Σε ένα βράδυ 118 καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις στη Λευκωσία

Σε 118 καταγγελίες για διάφορες τροχαίες παραβάσεις προέβη η Αστυνομία στο πλαίσιο επιχείρησης που διενήργησε χθες βράδυ στην Λευκωσία, για πρόληψη και πάταξη της νεανικής παραβατικότητας, καταστολής οχληρίας καθώς και σοβαρών τροχαίων παραβάσεων.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης, προέκυψαν επίσης οι ακόλουθες καταγγελίες: 61 οδηγοί για υπερβολική ταχύτητα, 3 μοτοσικλετιστές για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 5 οδηγοί για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 49 οδηγοί για άλλες τροχαίες παραβάσεις.
 
Ελέγχθηκαν επίσης 53 οχήματα ενώ κατακρατήθηκαν 4 αυτοκίνητα και 3 μοτοσικλέτες για περαιτέρω έλεγχο.
 
Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών, προέβησαν χθες βράδυ σε 62 συνολικά καταγγελίες για διάφορες τροχαίες παραβάσεις, ενώ ανάμεσα στις 17 οδικές βοήθειες που παρείχαν, ξεχωρίζει η επείγουσα συνοδεία γυναίκας στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, λόγω ιατρικού συμβάντος εγκυμοσύνης.
 
Εξάλλου, δύο πρόσωπα εντοπίστηκαν να οδηγούν με ψηλό ποσοστό αλκοόλης. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο αλκοτέστ που διενεργήθηκε σε πρόσωπο στη Λευκωσία, το ποσοστό αλκοόλης ήταν 125μg αντί 22 που είναι το ανώτατο από το Νόμο όριο.
 
Τέλος, σε έλεγχο αλκοόλης που διενεργήθηκε σε δεύτερο πρόσωπο που οδηγούσε το όχημά του στην επαρχία Λεμεσού, η τελική ένδειξη ήταν 121μg αντί 22.
 
Η Αστυνομία αναφέρει ότι η παρουσία της θα είναι αυξημένη με μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες, με στόχο την πρόληψη και πάταξη κάθε μορφής εγκληματικής δραστηριότητας και παραβατικής συμπεριφοράς.
 
Προσθέτει ότι στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία πολιτών και Αστυνομίας, κρίνεται πάντοτε επιβεβλημένη και γι’ αυτό σε κάθε περίπτωση που χρήζει άμεσης παρέμβασης από την Αστυνομία, οι πολίτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα άμεσης ανταπόκρισης 199/112.
 
Σε περιπτώσεις παραπόνων, καταγγελιών και πληροφοριών, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.
 
Επίσης, η Αστυνομία αναφέρει ότι οι πολίτες ανώνυμα ή επώνυμα, μπορούν να δίδουν πληροφορίες ή να επικοινωνούν με την Αστυνομία, ηλεκτρονικά μέσω της «Κατηγορίας Εγκλήματος» στο application της Αστυνομίας Κύπρου.
 

Δειτε Επισης

LIVE: Οι τελικές αγορεύσεις για την υπόθεση Θανάση-Απορρίπτει τα περί δολοφονίας του 26χρονου η Εισαγγελία
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι
Συνελήφθη 19χρονος που εντοπίστηκαν στην κατοχή του κροτίδες