Οι αντιφάσεις του Μπένη, η έχθρα του για το Αλεξούι και το μπέρδεμα με τον μπουνιαδόρο

Ανακοίνωσε την απόφαση του το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σε σχέση με τον κατ’ ισχυρισμό ξυλοδαρμό του Μάριου Χριστοδούλου άλλως «Μπένης» στον ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ του ΑΠΟΕΛ τον Νοέμβριο του 2014. Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν ο Αλέξης Μαυρομιχάλης και άλλοι 3 φίλοι του.
 
Το δικαστήριο αθώωσε τους τέσσερις κατηγορούμενους κρίνοντας αναξιόπιστο τον παραπονούμενο. Όπως ανέφερε η δικαστής, ακόμη και οι αστυνομικοί δήλωσαν ενώπιον δικαστηρίου ότι δεν υπήρχε μαρτυρία εναντίον των κατηγορουμένων παρά μόνο η κατάθεση του Μπένη, (θέση και του δικηγόρου του Αλέξη, Άντρου Πελεκάνου) τον οποίο οι αστυνομικοί επίσης χαρακτήρισαν αναξιόπιστο. 
 

 
Καταγγελία με 3 μέρες καθυστέρηση
 
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, αρχικά ο παραπονούμενος, όταν τον επισκέφθηκε η αστυνομία στο νοσοκομείο, είχε δηλώσει ότι τραυματίστηκε από πτώση στο έδαφος και όχι από ξυλοδαρμό. Ωστόσο στην συνέχεια κατήγγειλε στην αστυνομία τον ξυλοδαρμό του από τους κατηγορούμενος καθώς και από τον «Τρέλα» ο οποίος δολοφονήθηκε και η ποινική δίωξη εναντίον του αναστάληκε.
 
Ο Μπένης κατέθεσε στην αστυνομία ότι υπήρχαν πολλοί μάρτυρες κατά τον ξυλοδαρμό του, και σε μια προσπάθεια η αστυνομία να βρει μαρτυρίες, εντόπισε και κάλεσε πρόσωπα για κατάθεση, τα οποία ωστόσο δήλωσαν ότι δεν είχαν δει οτιδήποτε.
 
Ο ξυλοδαρμός και το ψάξιμο για δουλειά
 
Όπως αναφέρει η απόφαση, στην πρώτη του κατάθεση ο Μπένης ανέφερε ότι μετά την αποφυλάκιση του τον Νοέμβριο του 2014, και αφού εξέτισε δυο χρόνια φυλακή για υποθέσεις εμπρησμών, δεν έβγαινε έξω τις νύχτες και κοιμόταν από τις 9 το βράδυ.
 
Στις 18.11.2014 γύρω στις 6 και 30 το απόγευμα, μετέβη στο οίκημα του ΑΠΟΕΛ. Σε κάποια στιγμή βγήκε έξω για να κάνει εμετό γιατί είχε πρόβλημα με το στομάχι του, και όταν εισήλθε μέσα δέχθηκε επίθεση από τους τρεις εκ των κατηγορουμένων. Όπως ισχυρίστηκε ο ένας κρατούσε «είτε μπουνιαδόρο είτε ρόπαλο», τον κτύπησε στο κεφάλι και ακολούθως έπεσε στο έδαφος. Τότε, άρχισαν και οι τρεις να τον κλωτσούν σε όλο το σώμα, το κεφάλι και τα πόδια του ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν είδε ποιοι ήταν γιατί είχε τα χέρια του μπροστά στο πρόσωπο του.
 
Επίσης, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων, ότι φώναζαν ότι θα τον σκοτώσουν και θα τον δέσουν πάνω στο αυτοκίνητο και να τον σέρνουν και ότι τον θέλει ο «αρχηγός».
 
Ο Μπένης κατέθεσε ακόμη όταν στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε εκ νέου, αναφέροντας του ότι γνωρίζουν που μένει και ότι «θα του αρχίσουν πιστολιές».
 
Ο παραπονούμενος κατέθεσε ότι δεν γνώριζε το λόγο που ξυλοκοπήθηκε και ότι είχε αποχωρήσει από «την νύχτα» και έψαχνε πρωινή δουλειά.  
 
«Άδειασε» τον Μπένη το δικαστήριο
 
Αξιολογώντας της μαρτυρίες, το δικαστήριο ανέφερε ότι οι ενέργειες των αστυνομικών ήταν «τυπικής φύσεως» και ότι δεν υπήρχαν μαρτυρίες, παρά μόνο αυτή του Μπένη, αφού ουδείς επιβεβαίωνε τον ξυλοδαρμό του.  
 
Το δικαστήριο επισήμανε ότι η καταγγελία έγινε 3 μέρες μετά και όταν «φίλος του παραπονούμενου  ο οποίος σύμφωνα με τους μάρτυρες (αστυνομικούς), τουλάχιστον μέχρι το 2014 ήταν συνεργάτης του παραπονούμενου σε εγκληματική ομάδα και ο οποίος τον ενημέρωσε ότι το προηγούμενο βράδυ δέχθηκε βομβιστική επίθεση στο όχημα του. Ο δε Μπένης στη δική του μαρτυρία δήλωσε ότι θεώρησε ή γνώριζε ότι ο ηθικός αυτουργός της εν λόγω βομβιστικής επίθεσης στο όχημα του φίλου του ήταν ο κατηγορούμενος 1 (Αλεξούι) και η ομάδα του».
 
«Από τη μαρτυρία του και τον τρόπο που κατέθεσε, κυρίως κατά την αντεξέταση του από τον δικηγόρο Άντρο Πελεκάνο, κατέστη προφανές ότι σκοπός του ήταν να διαφανεί ότι ευθύνεται ο Αλέξης Μαυρομιχάλης και η «ομάδα του» για τα τραύματα που υπέστη και να καταδικαστούν για σοβαρά ποινικά αδικήματα, ένεκα των βαθύτατων συναισθημάτων έχθρας που έτρεφε εναντίον του, για δικούς τους προσωπικούς λόγους, που το δικαστήριο δεν μπορεί να γνωρίζει», ανέφερε στην απόφαση του το δικαστήριο.
 
Επίσης γίνεται επισήμανση ότι ο Μπένης παραδέχθηκε στη δίκη του τετραπλού φονικού και τις κατηγορίες για την σχεδιαζόμενη δολοφονία του Αλέξη και ενός φίλου του.
 
Έπεσε σε πολλές αντιφάσεις…
 
Όσο αφορά την περιγραφή των γεγονότων το δικαστήριο ανέφερε ότι ο παραπονούμενος υπέπεσε σε σημαντικές αντιφάσεις αναφορικά με ουσιώδη σημεία, άλλαξε την εκδοχή του και προέβαλλε νέους ισχυρισμούς που δεν είχε αναφέρει στην αρχική του κατάθεση.
 
«Για παράδειγμα ενώ στην κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία περιέγραψε τη ροή των γεγονότων, κατά την αντεξέταση του προέβαλε παντελώς διαφορετική εκδοχή όσο αφορά τη ροή του επεισοδίου και την εμπλοκή των κατηγορουμένων» είπε το δικαστήριο, τονίζοντας ότι αρχικά ανέφερε ότι άλλοι τον έδειραν και στην συνέχεια άλλοι.
 
Επιπρόσθετα, ενώ κατέθεσε ότι 5-6 άτομα τον κτύπησαν και δεν είδε ποιοι αφού κάλυπτε το πρόσωπο του με τα χέρια, στο δικαστήριο μίλησε για 15-20 άτομα και μάλιστα αναγνώρισε τους κατηγορουμένους.
 
Επίσης γίνεται αναφορά στα τραύματα που ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε τα οποία αντικρούονται με τα ευρήματα του ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους.
 
Μπουνιαδόρος ή ρόπαλο;
 
Σε ότι αφορά την εκ των υστέρων καταγγελία του Μπένη, το δικαστήριο επισημαίνει ότι από τη μια δεν ήθελε να δώσει κατάθεση εναντίον των δραστών γιατί δεν γνώριζε τις σωματικές βλάβες που υπέστη και από την άλλη ότι ήταν συγχυσμένος και υπέφερε από φρικτούς πόνους.
 
Εξάλλου παράδοξη ήταν και η θέση ότι δεν είχε αντιληφθεί εάν ο κατηγορούμενος 2 κρατούσε μπουνιαδόρο ή ρόπαλο, πρόκειται για παντελώς διαφορετικά αντικείμενα, τόσο σε σχήμα όσο και μέγεθος και δεν μοιάζουν καθόλου, τόνισε το δικαστήριο, στηρίζοντας τα επιχειρήματα του δικηγόρου Άντρου Πελεκάνου.
 
Περαιτέρω, εγέρθηκαν ερωτήματα σε σχέση με το χώρο πίσω από το πάγκο του μπαρ που δέχθηκε τον ξυλοδαρμό ο Μπένης, αφού όπως ανέφερε μάρτυρας δεν χωράνε 15-20 άτομα σε αυτό το σημείο.
 
Ο ξυλοδαρμός του το κίνητρο του για το τετραπλό φονικό
 
Επίσης, ο Μπένης αναφερόμενος στο Αλεξούι, είπε ότι «πριν πάει στο εξωτερικό, το 2014, είχαμε φιλικές σχέσεις. Μετά επειδή αθωώθηκα σε μια υπόθεση οι σχέσεις μας άρχισαν να είναι εχθρικές. Δεν είχα τίποτα μαζί του, αυτός είχε. Πριν τον ξυλοδαρμό μου δεν είχα πρόβλημα. Μετά όμως είχα. Με διέλυσαν».
 
Ο δικηγόρος του Αλέξη κ. Πελεκάνος, επισήμανε στο δικαστήριο ότι ο Μπένης είχε συλληφθεί για την απόπειρα φόνου εναντίον του, με ρουκέτα έξω από την οικία του τον Φεβρουάριο του 2016 ενώ έγινε αναφορά στο τετραπλό φονικό και την παραδοχή του η οποία έφερε την ισόβια κάθειρξη του.
 
Ο Μπένης ισχυρίστηκε ότι το κίνητρο του ήταν ο ξυλοδαρμός στο οίκημα του ΑΠΟΕΛ και ότι τον παρότρυνε άλλο πρόσωπο, το οποίο είχε διαφορές με το Αλεξούι.
 
Συγκεκριμένα στην τοποθέτηση του δικηγόρου του Αλέξη Μαυρομιχάλη ότι σκότωσε και την Σκεύη (θύμα του τετραπλού φονικού) ο ίδιος ανέφερε «Πήγα να σκοτώσουμε τον Φάνο μαζί με άλλα δυο άτομα. Δεν ήξερα ποιοι ήταν εκεί. Λάθος μου. Για αυτό παραδέχθηκα. Μετάνιωσα.»
 
Δικηγόρος: Γιατί σκοτώσατε την Σκεύη;
Μπένης: Δεν την σκότωσα. Εγώ ήρθα σε επαφή για να σκοτώσουμε το Φάνο. Εγώ δεν ήξερα τι έγινε εκεί και εάν επεθάναν 20 πλάσματα.»
Δικηγόρος: Παραδεχτήκατε ότι θα σκοτώνατε και τον Αλέξη.
Μπένης: Μάλιστα. Μετά τον ξυλοδαρμό μου είχα πρόθεση να τον σκοτώσω. Με διέλυσαν.
Δικηγόρος: Άρα αυτό ήταν το κίνητρο σας;
Μπένης: Μάλιστα.
 
Επίσης μεταξύ άλλων ο παραπονούμενος είχε αναφέρει στο δικαστήριο ότι ο Φάνος Καλοψιδιώτης ήταν στόχος αφού ήταν ο «σπόνσορας» της εγκληματικής τους οργάνωσης και ήταν αυτός, όπως ισχυρίστηκε, που έβαζε πρόσωπα να τον σκοτώσουν.
 
Τα ανταλλάγματα και η καταλυτική απόφαση του δικαστηρίου   
 
Ο παραπονούμενος ανέφερε ότι το κίνητρο του για την εμπλοκή του στις δολοφονίες ήταν ο ξυλοδαρμός του και οι διαφορές που είχε το Αλεξούι με το άλλο πρόσωπο που τον παρότρυνε, το όνομα του οποίου δεν ήθελε να αναφέρει στο δικαστήριο, επισημαίνοντας ότι ακούστηκε στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας κατά τη διάρκεια της δίκης του τετραπλού φονικού και ότι το γνωρίζουν και οι ίδιοι.  
 
«Δεν μπορεί να δοθεί βαρύτητα στα όσα κατέθεσε ο παραπονούμενος με απόλυτη βεβαιότητα για την εξαγωγή ασφαλών ευρημάτων. Δεν έχει τεθεί ενώπιον του δικαστηρίου αξιόπιστη μαρτυρία τέτοιας φύσεως από την οποία θα μπορούσε να καταλήξει σε ασφαλή ευρήματα σε σχέση με τις συνθήκες τραυματισμού του παραπονούμενου και τι ακριβώς συνέβη» τόνισε το δικαστήριο.   
 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί