Σάββατο 20 Οκτ, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Σε διαθεσιμότητα δυο αστυνομικοί «αναξιόπιστοι» που μαρτύρησαν κατά αστυνομικού

  12/01/2018 20:06
Σε διαθεσιμότητα δυο αστυνομικοί «αναξιόπιστοι» που μαρτύρησαν κατά αστυνομικού

Σε διαθεσιμότητα δυο αστυνομικοί «αναξιόπιστοι» που μαρτύρησαν κατά αστυνομικού

  12/01/2018 20:06
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι δυο αστυνομικοί που κρίθηκαν αναξιόπιστοι από το δικαστήριο και οι οποίοι μαρτύρησαν εναντίον αστυνομικού ο οποίος ήταν κατηγορούμενος στην υπόθεση με την εμπορεία κλεμμένων οχημάτων.
 
Τελικά ο κατηγορούμενος, Αντρέας Μιχαηλίδης, αθωώθηκε από το δικαστήριο, και εναντίον των δυο αστυνομικών διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα με βάση την απόφαση.  
 
Στην απόφαση του το Δικαστήριο ανέφερε η Κατηγορούσα Αρχή βάσισε την υπόθεση της σε περιστασιακή μαρτυρία και έκρινε τον Ανδρέα Μιχαηλίδη αθώο (υπηρετούσε στην Τροχαία), απαλλάσσοντας τον από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.
 
Υπενθυμίζεται ότι με τον Μιχαηλίδη κατηγορείτο και ο Παναγιώτης Πένταυκας, 38 χρόνων από την Ορμήδεια ο οποίος είχε συλληφθεί στις 19 Ιανουαρίου 2015 έχοντας στην κατοχή του κλεμμένο όχημα μάρκας Range Rover το οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε εγγραφεί στην Κύπρο με παραποιημένο αριθμό πλαισίου. 
 
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου από την Αστυνομία ο 37χρονος επιβιβάστηκε στη θέση του οδηγού και αναπτύσσοντας ταχύτητα, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Λίγη ώρα αργότερα, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε συνεργείο αυτοκινήτων στη Λάρνακα, από όπου παραλήφθηκε για περαιτέρω εξετάσεις. Από περαιτέρω έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 3 Μαρτίου του 2012.

Από τον έλεγχο που διενήργησε η Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός πλαισίου που αναγραφόταν στον ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου, ήταν διαφορετικός με αυτόν που καταχωρήθηκε για εγγραφή του και ότι στην πραγματικότητα ανήκε σε όχημα ίδιας μάρκας το οποίο είχε κλαπεί από τη Βρετανία τον Μάρτιο του 2012. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι οι αριθμοί εγγραφής του οχήματος ανήκουν σε άλλο τζιπ Range Rover το οποίο ανήκει σε βρετανίδα μόνιμη κάτοικο Πάφου.
 
Οι αστυνομικές ανακρίσεις έφτασαν στα χνάρια του Ανδρέα Μιχαηλίδη όταν διαπιστώθηκε ότι στις 11 Ιανουαρίου 2015, έχοντας πρόσβαση στο μηχανογραφημένο σύστημα της αστυνομίας με τα στοιχεία των μηχανοκίνητων οχημάτων, είχε προβεί σε έρευνα μέσα στο σύστημα με σκοπό να εντοπίσει στοιχεία αυτοκινήτων παρόμοιου τύπου και χρώματος με το κλοπιμαίο αυτοκίνητο.
 
Σε ότι αφορά τον Παναγιώτη Πένταυκα, το δικαστήριο τον αθώωσε σε ότι αφορά την εμπορία κλεμμένων οχημάτων, ωστόσο του επέβαλε πρόστιμο 1300 ευρώ για τις τροχαίες παραβάσεις.
 
Μετά τη σύλληψη του ο αστυνομικός είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά από οδηγίες του Αρχηγού της Αστυνομίας.
 
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας