Περίμεναν την απόφαση για το Μαρί πριν εγκρίνουν την αφυπηρέτηση Συνταγματάρχη

Δικαιώθηκε από το Διοικητικό Δικαστήριο ο πρώην ταξίαρχος του ΣΥΠ (Σώμα Υλικού Πολέμου), Λάμπρος Λάμπρου ο οποίος προσέφυγε στο δικαστήριο ζητώντας να αλλάξει η ημερομηνία αφυπηρέτησης του από τον στρατό από τις 30 Ιουνίου του 2013 που αποφασίστηκε από το ΓΕΕΦ, στις 2 Οκτωβρίου του 2014.
 
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στο Διοικητικό Δικαστήριο ο κ. Λάμπρου αν και από τις 22 Φεβρουαρίου του 2013 κρίθηκε ανίκανος προς εργασία από το ιατροσυμβούλιο, παρέμενε στις τάξεις της Ε.Φ μέχρι τον Οκτώβριο του 2014 όταν και του ανακοινώθηκε πως αφυπηρετεί.
 
Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης στις 26.3.2013 ο Υπουργός Άμυνας όρισε τρίτο πρόσωπο στη θέση του κύριου Λάμπρου για κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών, από 21.2.2013, χωρίς ωστόσο να απαλλάξει τον ίδιο από τα καθήκοντα της θέσης του, ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Υλικού Πολέμου.
 
Παρόλα αυτά ο ίδιος αφού έλαβε όλη την άδεια ανάπαυσης που είχε, επέστρεψε στην εργασία του και του ανατέθηκε εργασία για άσκηση ελέγχων σε Μονάδες Ταξιαρχίας και τις οποίες ο ίδιος εκτέλεσε παρά τις διαμαρτυρίες του, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε αφού είχε κριθεί ανίκανος από για εργασία από τον Φεβρουάριο του 2013.
 
Το δικαστήριο στην απόφαση του σημειώνει πως το ζητούμενο όπως διαφαίνεται από τα γεγονότα ήταν κατά πόσον επρόκειτο να διαταχθεί άσκηση πειθαρχικής δίωξης εις βάρος του κύριου Λάμπρου, εν σχέση με τη θλιβερή και φονική έκρηξη στο Μαρί αφού υπήρξε εμπλοκή του ως εκ της θέσεως του, ως ταξίαρχος του ΣΥΠ.
 
Τον Αύγουστο του 2014 όταν και ξεκαθάρισε πως ο Συνταγματάρχης Λάμπρου δεν ελέγχετο για οποιοδήποτε πειθαρχικό αδίκημα στην υπόθεση του Μαρί, το ΓΕΕΦ, εισηγήθηκε την αποδέσμευσή του από την Εθνική Φρουρά. Για την απόφαση αυτή ο ίδιος ενημερώθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 2014. Το Υπουργείο Άμυνας ωστόσο αποφάσισε όπως η ημερομηνία αφυπηρέτησης του κύριου Λάμπρου να είναι οι 30 Ιουνίου 2013, δηλαδή 15 μήνες νωρίτερα από την ημερομηνία που πάρθηκε η απόφαση και ενημερώθηκε.
 
Για αυτό το λόγο ο κύριος Λάμπρος προσέφυγε στο δικαστήριο χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυθαίρετη και παράνομη. Το δικαστήριο μετά από ακροαματική διαδικασία ακύρωσε την απόφαση του Υπουργείου Άμυνας και δικαίωσε τον κύριο Λάμπρο Λάμπρου.
 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί