Άλλος ένας προϊστάμενος στις Κεντρικές φυλακές – Ήθελε μίζες 200 χιλιάδων ευρώ

Σε 7 μήνες  φυλάκιση καταδικάστηκε ο προϊστάμενος του Τομέα Συντήρησης Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών ο οποίος ζητούσε μίζες 200 χιλιάδων ευρώ προκειμένου να κατοχυρώσει προσφορά σε συγκεκριμένη εταιρεία για τη συντήρηση μηχανημάτων σε νοσοκομεία.

Ωστόσο τα χρήματα δεν κατάφερε να τα αποσπάσει αφού ο ιδιοκτήτης της εταιρείας αρνήθηκε το «deal» ενώ στη συνέχεια προέβη σε καταγγελία και έτσι ο προϊστάμενος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
 
Στη δίκη ο κατηγορούμενος βρέθηκε ένοχος σε 2 κατηγορίες, με βασικό μάρτυρα στην υπόθεση τον ιδιοκτήτη της εταιρείας η οποία ασχολείται με την πώληση και συντήρηση ιατρικού εξοπλισμού.

 Μερικούς μήνες πριν το συμβόλαιο του λήξει προκηρύχτηκε νέος διαγωνισμός για συντήρηση μηχανημάτων και ο διευθυντής της εταιρείας ζήτησε συνάντηση με τον κατηγορούμενο αφού ενημερώθηκε ότι ενδεχομένως να αφαιρούσαν τον όρο που έπρεπε επιπλέον αποζημίωση εάν οι τομείς ήταν άνω των 100 χιλιάδων ευρώ. Ως εκ τούτου η εταιρεία ήθελε να ενημερώσει πως εάν τελικά ο συγκεκριμένος όρος αφαιρείτο, η εταιρεία δεν θα λάμβανε μέρος στον διαγωνισμό επειδή θα της ήταν οικονομικά ασύμφορο.

 Ακολούθησε δεύτερη συνάντηση με πρωτοβουλία του κατηγορούμενου, ο οποίος του ανέφερε ότι θα ήταν εύκολο για αυτόν να «περάσει» μια αύξηση της τάξης του 10%, χρήματα τα οποία θα επωφελείτο ο ίδιος, και όπως του τόνισε «όλα θα ήταν νόμιμα».

Όπως του εξήγησε, το «νόμιμα» στην συγκεκριμένη περίπτωση θα ήταν η ‘έκδοση τιμολογίων από κάποια υπεράκτια εταιρεία για δήθεν προσφερθείσες υπηρεσίες.

Βασικός μάρτυρας  κατηγορίας ήταν ο διευθυντής της εταιρεία AGF Trading & Engineering, η οποία ασχολείται με την εισαγωγή, πώληση και συντήρηση ιατρικού εξοπλισμού.  Το 2004, η εν λόγω εταιρεία είχε προμηθεύσει τρία κρατικά νοσηλευτήρια με ιατρικά μηχανήματα  και όταν έληξε το συμβόλαιο κηρύχτηκε νέος διαγωνισμός.

Να σημειωθεί πως τα αδικήματα διαπράχθηκαν κατά το 2012.

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών