Το λυκόσκυλο, το νεκρό τσιουάουα και το πρόστιμο στον ιδιοκτήτη που δεν έχει να πληρώσει

Σε δόσεις των 150 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει το πρόστιμο των 1500 ευρώ που του επιβλήθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας 55χρονος που βρίσκεται σε οικονομική εξαθλίωση, για υπόθεση θανάτωσης σκύλου από άλλο σκύλο που είχε υπό τη φύλαξη του.
 
Ο 55χρονος παραδέχθηκε ενοχή, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», ενώ εξέφρασε τη μεταμέλεια του για το ατυχές περιστατικό που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2015, όταν λυκόσκυλο που είχε υπό τη φύλαξη του βγήκε από την αυλή του και μπήκε σε γειτονική αυλή, όπου κατασπάραξε σκυλάκι ράτσας τσιουάουα.
 
Μάλιστα το λυκόσκυλο επιτέθηκε και στην ιδιοκτήτρια της οικίας τραυματίζοντας την στο δάκτυλο, όταν αυτή πήγε να πάρει από το στόμα του το σκυλάκι της.
 
Το δικαστήριο εξέτασε την υπόθεση και έλαβε υπόψη τη δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται ο 55χρονος, ο οποίος εκτός από τις κατηγορίες της επίθεσης και της θανάτωσης του τσιουάουα από τον σκύλο του, αντιμετώπιζε και κατηγορίες γιατί δεν προέβη σε εγγραφή του στο σχετικό μητρώο.
 
Ο 55χρονος υποστήριξε στο δικαστήριο πως δεν είχε χρήματα για κάτι τέτοιο. Όπως επισημαίνει «ο Πολίτης», ο 55χρονος δεν είχε κάνει ούτε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λαμβάνει ο ίδιος οικονομική βοήθεια από το Υπουργείο Εργασίας για την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αφού στηρίζεται μόνο στη βοήθεια που του παρέχουν κάποιοι γείτονές του για δουλειές του ποδαριού.
 
Το δικαστήριο προσμέτρησε στους ελαφρυντικούς παράγοντες την μεταμέλεια του 55χρονου και το λευκό ποινικό μητρώο, ενώ έκρινε ως αρμόζουσα ποινή το πρόστιμο των 1500 ευρώ συν τα έξοδα της δίκης. Λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης στην οποία βρίσκεται ο 55χρονος, το δικαστήριο διέταξε όπως αποπληρώσει το πρόστιμο σε μηνιαίες δόσεις των 150 ευρώ.
 
 

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
«Θέλουμε μία ζωή απαλλαγμένη από τον φόβο της αστυνομικής βίας»-Ειρηνική διαμαρτυρία μεταναστών
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων