Μειώθηκαν κατά 10% οι πυρκαγιές το 2017 σε σχέση με το 2016

Με την λήξη του τρέχοντος έτους υπάρχει μια μείωση στο σύνολο όλων των πυρκαγιών συγκριτικά με τα έτη 2016-2017 της τάξης του 10.12 % καθώς και 10.07% μείωση των αγροτικών πυρκαγιών, αναφέρθηκε σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη που δόθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσίας όπου παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία που αφορούν στις ανταποκρίσεις της Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, για τις αγροτικές πυρκαγιές παρατηρείται για το 2017 αισθητή μείωση σχεδόν σε όλους τους μήνες με συνολικό ποσοστό 10.07%. Άξιο αναφοράς είναι η μείωση των πυρκαγιών κατά το μήνα Απρίλιο της τάξεως του 32.35% σε σχέση με το 2016, μήνας ο οποίος παραδοσιακά ήταν αυξημένος λόγω των λαμπρατζιών ή καύση άλλων άχρηστων αντικειμένων τα οποία καίονταν στο ύπαιθρο λόγω των εορτών του Πάσχα.

Για τις αγροτικές πυρκαγιές διαπιστώνεται ότι για την αντιπυρική περίοδο από την 1η Μαΐου μέχρι 30η Νοεμβρίου για τις πυρκαγιές του έτους 2015 σε σχέση με το έτος 2016 διαπιστώνεται μείωση της τάξεως του 25.31 % . Επίσης για το έτος 2016 σε σχέση με το 2017 υπάρχει επιπρόσθετη   μείωση 5.33%.

Επιπρόσθετα παρατηρείται βάση της καταγραφής της καμένης έκτασης ότι υπάρχει αισθητή μείωση και αυτό οφείλεται στην επιθετική τακτική κατάσβεσης την οποία η Πυροσβεστική Υπηρεσίας εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια.

Για το Δεκέμβριο  του 2017 παρόλο που το αριθμητικό ποσοστό πυρκαγιών είναι πολύ μικρό υπάρχει μια ποσοστιαία αύξηση της τάξεως του 74.36% σε σχέση με το 2016 λόγω της συνεχιζόμενης ανομβρίας.

Διαπιστώνεται επίσης ότι παρόλη την μείωση στον αριθμό πυρκαγιών γενικά μελετώντας τις αιτίες των πυρκαγιών , πέραν των 9 στις 10 πυρκαγιές οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα και την ανθρώπινη δραστηριότητα.

 
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το έτος 2017, σημειώνεται, έχει ανταποκριθεί συνολικά σε 10677 κλήσεις για βοήθεια. Στις κλήσεις συμπεριλαμβανόταν (κλήσεις για πυρκαγιές, κλήσεις Ειδικών Εξυπηρετήσεων , Ψευδείς κλήσεις  και κάποιες κλήσεις Ασθενοφόρων όταν και όποτε χρειάστηκε μετά από παράκληση των επί καθήκοντι Ιατρικών λειτουργών των Πρώτων Βοηθειών.

Δειτε Επισης

Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας
Έρευνες στη θάλασσα για το άλλο μισό πτώμα-Στο μικροσκόπιο δύο υποθέσεις αγνοούμενων μεταναστών
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»
Προσπάθησε να επηρεάσει μάρτυρα για να καταθέσει υπέρ του φίλου της και συνελήφθη
Συνελήφθη 66χρονος για κλοπή μοτοσικλέτας στην Πάφο
Συνελήφθησαν δεκατρία πρόσωπα που εργάζονταν παράνομα
Πτώμα σε αποσύνθεση εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στη Σωτήρα
Ενώπιον της Βουλής πρόταση νόμου για ποινές σε ακτιβιστές που κυνηγούν τους... κυνηγούς
Οι επικίνδυνες παραλίες, οι πολίτες που αγνοούν τον κίνδυνο και οι ενέργειες διάσωσης του ΚΣΕΔ
Μοιάζει με... πόλεμο η προσφυγή για παύση Ελεγκτή-Το deja vu με πρωταγωνιστές της υπόθεσης Ρίκκου