Το σχόλιο της αστυνομίας για τις αναρτήσεις στο «Cy Police Checkpoints»

Με ένα σχόλιο στο facebook η αστυνομία σχολιάζει το νέο φαινόμενο που εμφανίστηκε στα social media με τους πολίτες να ενημερώνονται μέσω της ομάδας «cypolicecheckpoints» για το που είναι στημένα τα μέλη της τροχαίας και διεξάγουν τροχονομικούς ελέγχους.
 
Μέτα από σχετικό σχόλιο που έλαβε η αστυνομία από πολίτη πήρε την ευκαιρία να δημοσιεύσει το πιο κάτω
 
Διαβάστε επίσης:
Δείτε αυτούσιο το μήνυμα της αστυνομίας
 
Την αφορμή για το συγκεκριμένο σχόλιο, μας δίδει σχετικό μήνυμα που λάβαμε από πολίτη, ο οποίος, όπως και αρκετοί άλλοι, ανησυχούν από την επικίνδυνη παραβατικότητα που επιδεικνύουν πολλοί οδηγοί κατά την οδήγηση.
 
Το σχετικό μήνυμα, έχει να κάνει με τις διάφορες σελίδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που όποιος θέλει μπορεί να δώσει ενημέρωση για το που υπάρχει έλεγχος ραντάρ.
Αλήθεια, με τέτοιες δημοσιεύσεις τι είναι αυτό που επιτυγχάνεται? Η ενημέρωση των οδηγών γιατί? Όταν είσαι συνειδητοποιημένος οδηγός και τηρείς των Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δεν σου χρειάζεται καμία τέτοια ενημέρωση.
Ματθαίος Σ. «Μπλε στρουμφάκια στο ύψος του ΓΣΠ», λέει π.χ μια ανάρτηση, την βλέπει ο Χρήστος Χ., ο οποίος τρέχει με 200 και υπό την επήρεια οινοπνεύματος, ελαττώνει ταχύτητα και περνάει χωρίς έλεγχο από το σημείο «Μπλε στρουμφάκια στο ύψος του ΓΣΠ».
 
Σε 5 χιλιόμετρα απόσταση όμως, ο Γιάννος Π, δεν ήταν τόσο τυχερός, αφού ο Χρήστος Χ, ο οποίος πέρασε από τον έλεγχο μετά την ενημέρωση για ύπαρξη των «Μπλε στρουμφάκια στο ύψος του ΓΣΠ», καρφώνεται πάνω στο όχημά του, με τις συνέπειες να είναι απλά καταστροφικές.
 
Σενάριο για ταινία; Ίσως, για πολλούς, αλλά, η καθημερινή πραγματικότητα μας έχει διδάξει άλλα, ότι αυτά συμβαίνουν και δυστυχώς συμβαίνουν σχετικά συχνά.
 
Την τελευταία εξαετία 2012-2017, 296 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Με λίγα λόγια ένα μικρό χωριό εξαφανίστηκε από τον χάρτη. Σε μια μόνο εβδομάδα 22 με 28 Ιανουαρίου 2018, 449 οδηγοί (28 για πίσω καθίσματα) καταγγέλθηκαν στην εκστρατεία ελέγχου για τη χρήση ζώνης ασφαλείας και παιδικών καθισμάτων.
 
Ίσως τότε γίνει αντιληπτό και κατανοητό, ότι οι συστηματικοί τροχονομικοί έλεγχοι, που διενεργούνται στο πλαίσιο της πρόληψης και μείωσης των θανατηφόρων αλλά και σοβαρών οδικών τροχαίων συγκρούσεων, σώζουν ΖΩΕΣ.
Διαβάστε επίσης:
  •  

Δειτε Επισης

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου