Νέα επεισόδια στην Κοφίνου - Συμπλοκές, σπρέι και ρίψη πυροβολισμών (pics)

Αναβρασμός επικρατούσε απο χθες βράδυ στην Κοφίνου, κι ενώ φαινόταν τα πνεύματα να έχουν ηρεμήσει μετά και την επέμβαση ανδρών της ΜΜΑΔ, η κατάσταση πυροδοτήθηκε και πάλι γύρω στο μεσημέρι.
 
Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, στην προσπάθεια της αστυνομίας να προχωρήσει σε μία νέα σύλληψη για τα χθεσινά επεισόδια, μετανάστες αντέδρασαν βίαια, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συμπλοκές και να γίνει από μέρους της δύναμης, χρήση σπρέι.
Ακολούθως λόγω της τεταμένης κατάστασης, οι πολιτικοί πρόσφυγες συνέχισαν να δημιουργούν επεισόδια και να επιτίθενται στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα μέλη της Δύναμης να ρίξουν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς στον αέρα.
Στη συνέχεια συνελήφθη πολιτικός πρόσφυγας 25 ετών (τρίτη σύλληψη) και οδηγήθηκε στο τμήμα, ενώ την ίδια ώρα η αστυνομία ψάχνει και τέταρτο πρόσωπο για τα επεισόδια. Οι δύο πρώτοι που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα εξαήμερης προσωποκράτησης.
Η σπίθα που άναψε χθες βράδυ το φυτίλι, φαίνεται πως ήταν το γεγονός ότι στους συγκεκριμένους αιτητές ασύλου που προκάλεσαν τα επεισόδια, τους ανακοινώθηκε ότι θα αποκοπεί το ΕΕΕ, λόγω του ότι αρνήθηκαν να εργαστούν.
Σε δηλώσεις του στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ άλλος αιτητής ασύλου, ανέφερε: «είμαστε όλοι τρομοκρατημένοι από χθες βράδυ, εξαιτίας πέντε ατόμων, ψάχνουν το δίκαιό τους, αλλά αυτός δεν είναι τρόπος. Ήρθε η αστυνομία να συλλάβει τον ένα, και έγιναν συμπλοκές και ρίχθηκαν πυροβολισμοί. Ζούμε μία κόλαση από χθες το βράδυ. Υπάρχουν άτομα που έχουν προβλήματα δύσπνοιας».
Στη σκηνή των επεισοδίων παρέμεινε για προληπτικούς λόγους η αστυνομία καθώς και αρμόδιοι λειτουργοί.
Στο μεταξύ λίγο μετά το μεσημέρι μερίδα αιτητών πολιτικού ασύλου μετέβησαν έξω από τον αστυνομικό σταθμό της Κοφίνου όπου κρατούνταν οι τρεις συλληφθέντες (οι δύο 24χρονοι και ο ένας 25χρονος), ενώ εκεί βρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών.
 
Υπουργείο Εσωτερικών: Η αποκοπή του ΕΕΕ η αιτία των βανδαλισμών

Τα επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου αφορούσαν την αποκοπή των επιδομάτων (ΕΕΕ) από μικρό αριθμό αιτητών ασύλου, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τους κανονισμούς που εφαρμόζονται για όλους ανεξαιρέτως και καμία σχέση δεν είχαν με τις συνθήκες διαβίωσης ή διατροφής, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου εκ μέρους του Γραφείου του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σε σχετικό δελτίο τύπου σημειώνεται πως χθες βράδυ μικρή ομάδα αιτητών ασύλου, η οποία ήρθε στην Κύπρο από την Ιταλία στα πλαίσια του προγράμματος μετεγκατάστασης, προέβηκε σε βανδαλισμούς και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο ιατρείο, στο γραφείο των μεταφραστών και επίσης έκαψαν ολοσχερώς το γραφείο όπου στεγάζονται οι Εμπειρογνώμονες, οι οποίοι εργάζονται στο Κέντρο μέσω του Ευρωπαϊκού Γραφείου Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO). 

"Η έγκαιρη επέμβαση της Αστυνομίας επανέφερε την ηρεμία στο χώρο και έγιναν δύο συλλήψεις και αναζητούνται ορισμένα ακόμα άτομα τα οποία πρωταγωνίστησαν στους βανδαλισμούς. Σήμερα το πρωί, συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας έχουν καθαρίσει τους χώρους και το Κέντρο Υποδοχής και οι υπηρεσίες του λειτουργούν κανονικά", καταλήγει το δελτίο τύπου.
 

Διαβάστε επίσης
 
 
 

Δειτε Επισης

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ