Αθώοι το Αλεξούι και η παρέα του - Αναξιόπιστος ο Μπένης

Ανακοίνωσε την απόφαση του το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σε σχέση με τον κατ’ ισχυρισμό ξυλοδαρμό του Μάριου Χριστοδούλου άλλως «Μπένης» στον ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ του ΑΠΟΕΛ τον Νοέμβριο του 2014. Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Αλέξης Μαυρομιχάλης και άλλοι 3 φίλοι του.
 
Το δικαστήριο αθώωσε τους τέσσερις κατηγορούμενους κρίνοντας αναξιόπιστο τον παραπονούμενο. Όπως ανέφερε η δικαστής, ακόμη και οι αστυνομικοί ανέφεραν ενώπιον δικαστηρίου ότι δεν υπήρχε μαρτυρία εναντίον των κατηγορουμένων παραμόνο την κατάθεση του Μπένη, τον οποίο οι αστυνομικοί επίσης χαρακτήρισαν αναξιόπιστο. 
 
 
Το μίσος του Μπένη - «Μετά τον ξυλοδαρμό μου ήθελα να σκοτώσω»
 
Κατά τη διάρκεια της δίκης και στην κατάθεση του ο Μπένης, μεταξύ άλλων, παραδέχθηκε ότι έτρεφε μίσος για το Αλεξούι μετά τον ξυλοδαρμό του και ότι ήθελε να τον σκοτώσει αφού αυτός και οι φίλοι του τον «διέλυσαν».
 
Ο Μπένης μίλησε για το βράδυ του ξυλοδαρμού, ισχυριζόμενος  ότι αρχικά δέχθηκε επίθεση από τους 3 εκ των κατηγορουμένων ενώ στη συνέχεια έφθασαν στο σημείο άλλα περίπου 15-20 άτομα, μεταξύ των οποίων και το Αλεξούι, ο οποίος μαζί με άλλο ένα πρόσωπο τον χτυπούσαν ενώ ήταν στο έδαφος, και οι υπόλοιποι «κοιτούσαν το θέαμα».
 
Όπως ισχυρίστηκε στην συνέχεια λιποθύμησε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς όμως να αναφέρει γιατί ήταν τραυματισμένος ενώ στη συνέχεια έδωσε κατάθεση και κατονόμασε τους κατηγορούμενους τους οποίους, όπως ισχυρίστηκε, αναγνώρισε. Επίσης ισχυρίστηκε ότι «έσπασε ο δίσκος μου. Έκανα επεμβάσεις και έκανα 8 μήνες να περπατήσω. Μου έλεγε ξέρω τι κάνεις και που πάς.»
 
Ο ξυλοδαρμός του το κίνητρο του για το τετραπλό φονικό
 
Επίσης, ο Μπένης αναφερόμενος στο Αλεξούι, είπε ότι «πριν πάει στο εξωτερικό, το 2014, είχαμε φιλικές σχέσεις. Μετά επειδή αθωώθηκα σε μια υπόθεση οι σχέσεις μας άρχισαν να είναι εχθρικές. Δεν είχα τίποτα μαζί του, αυτός είχε. Πριν τον ξυλοδαρμό μου δεν είχα πρόβλημα. Μετά όμως είχα. Με διέλυσαν».
 
Ο δικηγόρος του Αλέξη, Άντρος Πελεκάνος, επισήμανε στο δικαστήριο ότι ο Μπένης είχε συλληφθεί για την απόπειρα φόνου εναντίον του, με ρουκέτα έξω από την οικία του τον Φεβρουάριο του 2016 ενώ έγινε αναφορά στο τετραπλό φονικό και την παραδοχή του η οποία έφερε την ισόβια κάθειρξη του.
 
Ο Μπένης ισχυρίστηκε ότι το κίνητρο του ήταν ο ξυλοδαρμός στο οίκημα του ΑΠΟΕΛ και ότι τον παρότρυνε άλλο πρόσωπο, το οποίο είχε διαφορές με το Αλεξούι.
 
Συγκεκριμένα στην τοποθέτηση του δικηγόρου του Αλέξη Μαυρομιχάλη, κ. Πελεκάνου, ότι σκότωσε και την Σκεύη (θύμα του τετραπλού φονικού) ο ίδιος ανέφερε «Πήγα να σκοτώσουμε τον Φάνο μαζί με άλλα δυο άτομα. Δεν ήξερα ποιοι ήταν εκεί. Λάθος μου. Για αυτό παραδέχθηκα. Μετάνιωσα.»
 
Δικηγόρος: Γιατί σκοτώσατε την Σκεύη;
Μπένης: Δεν την σκότωσα. Εγώ ήρθα σε επαφή για να σκοτώσουμε το Φάνο. Εγώ δεν ήξερα τι έγινε εκεί και εάν επεθάναν 20 πλάσματα.»
Δικηγόρος: Παραδεχτήκατε ότι θα σκοτώνατε και τον Αλέξη.
Μπένης: Μάλιστα. Μετά τον ξυλοδαρμό μου είχα πρόθεση να τον σκοτώσω. Με διέλυσαν.
Δικηγόρος: Άρα αυτό ήταν το κίνητρο σας;
Μπένης: Μάλιστα.
 
Επίσης μεταξύ άλλων ο παραπονούμενος είχε αναφέρει στο δικαστήριο ότι ο Φάνος Καλοψιδιώτης ήταν στόχος αφού ήταν ο «σπόνσορας» της εγκληματικής τους οργάνωσης και ήταν αυτός, όπως ισχυρίστηκε, που έβαζε πρόσωπα να τον σκοτώσουν.
 
Μαρτυρία αστυνομικού ότι ζήτησε ανταλλάγματα
 
Ο παραπονούμενος ανέφερε ότι το κίνητρο του για την εμπλοκή του στις δολοφονίες ήταν ο ξυλοδαρμός του και οι διαφορές που είχε το Αλεξούι με το άλλο πρόσωπο που τον παρότρυνε, το όνομα του οποίου δεν ήθελε να αναφέρει στο δικαστήριο, επισημαίνοντας ότι ακούστηκε στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας κατά τη διάρκεια της δίκης του τετραπλού φονικού και ότι το γνωρίζουν και οι ίδιοι.  
 
Ο Μπένης ρωτήθηκε από τον δικηγόρο του Αλέξη, Άντρο Πελεκάνο, γιατί μετά την παραδοχή του δεν αποκάλυψε στην αστυνομία όσα ανέφερε ότι θα αποκάλυπτε, με τον ίδιο να αναφέρει ότι «δεν μου ζητήθηκε ακόμα. Μου ζητήθηκε να πω κάτι άλλο που δεν ήταν η αλήθεια και δεν το έπραξα. Μου είπαν θα έρθουν να με ξαναδούν και δεν ήρθαν».
 
Ωστόσο ο κ. Πελεκάνος του Μαυρομιχάλη υπέβαλε στον παραπονούμενο ότι μαρτυρία αστυνομικού αναφέρει ότι «μετά την καταδίκη σας θέλατε να συνάψετε συμφωνία και να παραμείνετε στην φυλακή για 5 – 6 χρόνια και σας ανέφερε ότι δεν κάνουν συμφωνία».  
 
«Καλά, εν να σκοτώσω όλο τον κόσμο;»
 
Αναφορά στη δίκη έγινε και για την υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών που αφίχθηκαν στην Κύπρο πριν το τετραπλό φονικό για να δολοφονήσουν το Αλεξούι και άλλους δυο φίλους του, χωρίς όμως ο Μπένης να σχολιάζει αφού το δικαστήριο του ανέφερε ότι δεν ήταν υποχρεωμένος.
 
Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Μπένης ανέφερε επίσης ότι «μετάνιωσα και πληρώνω τα λάθη μου. Εκτίω ποινή φυλάκισης» ενώ ερωτηθείς αφού το κίνητρο του για τη δολοφονία Καλοψιδιώτη ήταν ο ξυλοδαρμός του στο οίκημα του ΑΠΟΕΛ γιατί δεν σκότωσε και τους υπόλοιπους που βρίσκονται στο εδώλιο, ο ίδιος απάντησε «καλά, εν να σκοτώσω όλο τον κόσμο;».
 
Οι δικηγόροι και των 4 κατηγορουμένων αρνήθηκαν τα όσα τους καταλόγιζε ο παραπονούμενος, αναφέροντας ότι οι σκοποί του είναι αλλότριοι λόγω μίσους που εκτρέφει για αυτούς και για αυτό ήταν εμπλεκόμενος στις σχεδιαζόμενες δολοφονίες ενώ αμφισβήτησαν την κατάθεση του και ότι τα τραύματα που ισχυρίζεται ότι υπέστη, είναι λόγω πτώσης του από σκάλες και ουδέποτε οι κατηγορούμενοι τον χτύπησαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπένης, εκτός για το τετραπλό φονικό, καταδικάστηκε και για τη σχεδιαζόμενη δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη.

 

Δειτε Επισης

Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους Τορναρίτης και Προύντζος-Το όραμα τους για τον δήμο Λευκωσίας
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς