Του κατέστρεψαν τη ζωή για μια «ψιλή» - Ο νεαρός πτυχιούχος και οι ελεύθεροι βαρόνοι

Η περίπτωση 30χρονου νεαρού από τη Λευκωσία αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως καταστρέφονται οι ζωές νέων ανθρώπων που είναι χρήστες ναρκωτικών και όχι η ουσία του προβλήματος.  Δηλαδή η σύλληψη των ανθρώπων που κρύβονται πίσω από την πώληση και την εμπορία των ναρκωτικών ουσιών.
 
Άλλωστε τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, φυλακή καταλήγουν τα βαποράκια των 1000 ευρώ και όχι οι έμποροι των εκατομμυρίων.
 
Ο 30χρονος, αν και με οικονομικές δυσκολίες, ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως μηχανικός αεροπλάνων στην Ουαλία, λόγω όμως της οικονομικής κρίσης δεν βρήκε δουλειά στον τομέα του και απασχολείτο με άλλα επαγγέλματα. Την ίδια περίοδο η μητέρα του έμεινε άνεργη και κατέστη καρδιοπαθής ενώ η οικονομική κρίση έπληξε μέλη της οικογένεια του.
 
Το 2016 κατάφερε να εργοδοτηθεί στην Εθνική Φρουρά και επιτέλους ένιωσε πως θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια του.
 
Ωστόσο, τρεις μήνες μετά τον συνέλαβαν με ένα τσιγάρο κάνναβη (0.02γρ.), με αποτέλεσμα να τον διώξουν και να μείνει και πάλι άνεργος. Ακολούθως οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο του επέβαλε μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.
 
Ξανά στο εδώλιο….
 
Τρείς αστυνομικοί ενώ διενεργούσαν τροχονομικό έλεγχο επί της λεωφόρου Καλλιπόλεως, στη Λευκωσία, ο νεαρός τους πλησίασε και εξυβρίζοντας τους φώναζε «εν καλά έτσι που έκαμες ρε;», «εκαταστρέψετε μου τη ζωή, επιάσετεμε με μια ψιλή τζαι αφήκετε με άνεργο, εν εμπορούσατε να την πετάξετε;», «μπράβο ρε επιάσετε το νυσσιάνι».
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, η οργή του νεαρού ανάγκασε τους αστυνομικούς να τον συλλάβουν ενώ ο ίδιος αντιστάθηκε κτυπώντας τους και προκαλώντας τους εκδορές στα χέρια.  
 
Ωστόσο στη συνέχεια και όταν κατεύνασαν τα πνεύματα, απολογήθηκε στους αστυνομικούς και οι οποίοι δέχτηκαν τη συγνώμη του.
 
Ο νεαρός βέβαια κατηγορήθηκε ενώπιον δικαστηρίου και βρέθηκε αντιμέτωπος αδικήματα που αφορούσαν την επίθεση προκαλώντας πραγματική σωματική βλάβη και μια κατηγορία για έκαστο της αντίστασης σε όργανο τήρησης της δημόσιας τάξης, της δημόσιας εξύβρισης, της απειλής και της ανησυχίας.
 
Κατανόηση από την δικαστή…
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, η δικαστής Χριστιάνα Παρπόττα, δεν «τιμώρησε» τον 30χρονο αλλά αναγνώρισε πως κατά τη διάρκεια που έγινε το περιστατικό με τους αστυνομικούς βρισκόταν υπό ψυχολογική πίεση και συναισθηματική φόρτιση.
 
Επίσης έκανε αποδεκτό το γεγονός πως μετά το περιστατικό της σύλληψης του με ένα τσιγάρο κάνναβη, είναι πλέον απαλλαγμένος από οποιαδήποτε ουσία.
 
Ως εκ τούτου του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 μηνών με τριετή αναστολή.
 

Δειτε Επισης

Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»