BINTEO: Πεδίο μάχης το Κέντρο Υποδοχής της Κοφίνου – Φωτιές, πέτρες και ζημιές

Εξέγερση στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου γύρω στις 10 το βράδυ. Συγκεκριμένα 15 – 20 πολιτικοί πρόσφυγες διαμαρτυρόμενοι για την μη πληρωμή του επιδόματος τους (40 ευρώ) άρχισαν να σπάνε πράγματα και να προκαλούν ζημιές, ζητώντας να μεταβούν άμεσα στην Ιταλία.
 
Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία και ισχυρή αστυνομική δύναμη έσπευσε στο μέρος με σκοπό να επιβάλει την τάξη. Επίσης στη σκηνή έχουν κληθεί διαπραγματευτές.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία δεν μπορεί να πλησιάσει καθώς οι πολιτικοί πρόσφυγες σπάνε τζάμια, θέτουν φωτιές σε κάδους και σε γραφεία όπως ανέφερε στο REPORTER μαρτυρία ενώ ρίχνουν πέτρες.
 
«Ζούμε μια κόλαση. Φοβόμαστε. Όλοι είμαστε τρομοκρατημένοι. Πρώτη φορά ζούμε αυτό το πράγμα. Έσπασαν γραφεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Δεν μπορούν να τους ελέγξουν», ανέφερε μαρτυρία στο REPORTER.   
 
Στο σημείο έχει κληθεί και η πυροσβεστική υπηρεσία.
 
*Βίντεο από Αντρέα Ασσιώτη
 
 
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικά 24ωρα οι Εθελοντικές Οργανώσεις που επισκέφθηκαν το χώρο και συνομίλησαν με τους διαμένοντες για την κατάσταση που επικρατεί, έκαναν λόγο για άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
Όπως δήλωσε η Νατάσα Γεωργίου, Συντονίστρια Εθελοντικών Οργανώσεων και Ανεξάρτητων Εθελοντών που δραστηριοποιούνται στο Κέντρο «η κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο έχει φτάσει στο απροχώρητο επειδή τα περιστατικά υγείας δύο παιδιών (υποφέρουν από άσθμα) μας έχουν φέρει στο σημείο να απευθύνουμε  έκκληση στον κόσμο για να βρεθούν σπίτια για φιλοξενία ώστε να ξεφύγουν από την κατάσταση που επικρατεί εδώ στη Κοφίνου».
 
Πρόσθεσε ότι «η κατάσταση στο Κέντρο είναι άθλια, δεν έχει αλλάξει καθόλου εδώ και πάνω από δυόμιση χρόνια που ενεργοποιούμαι προσωπικά στη Κοφίνου» ενώ ανέφερε ότι «ένα παιδί υποφέρει από άσθμα ενώ ένα άλλο αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα νεφρά του, έχει υποβληθεί σε εγχείρηση, παθαίνει συνέχεια λοιμώξεις και η κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο δεν το βοηθά. Επίσης υπάρχουν προβλήματα υγιεινής και διατροφής αφού το φαγητό της εταιρείας catering που έχει αναλάβει τη σίτιση του Κέντρου, είναι πολύ χειρότερο από αυτό της προηγούμενης εταιρείας, η οποία έφυγε μετά τα παράπονα όσων διαμένουν εδώ»..
 
Εξήγησε ακόμα ότι «η εταιρεία δεν παρέχει το απαραίτητο φαγητό στις οικογένειες και έτσι το ένα φρούτο την ημέρα που τους προσφέρεται, το φυλάνε για να το πάρουν την επόμενη μέρα τα παιδιά στο σχολείο. Το φαγητό που προσφέρεται είναι πολύ φτωχό» είπε και πρόσθεσε πως «το φαγητό, την ένδυση, τα είδη προσωπικής υγιεινής και όλα τα απαραίτητα για την διαβίωση των ατόμων στο Κέντρο έπρεπε να τα παρέχει το κράτος. Ωστόσο το κράτος παρέχει μόνο πανιά και γάλα για τα βρέφη και όλα τα υπόλοιπα αγαθά τα παρέχουν οι εθελοντές».
 

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)