Υπάκουσαν τον Ερντογάν-Έκαναν γυαλιά καρφιά τα γραφεία της Αφρίκα (pics&vid)

 

Με πέτρες και μπουκάλια επιτέθηκαν εναντίον των γραφείων της "Αφρίκα" στην κατεχόμενη Λευκωσία, δεκάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν το πρωί, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση των «δυνάμεων ασφαλείας» για να απομακρυνθούν και να αποτραπούν τα χειρότερα.

 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα αλλά και διάφορες τ/κ ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, κυρίως Τούρκοι έποικοι συγκεντρώθηκαν γύρω στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία της εφημερίδας που βρίσκονται απέναντι από τη «βουλή» και φώναζαν συνθήματα, όπως «Ο Θεός είναι μεγάλος», «Η Κύπρος είναι τουρκική και τουρκική θα μείνει», «Τα χέρια που θα απλώσουν στη σημαία, θα σπάσουν». Κάποιοι σκαρφάλωσαν εξωτερικά στον πρώτο όροφο όπου βρίσκονται τα γραφεία της Αφρίκα για να κατεβάσουν την πινακίδα της εφημερίδας, ενώ κάποιοι έκαψαν μια εφημερίδα μπροστά.
 
 
Όπως επίσης μεταδίδεται, η «αστυνομία» δεν μπορούσε να συγκρατήσει το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί και ήθελε να μπει μέσα στα γραφεία της εφημερίδες. Οι διαμαρτυρόμενοι πετούσαν πέτρες και μπουκάλια με αποτέλεσμα κάποια τζάμια των παραθύρων της Αφρίκα να σπάσουν. Φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι εντός των γραφείων της εφημερίδας τοποθέτησαν έπιπλα στην κύρια είσοδο για να αποτρέψουν όσους ήθελαν να εισέλθουν με τη βία.
 
 

Η ένταση και τα επεισόδια διήρκεσαν 40 περίπου λεπτά και με την παρέμβαση ανδρών των «δυνάμεων ασφαλείας» οι συγκεντρωμένοι μετακινήθηκαν δίπλα, έξω από το κτίριο της «βουλής» καλώντας την «βουλευτή» του ΡΤΚ, Ντογούς Ντεριά να βγει έξω. (σσ λόγω της ανάρτησής της για την τουρκική επιχείρηση στο Αφρίν)
 
Εκεί βρίσκονται αυτή τη στιγμή φωνάζοντας τα ίδια περίπου συνθήματα όπως και το όνομα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εξω από τη «βουλή» βρίσκονται ισχυρές «αστυνομικές» δυνάμεις, ενώ μπροστά από τα γραφεία της Αφρίκα παραμένουν οι «δυνάμεις ασφαλείας».

 

ΚΥΠΕ/Kibris

 

Δειτε Επισης

Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα «καλλιστεία» τεχνητής νοημοσύνης-H νικήτρια... κούκλα θα λάβει πάνω από 20.000
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών