Ξεγέλασε τις Κυπριακές Αρχές με εγκυμοσύνες η Εfimova – Ψάχνουν τον Κύπριο σύζυγο της

H Daphne Caruana Galizia, η δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε μετά από έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της στη Μάλτα τον περασμένο Οκτώβριο, είχε ισχυριστεί μετά από πληροφόρηση από συγκεκριμένο άτομο ότι η εταιρεία με την ονομασία Egrant, ανήκε στη Μισέλ Μουσκάτ, τη σύζυγο του Πρωθυπουργού της Μάλτας Τζόσεφ Νουσκάτ.
 
Οι συγκεκριμένες κατηγορίες δεν επιβεβαιώθηκαν μέχρι σήμερα με κανένα έγγραφο και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη αρνούνται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς.
 
Ο πρωθυπουργός της Μάλτας, χαρακτήρισε τον ισχυρισμό αυτό ως το μεγαλύτερο ψέμα στην ιστορία της πολιτικής, και έθεσε τον εαυτό του σε διαθεσιμότητα για την διευκόλυνση των ερευνών, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.
 
Το πρόσωπο πίσω από αυτό τον ισχυρισμό είναι μια γυναίκα από τη Ρωσία με ένα σκοτεινό παρελθόν στην Κύπρο.

Η Maria Efimova, καταζητείται από τις Αρχές της Κύπρου, της Ιρλανδίας και της Μάλτας για  κατηγορίες για κλοπή, απάτη και υπεξαίρεση και σφυρηλάτηση εγγράφων σε πολλές χώρες. Ερευνητής  από τις αστυνομικές αρχές, σχετικά με τις εκκρεμείς υποθέσεις εναντίον της Maria Efimova στη Μάλτα, ανέφερε πως στις ανακρίσεις είχε πέσει σε συνεχείς αντιφάσεις και ψέματα.

«Η Efimova είχε κληθεί για ανάκριση το 2016 από την αστυνομία. Τα παθολογικά της ψέματα συνεχίστηκαν και στη συνέχεια, κατηγορώντας τις Αρχές πως ζήτησε νερό, το οποίο δεν της δόθηκε, με αποτέλεσμα να αφυδατωθεί και να χάσει το παιδί που ήταν έγκυος».

Παρόμοιους ισχυρισμούς φέρεται να αφέθηκαν από τη Efimova εναντίον της κυπριακής αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης της πριν μερικά χρόνια πριν εγκαταλείψει τη χώρα καθώς η υπόθεση της είχε προχωρήσει στο Δικαστήριο.

«Να ισχυρίζεσαι ότι έχασες δύο αγέννητα παιδιά κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων από την αστυνομία σε δύο διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες είναι κάτι το εξωφρενικό. Έγινε έρευνα αλλά ποτέ δεν δόθηκαν αποδείξεις για τους ισχυρισμούς της, η οποιοδήποτε άλλο ισχυρισμό είχε κάνει», πρόσθεσε η αστυνομική πηγή από την Μάλτα.

Κανείς δεν ξέρει που ακριβώς κρύβεται σήμερα η Maria Efimova και ο σύζυγος της Παντελής Βαρνάβα, οι οποίοι για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια αναζητούνται από τις Αρχές με διεθνή και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

Έρευνες κατέδειξαν πως πήγαν στην Ιρλανδία όταν έφυγαν από την Κύπρο και στη συνέχεια στην Μάλτα όπου, πλέον, είναι σε άγνωστη τοποθεσία, ενώ δημοσιεύματα  των τελευταίων ημερών τους θέλουν να κρύβονται στην Ελλάδα.
 
Όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης, σε επικοινωνία όπου είχαν με στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου και την Promsvyazbank, όπου δούλευαν οι Βαρνάβα και Efimova αντίστοιχα και οι δύο τράπεζες ανέφεραν πως η απόδοση και των δύο ήταν «μη ικανοποιητική» και «παρατυπίες»  βρέθηκαν μετά την αποδέσμευση τους.

Σε έρευνα ιστοσελίδας για το βιογραφικό της Efimova, δεν γίνεται καμία αναφορά στην εργοδότηση της στην Fragrance Distribution με έδρα την Κύπρο. Κατά την διάρκεια της εργοδότησης της στην συγκεκριμένη εταιρεία διαφάνηκε υπεξαίρεση τεράστιου ποσού και η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση από την κυπριακή αστυνομία από την οποία καταζητείται.

Συνεχείς φαίνεται να είναι τέτοιες συμπεριφορές από την Efimova, και αυτό το επιβεβαιώνει  πρώην συνάδελφος της κατά τη διάρκεια εργοδότησης της στην Κύπρο είπε: «Έτσι τη θυμάμαι τη Μαρία. Χωρίς λόγο έκρυβε καταστάσεις με ψέματα. Μικρά και μεγάλα. Ποτέ δεν αναλάμβανε την ευθύνη που της αναλογούσε. Δεν με εκπλήσσει που όταν οι καιροί έγιναν δύσκολοι τα παράτησε και εξαφανίστηκε».

Ένας άλλος από τους πρώην συναδέλφους μας εξήγησε: «Έχουν προσπαθήσει να εγκατασταθούν σε τουλάχιστον 4 χώρες τα τελευταία 4 χρόνια με δύο παιδιά και σε κάθε χώρα έχουν αφήσει πίσω τους χάος».

Η Efimova σηκώθηκε και έφυγε από τη Μάλτα χωρίς να πληρώσει το ενοίκιο στον ιδιοκτήτη του υποστατικού που έμενε ενώ ταυτόχρονα δεν είχε πρόβλημα να εμφανιστεί σε κλήση Skype με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από μια «άγνωστη τοποθεσία» για να τροφοδοτήσει τους ίδιους ισχυρισμούς χωρίς κανένα στοιχείο. Έχει ξεγελάσει και χλευάζει αρκετές δικαστικές εντολές ενώ έχει γίνει και ειδική στην αποφυγή από την σύλληψη της από την αστυνομία. Αυτό μιλάει για την ακεραιότητα και την αξιοπιστία των ευρωβουλευτών και των πολιτικών δυνάμεων που την υποστηρίζουν και τροφοδοτούν αυτήν την φρενίτιδα.

Ένας ευρωβουλευτής, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, είπε: «Δεν μπορεί να ισχυριστεί πως κινδυνεύει η ζωή της στην Κύπρο, όπου καταζητείται και πρέπει να εμφανιστεί για να υπερασπίσει τον εαυτό της».

Δειτε Επισης

Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά