Χειροπέδες σε δύο για την εν ψυχρώ δολοφονία στη Λεμεσό – Ένταλμα και για τρίτο

Στη σύλληψη δύο προσώπων ενός 24χρονου Γεωργιανού και ενός 25χρονο Ρώσου προέβη στις 2.30 τα ξημερώματα η αστυνομία στη Λεμεσό, σε σχέση με τον φόνο του 47χρονου Ερνέστ Λεωνίδη που διαπράχθηκε χθες το μεσημέρι σε ταβέρνα στην περιοχή Γερμασόγειας.

Για την ίδια υπόθεση, η αστυνομία καταζητεί τον αδελφό του 25χρονου Ρώσου. Οι ανακριτές εκτιμούν ότι οι συλληφθέντες είναι εκ των εκτελεστών του 47χρονου. Αν και οι ίδιοι δεν συνεργάζονται με την αστυνομία, το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης τους. Όπως είχε μεταδώσει χθες ο REPORTER ότι αναμένονται συλλήψεις ο ένας εκ των υπόπτων που συνελήφθησαν είναι γνωστός στις αρχές και δραστηριοποιήται στη νύχτα. 

Επίσης οι ανακριτές της υπόθεσης ψάχνουν τον τέταρτο που εμφανίζεται στο βίντεο να τρέχει μετά τη δολοφονία μαζί με τους άλλους τρεις, με διαφορετική όμως κατεύθυνση ενώ διερευνάται ο ρόλος των δύο φίλων του θύματος οι οποίοι μετά το έγκλημα εγκατέλειψαν την σκηνή την ώρα που ο φίλος τους βρισκόταν τραυματισμένος στο έδαφος.

Παράλληλα, στις εννέα το πρωί, η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου θα διενεργήσει τη νεκροτομή επί της σορού του θύματος στο νοσοκομείο Λεμεσού.

Διαβάστε επίσης

Ο 47χρονος φέρεται να δέχθηκε τέσσερις πυροβολισμούς στο σώμα και το κεφάλι. Η δολοφονία διαπράχθηκε στις δύο το μεσημέρι στην αυλή ταβέρνας όπου το θύμα, το οποίο διαμένει στη Λάρνακα, διασκέδαζε με φίλους του.

Οι δράστες που εκτιμάται ότι ήταν τρεις, εκ των οποίων οι δύο έφεραν αποκριάτικες μάσκες, αφού πυροβόλησαν το θύμα τους, στη συνέχεια εγκατέλειψαν την περιοχή πεζοί.

Πως έδρασαν οι αδίστακτοι δολοφόνοι

Από την πρώτη στιγμή στο μικροσκόπιο των αρχών μπήκε το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που βρίσκεται στην περιοχη.  Τα πρόσωπα των δραστών καταγράφηκαν από τις κάμερες και έχοντας στα χέρια τους φωτογραφίες οι ανακριτές, χτενίζουν περιοχές για εντοπισμό των τριών δραστών που άνοιξαν πυρ εναντίον του 47χρονου.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που εξασφάλισε αποκλειστικά ο REPORTER, οι τρεις δράστες μετά την μαφιόζικη εκτέλεσε βγαίνουν από το κιόσκι τρέχοντας και με ημικαλυμμένα τα πρόσωπα και διαφεύγουν.

Διαβάστε επίσης

Καλά γνωστός στις αρχές ο Λεωνίδης 

Το θύμα της στυγερής δολοφονίας είναι πρόσωπο πολύ καλά γνωστό στις αρχές αφού απασχόλησε ουκ ολίγες φορές. 

Όπως μετέδωσε χθες ο REPORTER, το θύμα απασχόλησε έντονα την αστυνομία στο πρόσφατο παρελθόν με αφορμή τη δολοφονία του Γιώργου Γεωργίου άλλως Τσικίτο, που έγινε το βράδυ της 1ης Μαρτίου 2016 έξω από το σπίτι του στην Πύλα όπου «χτυπήθηκε» από ελεύθερο σκοπευτή ενώ καταζητείτο μαζί με τον αδελφό του, αναφορικά με υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, συνωμοσία για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και επηρεασμό μαρτύρων, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, παράνομη κατοχή κοντόκαννου ΔΟΚΟ, παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και παράνομη κατοχή πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Δ.

 

 

Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των δύο αδελφών δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αστυνομία, μετά την καταγγελία του φρουρού του «Τσικίτο», του γνωστού Έντι ο Πόντιος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν μεταξύ των πέντε ατόμων που τον απειλούσαν να πάρει μισό εκατομμύριο ευρώ, να υπογράψει έγγραφο και να φύγει από την Κύπρο προκειμένου να μην καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας σε δύο ποινικές υποθέσεις που αφορούσαν εμπρησμούς πρακτορείων.

Δειτε Επισης

Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 14χρονος-Ζητά βοήθεια η Αστυνομία
Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
LIVE/Ατταλίδου: Στόχος μας μια πράσινη, προοδευτική και χωρίς διαφθορά Κύπρος
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Λοϊζίδης vs Παπαθεοδώρου: Ο χαρτοπόλεμος, οι κατηγορίες και η καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές