρικές φυλακές μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης.
 
Αγοραπωλησίες ναρκωτικών και «ραντεβού»
 
Τα γεγονότα για την υπόθεση που κατηγορείτο διαπράχθηκαν στις αρχές Απριλίου 2016 στην Χλώρακα.
 
Ο Μούζος μαζί με άλλο ένα πρόσωπο, μετέβησαν στο διαμέρισμα του Ιάκωβου Ξενοφώντος στην Πάφο, που την συγκεκριμένη ώρα βρισκόταν στο διαμέρισμα
του με την σύντροφο του.
 
Χτύπησε η πόρτα και όταν ο παραπονούμενος την άνοιξε και ρώτησε τον φίλο του Μούζου ο οποίος ήταν αυτός που εμφανίστηκε, τι ήθελε, αυτός ξαφνιάστηκε και τα έχασε. Επειδή ο παραπονούμενος υποψιάστηκε ότι πήγε εκεί για να πουλήσει ναρκωτικά στη συμβία του, τον χαστούκισε, τον έβγαλε έξω και έκλεισε την πόρτα.
 
Μισή περίπου ώρα αργότερα, ο φίλος του Μούζου, του τηλεφώνησε  και τον απειλούσε λέγοντας του «εν να δεις ήντα μπου να πάθεις. Εν να δεις ήντα μπου να σου κάμει ο άλλος.».
 
Τελικά ο «άλλος» ήταν ο Μούζος και ο παραπονούμενος γνώριζε πολύ καλά ότι ασχολείτο με τη διακίνηση ναρκωτικών στην Πάφο. Γνώριζε ακόμη, ότι ο 1ος κατηγορούμενος είναι υπάλληλός του Μούζου και του δίνει τα ναρκωτικά και τα πουλά στην Πάφο, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο. Ο παραπονούμενος τού έκλεισε το τηλέφωνο, χωρίς να του πει οτιδήποτε.
 
Στις 5/4/2016 ενώ ο παραπονούμενος βρισκόταν στην μπυραρία S-300 και έβλεπε ποδόσφαιρο πήγε και τον βρήκε ο 1ος κατηγορούμενος. Αφού κάθισε για λίγο στο τραπέζι του, προσπαθώντας να συμφιλιωθούν τού ζήτησε συγνώμη και του είπε πως όλα ήταν παρεξήγηση. Ο παραπονούμενος τού είπε «εντάξει» και του ζήτησε να μην του τηλεφωνήσει ξανά και ούτε να ξαναπάει στο σπίτι του.
 
Την επομένη, 6/4/2016 γύρω στις 23:00, ο 1ος κατηγορούμενος τηλεφώνησε στον παραπονούμενο και του ζήτησε να συναντηθούν σε κάποιο σημείο, κοντά στα θερμοκήπια, κάτω στο Μούτταλο, με σκοπό - όπως του είπε - να του δείξει ένα γραπτό μήνυμα που είχε στο κινητό του, το οποίο του είχε στείλει
προηγουμένως η φίλη του Ιορδάνκα.
 
Του είπε πως δεν μπορούσε και του έκλεισε το τηλέφωνο. Δέκα περίπου λεπτά αργότερα, ο 1ος κατηγορούμενος τού τηλεφώνησε ξανά και του ανάφερε τα ίδια πράγματα, οπότε του έκλεισε και πάλι το τηλέφωνο.
 
Όταν γύρω στις εντεκάμισι τού τηλεφώνησε ξανά, επειδή εκείνη τη στιγμή βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, του είπε να συναντηθούν στο σημείο που του είχε αναφέρει αρχικά για να τελειώνουν.
 
«…θα σε σκοτώσω τζιαι σαν εσένα εσκότωσα πολλούς…»
 
Σύμφωνα με την κατάθεση του παραπονούμενου, μετέβη στο συγκεκριμένο μέρος με το αυτοκίνητό του με και στάθμευσε. Μετά από ένα λεπτό πλησίασε το αυτοκίνητό του πεζός ο 1ος κατηγορούμενος, ο οποίος, αφού πήγε κοντά του στο παράθυρο του οδηγού, άνοιξε το τηλέφωνό του για να του δείξει κάτι. Σε δευτερόλεπτα και προτού προλάβει να δει οτιδήποτε και ο 1ος  κατηγορούμενος να του πει οτιδήποτε, ο τελευταίος τράβηξε προς τα πίσω και αμέσως, ο ίδιος είδε να πλησιάζει κοντά στο παράθυρό του ο Μούζος, κρατώντας στο χέρι του ένα πιστόλι μαύρου χρώματος.
 
Προτού ο ίδιος προλάβει να του πει οτιδήποτε, αυτός, το χτύπησε με δύναμη με το πίσω μέρος του πιστολιού, εκεί που είναι η χειρολαβή, μέσα στο δεξί μάτι.
Από τον πόνο και το χτύπημα έγειρε προς τη μαξιλάρα του συνοδηγού και ταυτόχρονα έβγαλε από το παράθυρο της πόρτας του οδηγού το δεξί του πόδι και τον κλότσησε προς τα πίσω. Τη στιγμή αυτή βγήκε το παπούτσι του και έπεσε στο έδαφος.
 
Τότε, ο Μούζος στάθηκε απέναντί του και το σημάδεψε με το πιστόλι στο πρόσωπο, αλλά πρόλαβε και έβαλε το πόδι του μέσα στο αυτοκίνητο και αφού πάτησε τη βενζίνη κατάφερε να φύγει από το μέρος.
 
Μετά από 5 λεπτά και ενώ οδηγούσε για να πάει στο σπίτι της μάνας του στο Μούτταλο τού τηλεφώνησε ο Μούζος και τον απείλησε λέγοντας του, «ρε γιε της ….. Αν γελαστείς να πάεις στην Αστυνομία, θα σε σκοτώσω τζιαι σαν εσένα εσκότωσα πολλούς.».
 
Χωρίς να του πει οτιδήποτε του έκλεισε το τηλέφωνο, κάλεσε βοήθεια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια προέβη σε καταγγελία στην αστυνομία.
 
«Σε σχέση με τις κατηγορίες ότι συνωμότησα με τον άλλο κατηγορούμενο για να διαπράξω κακούργημα θέλω να αναφέρω ότι ουδέποτε συμφώνησα τέτοιο πράγμα. Ουδέποτε ήρθα σε συμφωνία με τον 1ον κατηγορούμενο και ουδέποτε κτύπησα τον παραπονούμενο και ούτε τον γνωρίζω προσωπικά. Σε σχέση με την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης ουδέποτε τον κτύπησα ή είχα πρόθεση να τον κτυπήσω αφού καμία σχέση δεν έχω εγώ μαζί του. Ο παραπονούμενος λέει ψέματα», είχε δηλώσει ενώπιον δικαστηρίου ο Μούζος ο οποίος τελικά αθωώθηκε αφού δεν έγινε κατορθωτό να στοιχειοθετηθεί η υπόθεση.
 
Το ραντεβού παγίδα, η απαγωγή και το ξύλο
 
Στις 22 Ιανουαρίου 2018, 28χρονος κατήγγειλε στην αστυνομία ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής και ξυλοδαρμού μετά από τηλεφώνημα «παγίδα».
 
Ο 28χρονος κατήγγειλε ότι 27χρονος με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις, του ζήτησε να μεταβεί σε συγκεκριμένο σημείο στον Ύψωνα για βοήθεια καθώς όπως του ανέφερε, αντιμετώπιζε μηχανική βλάβη το όχημα του.
 
Ο νεαρός μετέβη στο σημείο όπου βρισκόταν και 38χρονος, ο Ηλίας Μούζος, ενώ και οι δυο, με την άφιξη του, του επιτέθηκαν χτυπώντας τον στο κεφάλι. Ακολούθως υπό απειλές και κρατώντας όπλο, του ζήτησαν να καλέσει άλλο φιλικό τους πρόσωπο και να του ζητήσει να έρθει στο σημείο. Πράγμα το οποίο έκανε. Ωστόσο το πρόσωπο που κάλεσε δεν μετέβη στο σημείο.
 
Κατά τη διάρκεια όμως της αναμονής, οι δυο εκτόξευαν απειλές κατά της ζωής του αλλά και της οικογένειας του ενώ όταν αντιλήφθηκαν ότι δεν θα έρθει το 4ο πρόσωπο τον άφησαν ελεύθερο.
 
Για την υπόθεση καταζητούνται δυο πρόσωπα ενώ ο 27χρονος από τη Βουλγαρία βρίσκεται ως υπόδικος στις Κεντρικές φυλακές μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης.  
Η ρήψη πυροβολισμών και ο λάθος καταζητούμενος
 
Στις 19 Φεβρουαρίου 2018 άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον της οικίας του 28χρονου που είχαν απαγάγει και ξυλοκόπησαν.  

Ο 27χρονος, που έχει απασχολήσει την Αστυνομία σε διάφορες υποθέσεις, απουσίαζε από την κατοικία του κατά το χρόνο του περιστατικού και ενημερώθηκε σχετικά από την Αστυνομία.
 
Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι οι πυροβολισμοί έπληξαν τζάμι της μπροστινής εισόδου και της πρόσοψης της οικίας, καθώς και τηλεόραση που βρισκόταν εντός του σαλονιού της οικίας.
 
Μαρτυρίες αναφέρουν πως οι δράστες βρίσκονταν σε αυτοκίνητο σκούρου χρώματος Nissan March, που δεν έφερε πινακίδες εγγραφής, ενώ οι πυροβολισμοί ρίφθηκαν από τη θέση του συνοδηγού.
 
Για την υπόθεση εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του Μούζου, τα στοιχεία του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ωστόσο το φως της δημοσιότητας είδε λάθος φωτογραφία καταζητούμενου, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για γνωστό πρόσωπο και θα μπορούσε ευκολότερα να διασταυρωθεί η φωτογραφία του, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να αποσυρθεί. Το εν λόγω πρόσωπο που απεικονίζεται στη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε, μπορεί να έχει το ίδιο όνομα, ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία του είναι από την Ελλάδα και διαμένει στην Πάτρα.  
 
 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος