Χειροπέδες σε φίλο του Λεωνίδη για την ενέδρα στη Λεμεσό – Τα ερωτήματα και όλες εξελίξεις

Σε πολύ δύσκολο γρίφο εξελίσσεται για τις αρχές η δολοφονία του Ερνέστ Λεωνίδη που διαπράχθηκε χθες το μεσημέρι, ανήμερα της τσικνοπέμπτης, σε ταβέρνα της τουριστικής περιοχής Γερμασόγειας.
 
Οι ανακριτές της υπόθεσης προσπαθούν να καταλήξουν στα δεδομένα και στα ερωτηματικά που καλούνται να απαντήσουν.
 
Τα δεδομένα
 
Θεωρείται δεδομένο πως στην υπόθεση εμπλέκονται τέσσερα τουλάχιστον πρόσωπα. Πρόκειται για τους τρεις εκτελεστές και ένα τέταρτο πρόσωπο που εκτιμάται πως εκτελούσε χρέη οδηγού. Δεδομένο θεωρείται επίσης πως το θύμα της υπόθεσης συνοδευόταν στην ταβέρνα από άλλα δύο πρόσωπα, τα οποία αμέσως μετά την ρίψη των πυροβολισμών τράπηκαν σε φυγή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 
Η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε δύο πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακριτές εκτιμούν πως ο ένας συλληφθέντας ήταν το πρόσωπο που εκτελούσε χρέη οδηγού των τριών δραστών που άνοιξαν πυρ κατά του Λεωνίδη, ενώ είναι το τέταρτο πρόσωπο που καταγράφεται στο βίντεο να αποχωρεί προς διαφορετική κατεύθυνση από τους άλλους τρεις.  Συγκεκριμένα θα τους ενοικίαζε όχημα και πριν τους το παραδώσει τους μετέφερε στην ταβέρνα μαζί με τον 24χρονο Γεωργιανό, δεύτερο συλληφθέντα ο οποίος επίσης ήταν φίλος του θύματος.
 

  •  
Τα ερωτήματα
 
Οι ανακριτές καλούνται να δώσουν απαντήσεις και να λύσουν τον γρίφο για να φτάσουν στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης αφού οι πληροφορίες που φτάνουν είναι συγκεχυμένες.
 
Από τη μία διερευνάται ότι οι δράστες πλησίασαν τον 47χρονο που απομακρύνθηκε μερικά μέτρα από την ταβέρνα και μιλούσε στο τηλέφωνο και άνοιξαν πυρ εναντίον του ενώ από την άλλη, πρόσωπο ισχυρίζεται ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας και κατέθεσε στην αστυνομία ότι το θύμα είχε καυγαδίσει με τον ένα εκ των τριών δραστών και μετά την πάροδο μερικών λεπτών εισήλθαν οι άλλοι δύο δράστες και τον πυροβόλησαν. Ωστόσο ο εν λόγω μάρτυρας προβληματίζει τις αρχές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 
Πολλά ερωτηματικά προκαλεί επίσης η στάση των προσώπων που συνόδευαν τον Λεωνίδη στην ταβέρνα αφού αμέσως μετά τη ρίψη των πυροβολισμών, άφησαν τον 47χρονο αιμόφυρτο στο έδαφος και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Είχαν εμπλοκή στη δολοφονία ή φοβήθηκαν και έφυγαν για να γλιτώσουν; Ήταν φίλοι του ή εκτελούσαν χρέη φρουρών ασφαλείας;
 
Ένα άλλο ερώτημα που ζητά απάντηση είναι ο λόγος που ο Λεωνίδης και οι φίλοι του βρέθηκαν στη Λεμεσό. Θεωρείται δεδομένο πως το θύμα δραστηριοποιήτο στη Λάρνακα και προκαλεί ερωτηματικά γιατί ταξίδεψε χθες στη Λεμεσό. Είχε κάποιο προκαθορισμένο ραντεβού ή βρέθηκε τυχαία;  Με βάση αυτό και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δράστες γνώριζαν για τις κινήσεις του θύματος , οι ανακριτές αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο κάποιος ή κάποιοι από την πλευρά του 47χρονου να έχουν εμπλοκή στο συμβόλαιο θανάτου, αφού θεωρείται απομακρυσμένο το σενάριο οι εκτελεστές να έδρασαν εν βρασμώ ψυχής.
 
Οι ισχυρισμοί των συλληφθέντων
 
Οι δύο που φόρεσαν τα ξημερώματα χειροπέδες πέρασαν από το ανακριτικό δωμάτιο του ΤΑΕ Λεμεσού δίνοντας κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνούνται ενώ οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο διέταξε την κράτηση τους για 8 μέρες. 
 
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER οι ανακριτές αξιολογούν πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών και ο αριθμός των συλλήψεων αναμένεται να μεγαλώσει.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)