Στο «σκοτάδι» χιλιάδες συνδρομητές dreambox - Πρόσφατη καταδίκη «εγκέφαλου»

«Ισχυρό πλήγμα σε παρόχους πειρατικού περιεχομένου κατάφεραν οι ελληνικές και ευρωπαϊκές διωκτικές αρχές, σε συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες σε τέσσερις χώρες (μεταξύ αυτών η Ελλάδα και η Κύπρος) από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη Europol, με τη συνδρομή των τεχνικών τμημάτων εταιρειών συνδρομητικής τηλεόρασης τόσο από Ελλάδα όσο και από Ευρώπη».
 
Αυτό μεταδίδουν και τα Ελληνικά μέσα μετά την επιχείρηση που διεξήχθη σε τρεις χώρες με σκοπό την εξάρθρωση κυκλώματος, στο οποίο φέρεται και οι 3 ύποπτου που συνελήφθησαν από τις Κυπριακές Αρχές ο οποίες ψάχνουν άλλους 9.
 
 
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα και  στην Ελλάδα, τέθηκε εκτός λειτουργίας ένας από τους μεγαλύτερους παράνομους IPTV servers - που υπέκλεπτε περιεχόμενο από τους νόμιμους παρόχους.
 
Ως αποτέλεσμα, στο σκοτάδι βυθίστηκαν δεκάδες χιλιάδες παράνομοι συνδρομητές (σε Ελλάδα και Κύπρο), οι οποίοι παρακολουθούσαν  ταινίες, σειρές αλλά και αθλητικούς αγώνες, χωρίς να πληρώνουν τις νόμιμες συνδρομές στις εταιρείες. 
 

 

Η πρόσφατη καταδίκη εγκέφαλου στην Ελλάδα 

 
Πριν από περίπου δυο μήνες, δικαστήριο στην Ελλάδα καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 7 ετών 38χρονο και σε χρηματική ποινή ύψους 10.000 ευρώ, με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα, για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και ειδικότερα για «πειρατεία» εις βάρος της NOVA.
 
O κατηγορούμενος είχε θέσει σε λειτουργία δικτυακό δορυφορικό αποκωδικοποιητή- διακομιστή στον οποίο είχε εγκαταστήσει παράνομο λογισμικό και διαμοίραζε μέσω διαδικτύου σε 20 χρήστες internet ηλεκτρονικά «κλειδιά» αποκωδικοποίησης των συνδρομητικών υπηρεσιών του «μπουκέτου» τηλεοπτικών καναλιών NOVA.
 
H οικονομική ζημία που υπέστη η εταιρεία σύμφωνα με κατάθεση μάρτυρα, ανέρχεται τουλάχιστον στο ποσό των 24.000 ευρώ.
 
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 38χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένας δορυφορικός δέκτης Dreambox, μια κάρτα της εταιρείας στο όνομα της αδελφής του και δύο σκληροί δίσκοι.
 

Δειτε Επισης

Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»