Δεν πήγε να καταθέσει η μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του διακινητή ανθρώπινων οργάνων

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας που θα συνεδριάσει στις 21 Μαρτίου 2018, αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία έκδοσης 67χρονου Ισραηλινού Moshe Harel, ο οποίος συνελήφθη στις 28 Δεκεμβρίου 2017 στο αεροδρόμιο Λάρνακας, δυνάμει διεθνούς εντάλματος σύλληψης του από τη Ρωσία, αναφορικά με υποθέσεις παράνομης εμπορίας ανθρώπινων οργάνων.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Μαρίνα Σπηλιωτοπούλου ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι ενώ η μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση είχε ετοιμαστεί προκειμένου να καταθέσει σήμερα, εντούτοις ξαφνικοί λόγοι υγείας που αντιμετώπισε δεν της επέτρεψαν να παραστεί στο Δικαστήριο.
 
Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης του Ισραηλινού ανέφερε ότι μόλις χτες έγινε αντιληπτό ότι ο εκζητούμενος καταδικάστηκε στο Ισραήλ για τα ίδια αδικήματα, για τα ίδια πρόσωπα και για την ίδια περίοδο και ζήτησε χρόνο προκειμένου να ετοιμαστούν τα σχετικά έγγραφα για να σταλούν στη Ρωσία για να δουν κατά πόσον θα επιμείνει στο αίτημα της για έκδοση του πελάτη του.
 
Ανέφερε ακόμα ότι θα σταλεί στο Δικαστήριο του Ισραήλ επιστολή προκειμένου να ανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης, να ληφθούν τα απαραίτητα έγγραφα και να προχωρήσει το θέμα.
 
Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου ανέφερε ότι κρίνει δικαιολογημένα τα αιτήματα των δύο πλευρών για αναβολή της υπόθεσης και όρισε την 21η Μαρτίου 2018 ως ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας. Μέχρι τότε διέταξε όπως ο κρατούμενος παραμείνει υπό κράτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ισραηλινός έφτασε το απόγευμα της 28ης Δεκεμβρίου 2017, στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από το Ισραήλ.
 
Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι είχε εκδοθεί από τις 4/12/17 διεθνές ένταλμα σύλληψης του υπόπτου από τις Ρωσικές αρχές, σε σχέση με τα αδικήματα της εμπορίας προσώπων που διαπράχθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου - Ιουλίου του 2006, αλλά και από το Κόσοβο. Ωστόσο λόγω του ιδιαίτερου καθεστώτος του Κοσόβου, οι αρχές της Δημοκρατίας εκτέλεσαν αμέσως το ένταλμα από τη Ρωσία, συλλαμβάνοντας τον 67χρονο.   

Από τις λεπτομέρειες του αιτήματος έκδοσης προκύπτει ότι ο 67χρονος  καταζητείται για συμμετοχή σε κύκλωμα το οποίο φέρεται να εμπορευόταν ανθρώπινα όργανα. Το κύκλωμα φέρεται να δρούσε στη Ρωσία αλλά και στο Κόσοβο από το 2006 μέχρι το 2010.

 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη