Λάτρης του Facebook ο διακινητής ανθρώπινων οργάνων που συνελήφθη στην Κύπρο (pics)

 
Για έναν άνθρωπο που κατηγορείται για τόσο σοβαρά εγκλήματα, όπως είναι το παράνομο εμπόριο ανθρώπινων οργάνων και που εναντίον του έχουν εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης από διάφορα κράτη –Ρωσία, Κόσοβο- αλλά και από την ίδια την Ιντερπόλ για λογαριασμό της Ρωσίας, θα ανέμενε κανείς πως τουλάχιστον θα κρατούσε όχι απλά χαμηλό προφίλ, αλλά θα είχε αλλάξει όνομα, ταυτότητα και θα ζούσε μια ήσυχη ζωή μακριά από κοινωνικές συναναστροφές που θα μπορούσαν να τον προδώσουν και να τον οδηγήσουν τελικά στη σύλληψη.
 
 


Στην περίπτωση όμως του Moshe Harel, μάλλον το εντελώς αντίθετο συνέβη, αφού ο μέχρι πρότεινος καταζητούμενος, φαίνεται να λάτρευε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δη το Facebook, όπου σε καθημερινή σχεδόν βάση, έδινε αναφορά στους φίλους του, για το τι κάνει, πού βρίσκεται, πού δουλεύει, αναρτώντας μάλιστα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό της κοινωνικότατης κατά τ’ άλλα ζωής του. Σε μία περίπτωση μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι είχε βγάλει και live video από ένα τραπέζι στο οποίο είχε βρεθεί με φίλους.

 
Δεν παρέλειπε μάλιστα να κάνει και αναδρομή στο παρελθόν, ποστάροντας παλιές του φωτογραφίες και σχολιάζοντας απο κάτω με μία δόση νοσταλγίας το πώς ήταν στα νιάτα του.
 


Το εξωφρενικό ωστόσο στην όλη ιστορία δεν είναι το θράσος του συγκεκριμένου ανθρώπου, ο οποίος όντας καταζητούμενος για κακουργήματα, δεν φοβόταν να κάνει τη ζωούλα του και να την προβάλει παντού, σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Το εξωφρενικό στην όλη ιστορία, είναι το πώς, ενώ εθνικές και διεθνείς διωκτικές αρχές τον είχαν στην λίστα των πλέον καταζητουμένων προσώπων, για τόσο σοβαρά εγκλήματα, δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να ψάξουν στο διαδίκτυο, αφού πληκτρολογώντας απλά το όνομά του, ακόμη και σήμερα που βρίσκεται κρατούμενος στις κεντρικές φυλακές της Λευκωσίας, σε βγάζει απευθείας στο πλούσιο από φωτογραφίες, βίντεο και αναρτήσεις, προφίλ του.


Η Ιντερπόλ θα μπορούσε μάλιστα να χρησιμοποιήσει ως εργαλείο, τον ίδιο, αφού συχνά πυκνα έδινε αναφορά για το πού βρίσκεται και το τι κάνει, ενώ στα στοιχεία του, είχε αναρτημένη και την πόλη στην οποία ζούσε στο Ισραήλ -το οποίο Ισραήλ ειναι μία από τις 192 χώρες – μέλη της διεθνούς αστυνομικής δύναμης της Interpol.
 

Βέβαια να πούμε πως ο Harel είχε συληφθεί το 2012 από την ισραηλινή αστυνομία, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει η έκδοσή του στο Κόσοβο, μιας και το Ισραήλ δεν είχε διπλωματικές σχέσεις με το Κόσοβο. Ερώτημα ωστόσο παραμένει, το γιατί δεν ενεργοποιήθηκαν τα διεθνή εντάλματα  σύλληψης της Ρωσίας και της Ιντερπόλ, για τις οποίες δεν τίθετο ούτε θέμα έλειψης διπλωματικών σχέσεων, ούτε θέμα μη συμμετοχής του ισραηλινού κράτους στο διεθνή αστυνομικό οργανισμό.
 

Σε κάθε περίπτωση, το ευτυχές γεγονός είναι ότι η κυπριακή αστυνομία έδρασε αστραπιαία και κατάφερε αυτό που δεν κατάφεραν μεγαλύτερες και σε αριθμό προσωπικού, αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή διωκτικές αρχές να κάνουν.
 
 
Να συλλάβει δηλαδή τον συγκεκριμένο άνθρωπο και τον οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης, έστω και μετά από 10 χρόνια, τα οποία ο Moshe Harel, όχι απλά εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, αλλά φρόντισε να τα ζήσει όσο πιο έντονα μπορούσε. Τρανή απόδειξη άλλωστε και το διαδίκτυο, που ως γνωστόν... ό,τι γράφει δεν ξεγράφει!
 

Δειτε Επισης

Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»