Η ξενόφερτη μαφία, ο φόνος Λεωνίδη και ο Κυπριακός υπόκοσμος που «συστήθηκε» αλλιώς

Πολύπλοκο πάζλ εξελίσσεται η εν ψυχρώ δολοφονία του 47χρονου Έρνεστ Λεωνίδη, οι εκτελεστές του οποίου του έστησαν ενέδρα το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης σε ταβέρνα στη Λεμεσό.
 
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα γύρω από την υπόθεση, οι ύποπτοι συμπλήρωσαν 11δα, εκ των οποίων κάποιοι φόρεσαν χειροπέδες και κάποιοι συνεχίζουν να καταζητούνται.
 
Ο Λεωνίδης απασχόλησε έντονα τις διωκτικές αρχές και το παρελθόν του είναι «πλούσιο» ενώ τα μέτωπα που είχε ανοιχτά ήταν αρκετά, με αποτέλεσμα το τοπίο να είναι θολό ως προς τα κίνητρα. Δεδομένο όμως, ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών…
Ο Κυπριακός υπόκοσμος μας «συστήθηκε» αλλιώς…
 
Μπορεί το 2017 να διαπράχθηκαν λιγότερες δολοφονίες με φόντο τον υπόκοσμο, σε σχέση με το 2016 όπου είχε διαπραχθεί και το τετραπλό φονικό, ωστόσο αναμφισβήτητα  θα έλεγε κανείς ότι οι άνθρωποι της νύχτας έδωσαν ρεσιτάλ, επιδεικνύοντας από τη μια τη δύναμη τους και από την άλλη την αδυναμία της αστυνομίας να πατάξει το οργανωμένο έγκλημα.
 
Άντρος Ροδοθέου, Κυριάκος Χατζησάββας και Πανίκος Παναγιώτου άλλως «Γλύκας». Δυο δολοφονίες και μια απόπειρα φόνου. Και οι τρεις εγκληματικές ενέργειες παραμένουν στα συρτάρια της αστυνομίας με τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις. Και όπως όλα δείχνουν, εκεί θα παραμείνουν.
Στις δολοφονίες Ροδοθέου και Χατζησάββα ο ηθικός ή οι ηθικοί αυτουργοί επιστράτευσαν επαγγελματία εκτελεστής από το εξωτερικό, ο οποίος αφού έφερε εις πέρας την αποστολή του, με άριστο τρόπο χωρίς να αφήσει ίχνος πίσω του, διέφυγε από την Κύπρο ή τουλάχιστον από τις ελεύθερες περιοχές. Αποτέλεσμα, οι αρχές παρά τις προσπάθειες να φθάσουν στα ίχνη του, ο εκτελεστής «επικράτησε» για άλλη μια φορά, αφήνοντας την αστυνομία ένα βήμα πίσω.
Σε αυτές τις δυο δολοφονίες οι κοινοί παρονομαστές ήταν:
 
    - Άριστος επαγγελματίας δολοφόνος
    - Ο εκτελεστής δεν άφησε κάλυκες πίσω του
    - Εξαφανίστηκε μέσα στο σκότος
    - Άγνωστος ο τρόπος διαφυγής του (πεζός ή όχημα ή μοτοσικλέτα)
    - «Χτύπησε» από μακρινή απόσταση χωρίς να αστοχήσει
    - Μια η μοιραία σφαίρα
    - Θρυμματισμένη σφαίρα
    - «Διαβασμένοι» για τις κινήσεις του στόχου
    - Και οι δυο δολοφονίες διαπράχθηκαν με πυροβόλο όπλο 
 
Παρόμοιο σκηνικό βέβαια επικράτησε και στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του «Γλυκα». Ο δράστης ήταν «διαβασμένος», έστησε καρτέρι, άνοιξε πυρ και εξαφανίστηκε στο σκοτάδι. Επίσης και αυτός άφαντος…
Από τα «ανοίγματα» του τετραπλού στην επικράτεια της «εγκληματικής ομερτάς»
 
Και στις τρεις εγκληματικές ενέργειες επικράτησε η «εγκληματική ομερτά» και αυτό ενδεχομένως γιατί ο ηθικός ή ηθικοί αυτουργοί να μην «ξανοίχτηκαν».
 
Γεγονός που δεν βοηθά την αστυνομία για συλλογή πληροφοριών. Όπως για παράδειγμα έγινε στην υπόθεση του τετραπλού φονικού, η τελευταία δολοφονία πριν το Χατζησάββα και Ροδοθέου, όπου υπήρχε ο μεγαλύτερος αριθμός συλλήψεων αλλά και οι περισσότερες καταδίκες σε ένα έγκλημα.
 
Συγκεκριμένα στην υπόθεση του τετραπλού φονικού, υπήρξαν 6 καταδίκες ενώ ο συνολικός αριθμός των εμπλεκομένων στην εν λόγω υπόθεση ξεπέρασε τους 10.
 
Όλα δείχνουν ξένη μαφία πίσω από τη δολοφονία Λεωνίδη
 
Η δολοφονία του Έρνεστ Λεωνίδη μπορεί να ήταν γκανγκστερική και πρωτοφανές, αφού έδρασαν μέρα μεσημέρι και μπροστά από κόσμο, όπως βέβαια και στην περίπτωση του Καλοψιδιώτη, ωστόσο δεν επρόκειτο για καλογραμμένο συμβόλαιο θανάτου.
 
Και αυτό λόγω του ότι, οι εκτελεστές ήταν και «διαβασμένοι» αλλά και «αδιάβαστοι» την ίδια ώρα… Δεν υπολόγισαν τις κάμερες ασφαλείας που «κάρφωσαν» τα πρόσωπα τους και τους αυτόπτες μάρτυρες ενώ σε ότι αφορά τις κινήσεις τους πριν το φονικό, δεν θα έλεγε κανείς ότι ήταν τόσο μελετημένες όπως στις προηγούμενες δολοφονίες.
Ο μεγάλος αριθμός των εμπλεκομένων βοηθά τις αρχές να πλησιάσουν στην άκρη του νήματος αφού είναι ευκολότερο κάποιος από όλους, και κυρίως αυτοί που δεν είχαν άμεση εμπλοκή, να λυγίσει υπό τον φόβο, να δώσει ονόματα και το ένα στοιχεία να φέρνει το άλλο. Όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Λετονού που συνελήφθη καθώς δάνεισε το όχημα του στον ένα εκ των εκτελεστών και υπό το φόβο να μην μπλέξει έδωσε σημαντικά στοιχεία στους ανακριτές.
 
Επίσης, αν πάρουμε δεδομένο ότι οι δυο νεαροί που συνελήφθησαν αρχικά όντως μετέβησαν στο σημείο για να παραδώσουν όχημα ενοικιάσεως στους εκτελεστές το οποίο έκλεισαν (χωρίς να γνωρίζουν οι δυο ότι επρόκειτο να διαπράξουν φόνο), αυτή η ιδέα δεν θα έλεγε κανείς ούτε ότι ήταν έξυπνη ούτε ότι ήταν επαγγελματική καθώς άφησαν πίσω τους ίχνη και ενέπλεξαν πρόσωπα που είναι εύκολο να μιλήσουν. Επίσης στην δολοφονία Λεωνίδη δεν φαίνεται να επιστρατεύτηκαν «εισαγόμενοι» εκτελεστές.  
 
Ωστόσο ο μεγάλος αριθμός των εμπλεκομένων μπερδεύει τις αρχές χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι θα φτάσουν στην άκρη του νήματος αφού στην περίπτωση Λεωνίδη έχουν στοιχεία ενώπιον τους προς αξιολόγηση ενώ στις υποθέσεις Ροδοθέου, Χατζησάββα και Γλύκα, τα στοιχεία ήταν ανύπαρκτα.
 
Όπως όλα δείχνουν ενδεχομένως να πρόκειται για ξεκαθάρισμα από τη ξένη μαφία που δραστηριοποιείται στην Κύπρο και με την οποία ο Λεωνίδης είχε πάρε δώσε.  
      

Δειτε Επισης

Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες