Στα δικαστήρια δύο αδέλφια – Τον κατήγγειλε για απάτη, τον είπε ψεύτη και τον απέλυσαν

Στα δικαστήρια έλυσαν τις διαφορές τους δυο αδέλφια τα οποία εργάζονταν στην ίδια εταιρεία στην Λεμεσό και ο ένας εκ των δυο δυσφήμισε τον άλλο.
 
Συγκεκριμένα ο ένας προσέφυγε στο δικαστήριο, καθώς το φθινόπωρο του 2005 ο αδελφός του, τον χαρακτήρισε στον διευθυντή και τον λογιστή τους «ψεύτη, απατεώνα, κλέφτη, καταχραστή και πλαστογράφο». 
 
Η δυσφήμιση αυτή είχε, όπως υποστήριξε ο παραπονούμενος, δυσμενείς συνέπειες στην επαγγελματική του σταδιοδρομία με μειωμένες απολαβές και απώλεια τελικά της εργασίας του. Ως εκ τούτου καταχώρισε αγωγή ζητώντας γενικές και ειδικές αποζημιώσεις. 
 
Ωστόσο η υπεράσπιση του κατηγορούμενου αρνήθηκε την εκδοχή του αδελφού του και ισχυρίστηκε ότι είχε εκδικητικά ελατήρια εναντίον του από προηγούμενές τους αντιδικίες.
 
Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή θεωρώντας ότι η μαρτυρία του παραπονούμενου ήταν εξ ακοής, στην οποία δεν έδωσε βαρύτητα κρίνοντας ότι θα έπρεπε να παρουσιαστεί πρωτογενής μαρτυρία.
 
Τον κατήγγειλε για πλαστογραφία αλλά τελικά… αναληθής
 
Σύμφωνα με τα γεγονότα, στις 27.9.2005 η σύζυγος του «κατηγορούμενου» είχε καταγγείλει τον παραπονούμενο (αδελφό του) στην αστυνομία για πλαστογραφία ενός εγγράφου καταπιστεύματος (κατηγορία που αποδείχθηκε εν τέλει αναληθής). 
 
Λίγες μέρες αργότερα, ο παραπονούμενος κλήθηκε στην αστυνομία για κατάθεση. Τον ίδιο μήνα κλήθηκε από τους εργοδότες του, στην παρουσία και της συζύγου του «κατηγορούμενου», οι οποίοι του ανέφεραν ότι είχαν ειδοποιηθεί από τον αδελφό του, ότι είχε πλαστογραφήσει το εν λόγω έγγραφο καταπιστεύματος και ότι είχε κλέψει χρήματα από την εταιρεία για να χρηματοδοτήσει δική του εταιρεία την οποία είχαν ιδρύσει τα δυο αδέλφια.
 
Προς υποστήριξη των καταγγελιών του ο «κατηγορούμενος» απέστειλε με τηλεομοιότυπο στους εργοδότες τους διάφορα έγγραφα της εταιρείας που οι διάδικοι συμφώνησαν να ιδρύσουν από κοινού.  Επίσης τους απέστειλε διάφορα έγγραφα για να καταδείξει ότι η εταιρεία εκείνη, ενώ τους ανήκε από κοινού, είχε εγγραφεί επ΄ονόματι του παραπονούμενου μετά από πλαστογραφία.  
 
Αμέσως μετά και ως αποτέλεσμα των καταγγελιών προς τους εργοδότες του, ο παραπονούμενος υπέστη εξονυχιστική έρευνα για να διαπιστωθεί το κατά πόσο είχε καταχραστεί χρήματα της εταιρείας και αυτό είχε δυσμενείς συνέπειες στη σταδιοδρομία του, διασυρθείς ως πλαστογράφος και καταχραστής.
 
Τα άλλαξε μετά ο αδελφός που τον κατήγγελλε
 
Στο δικαστήριο ο αδελφός που προέβη σε καταγγελία είχε προβάλει τον ισχυρισμό ότι οι εργοδότες του τον ρώτησαν για τον αδελφό του ενώ είχε αρνηθεί ότι απέστειλε έγγραφα. Ισχυρισμοί όμως που απορρίφθηκαν από το Δικαστήριο.
 
Η εμπλοκή του «κατηγορούμενου» προκύπτει ολοφάνερα και είναι αυτή την εμπλοκή που προσπάθησε να συσκοτίσει με τη μαρτυρία του, την οποία το Δικαστήριο απέρριψε ως αναξιόπιστη», ανέφερε το δικαστήριο, «αδειάζοντας» στην ουσία τον «κατηγορούμενο» που κατηγόρησε τον αδελφό του.
 
Τελικά… κέρδισε ο παραπονούμενος
 
Ο παραπονούμενος αδελφός προσέφυγε στο Ανώτατο μετά το «όχι» του δικαστηρίου για αποζημιώσεις αφού η μαρτυρία ήταν εξ ακοής.  
 
«Έσφαλε το Δικαστήριο.  Η μαρτυρία όπως την αποδέχθηκε, αν και εξ ακοής, εφόσον προσφέρθηκε προς απόδειξη της αλήθειας του περιεχομένου των δηλώσεων, βοούσε και θα έπρεπε να της δοθεί η δέουσα βαρύτητα και μάλιστα, υπό τις περιστάσεις που εξηγήθηκαν ανωτέρω, να οδηγήσει σε αντίστοιχα ευρήματα», ανέφερε το δικαστήριο.
 
Τελικά ο παραπονούμενος κέρδισε την έφεση και αποζημιώσεις ύψους €3.500 με νόμιμο τόκο από 10.11.2006, ημερομηνία καταχώρισης της αγωγής, πλέον έξοδα της αγωγής όπως θα υπολογιστούν, λαμβανομένου υπόψη ότι, όπως φαίνεται, σε κάποιο στάδιο εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.  Την έφεση χειρίστηκε ο ίδιος. 
 

Δειτε Επισης

Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο