Φωτογραφίες από τον εξοπλισμό του κυκλώματος με τα dreambox – «Μαύρο» σε 60.000 δέκτες

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας σε σχέση με το κύκλωμα με τα dreambox που «ξηλώθηκε» προκαλώντας αναστάτωση στους συνδρομητές.
 
Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί 5 πρόσωπα εκ των οποίων οι 4 στην Κύπρο και η μια στην Βουλγαρία, αφού η συντονισμένη επιχείρηση εκτυλίχθηκε την ίδια ώρα σε 4 χώρες.
 
Κατά τις έρευνες στην Κύπρο στα υποστατικά των υπόπτων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δεκάδες android boxes τα οποία πιστεύεται ότι φέρουν τις κατάλληλες ρυθμίσεις για τη θέαση συνδρομητικών καναλιών μέσω streaming, αποσυνδεδεμένοι server, σκληροί δίσκοι, usb, έγγραφα, χρηματικό ποσό 600 ευρώ καθώς και σημειώσεις με εκατοντάδες πελάτες.
Επίσης στο εξωτερικό διενεργήθηκαν έρευνες σε 17 οικίες ενώ κατασχέθηκαν 84 server και 70 δορυφορικοί δέκτες, αποκωδικοποιητές, Η/Υ και λογιστικά έγγραφα.
Από το ξήλωμα του κυκλώματος εκτιμάται ότι  περισσότεροι από 60.000 παράνομοι δέκτες συνδρομητικού τηλεοπτικού σήματος έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.
Οι 4 ύποπτοι που συνελήφθησαν στην Κύπρο τελούν υπό κράτηση ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη 9 πρόσωπα, επίσης από την Κύπρο.
 
Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα 
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν ενώπιον των αρχών, το πελατολόγιο του συγκεκριμένου παράνομου δικτύου φθάνει το μισό εκατομμύριο άτομα παγκόσμια, κυρίως Ελληνες ομογενείς στους οποίους παρείχε πρόσβαση σε περίπου 1200 κανάλια, ενώ η χρέωση ανά πελάτη ανερχόταν στα 100 - 150 ευρώ ανά έτος.
 
Η Αστυνομία θεωρεί ότι έχει εξαρθρωθεί ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα παράνομου διαμοιρασμού σήματος και αναμετάδοσης συνδρομητικών καναλιών σε όλη την Ευρώπη. Ο τρόπος λειτουργίας του δικτύου ήταν εξαιρετικά εξεζητημένος και τεχνολογικά πολύπλοκος, αφού χρησιμοποιώντας νόμιμες συνδρομές, αναμετέδιδε παράνομα το σήμα σε μισό εκατομμύριο πελάτες με τα κέρδη να ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
 
Έκανε την αρχή ανώνυμος
 
Την αρχή έκανε άγνωστο πρόσωπο που έδωσε πληροφορίες στις αρχές της Βουλγαρίας, της Ολλανδίας και της Ελλάδας, ότι συγκεκριμένα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία και την Κύπρο, έχουν εγκαταστήσει πειρατικό δίκτυο το οποίο διαμοιράζει παράνομα με streaming συνδρομητικό σήμα των τηλεοπτικών πακέτων NOVA, OTE, Sky UK, Bein sports, SKY Italia, SKY DE και άλλων ξένων συνδρομητικών πακέτων.
 
Όπως ανέφεραν οι πληροφορίες που έφτασαν στις αρχές, ο κεντρικός server είναι εγκατεστημένος με βουλγάρικο domain name στην Βουλγαρία και ο δεύτερος φιλοξενείται στην Ολλανδία.
 
Επίσης αναφερόταν ότι εκτός από συνεργάτες στην Κύπρο, το παράνομο κύκλωμα συνεργάζεται και με συγκεκριμένο πειρατικό δίκτυο στη Λεμεσό, το οποίο απαρτίζεται από Κύπριους. Οι εμπλεκόμενοι στο παράνομο δίκτυο έχουν αναπτύξει μεγάλη τεχνολογία η οποία τους προστατεύει από την εμφάνιση αποτυπωμάτων.
 
Τους αποτελείωσε η Cytavision – Πώς τους την έστησε
 
Τρεις μήνες αργότερα η CYTA προέβη σε καταγγελία στην αστυνομία σε σχέση με παράνομη διανομή τηλεοπτικού προγράμματος ζωντανών μεταδόσεων αθλητικών διοργανώσεων για τα οποία η Cytavision κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα.
 
Συγκεκριμένα η CYTA εξασφάλισε συσκευή την οποία αφού συνέδεσε στο διαδίκτυο και στην τηλεοπτική συσκευή εμφάνισε στην οθόνη περιεχόμενο ζωντανών αθλητικών μεταδόσεων και κατάφερε να εντοπίσει τις  διευθύνσεις πρωτοκόλλου (ip) που είναι καταχωρημένες και λειτουργούν στην Κύπρο.
 
Την ίδια ώρα, η CYTA κατάφερε να εντοπίσει άλλες τέσσερις διευθύνσεις στο εξωτερικό οι οποίες «κλέβουν» τηλεοπτικό περιεχόμενο για το οποίο υπενθυμίζεται πως έχει τα πνευματικά δικαιώματα αποκλειστικά η Cytavision.
 
Με δεύτερη συσκευή  η CYTA κατάφερε να εντοπίσει άλλη μια διεύθυνση στην Ολλανδία η οποία είναι η ίδια που κατήγγειλε και η NOVA Ελλάδας.
 
Πού έστησαν τους server – Τεκμήρια σε ταράτσες και αποθήκη ξενοδοχείου 
 
Διεύθυνση 1: Κτίριο στο οποίο υπάρχουν εγκαταστάσεις και εξοπλισμός υψίστης ασφαλείας για φιλοξενία κεντρικών server.
 
Διεύθυνση 2: Πολυκατοικία στη Λάρνακα όπου βρίσκεται διαμέρισμα όπου ο ιδιοκτήτης κατέχει άλλα δύο διαμερίσματα.
 
Διεύθυνση 3: Ξενοδοχείο στην Πάφο στο οποίο εκτελούνται οικοδομικές εργασίες ανακαίνισης και το οποίο βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Στο υπόγειο σε κλειδωμένο δωματίο στο οποίο υπήρχε η επιγραφή «CYTA ROOM»  ακούγονταν ηλεκτρονικά μηχανήματα να λειτουργούν και ήχος ταινιών κινουμένων σχεδίων.
 
Διεύθυνση 4: Διαμέρισμα στην Πάφο το οποίο ανήκει σε εταιρία που μεταπωλεί υπηρεσίες ασύρματου διαδικτύου.
 
Διεύθυνση 5: Σε ταράτσα πολυκατοικία στην οποία βρίσκεται το κατάστημα του δεύτερου υπόπτου εντοπίστηκε εγκατεστημένος αναμεταδότης που απέστελλε σε άλλα σημεία της Λάρνακας. Επίσης στην οροφή του κτιρίου της κατοικίας του εντοπίστηκε εγκατεστημένος σε μεγάλο ύψος δέκτης σήματος ο οποίος πιστεύεται ότι επικοινωνεί με τον αναμεταδότη του καταστήματος του.
 
Διεύθυνση 6: Στην οικία του πρώτου υπόπτου εντοπίστηκαν εντοπίστηκαν επιπλέον στοιχεία και τεκμήρια ενώ λήφθηκε και σχετική πληροφορία ότι ο συγκεκριμένος ύποπτος ασχολείται με την πώληση dreambox τα τελευταία χρόνια από όπου απέκτησε μεγάλη περιουσία.
 
Περαιτέρω διαπιστώθηκε ότι είναι διευθυντής συγκεκριμένης εταιρίας με διεύθυνση συγκεκριμένου εγγεγραμμένου γραφείου στη Λεμεσό, καθώς και δεύτερης εταιρίας με διεύθυνση την κατοικία του.
 
 

Δειτε Επισης

Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος τη συνάντηση Γκουτέρες-Ταταρ
Ενδιάμεση απόφαση Εφετείου απορρίπτει αίτηση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας
Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων