Οι επίμαχες δηλώσεις Δίπλαρου, η νίκη των θυγατέρων Χριστόφια και η… τούμπα

«Η κόρη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό 4 μήνες πριν από το κούρεμα των καταθέσεων» ήταν η δήλωση του βουλευτή του ΔΗΣΥ Ευθύμιου Δίπλαρου σε πρωινή εκπομπή του MEGA, Νέα Μέρα» στις 20.3.2013, που τον έβαλε σε μπελάδες.
 
Οι θυγατέρες του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Χριστίνα και Μαριάννα Χριστόφια, καταχώρησαν αγωγή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου στις 27.10.2017 ο βουλευτής του ΔΗΣΥ,  αποδέχθηκε ότι η επίμαχη δήλωσή του «ήταν ψευδής, αναληθής, εντελώς ατεκμηρίωτη και εσφαλμένη αφού
δεν βασιζόταν σε υπαρκτά γεγονότα».
 
Ο Ευθύμιος Δίπλαρος απολογήθηκε ενώπιον δικαστηρίου, αναφέροντας ότι δεν είχε πρόθεση ή σκοπό να θίξει ή να αμφισβητήσει την εντιμότητα, τιμιότητα, ήθος και χαρακτήρα της Χριστίνας Χριστόφια και Μαριάννας Χριστόφια, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του «ατυχείς και λανθασμένες».
 
Επίσης, εξέφρασε την λύπη του και απολογήθηκε προς τις ενάγουσες «για οποιαδήποτε ταλαιπωρία, βλάβη ή ζημιά τους προκάλεσε».
 
Ηθικοί ικανοποίηση εκφράζουν οι κόρες του Χριστόφια
 
«Μετά την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και την επίσημη γραπτή απολογία του κ. Ευθύμιου Δίπλαρου, βουλευτή ΔΗΣΥ ενώπιον του Δικαστηρίου, εκφράζουμε την ηθική ικανοποίησή μας για την αποκατάσταση της αλήθειας», αναφέρεται σε γραπτή  δήλωση της Χριστίνας και της Μαριάννας Χριστόφια σχετικά με την αγωγή δυσφήμισης κατά του κ. Δίπλαρου.
 
«Όλοι γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια, η διαβολή, το ψέμα και η λάσπη εναντίον του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και της οικογένειας μας, με στόχο να πληγεί το ΑΚΕΛ δεν είχε προηγούμενο. Η μέθοδος που επέλεξε το κόμμα του κ. Δίπλαρου, ο ΔΗΣΥ, να ασκήσει αντιπολίτευση και μετέπειτα να ασκεί πολιτική, είτε επίσημα είτε ακόμα περισσότερο ανεπίσημα μέσω ψιθύρου και λάσπης, έθιξε και αμφισβήτησε την εντιμότητα, τιμιότητα, ήθος και χαρακτήρα μας εμάς ως άτομα, την οικογένεια μας και ακόμα περισσότερο το κόμμα μας το  ΑΚΕΛ, σε πολλές περιπτώσεις» προστίθεται.
 
Στη γραπτή δήλωση αναφέρεται επίσης ότι «σε ό,τι μας αφορά, είμαστε και παραμένουμε περήφανες για το βίο και πολιτεία μας, για την κοινωνικοπολιτική μας δράση μέσα από τις γραμμές του τιμημένου ΑΚΕΛ υπηρετώντας έντιμα την αλήθεια και την τάξη μας, όσο καλύτερα μπορούμε προς όφελος των εργαζομένων και του λαού μας».
 
Τον στρίμωξαν οι δικηγόροι
 
Όπως είχε αναφέρει στην έκθεση απαίτησης που ετοίμασαν οι δικηγόροι των θυγατέρων Χριστόφια, «τα δυσφημιστικά σχόλια, αναφορές, δηλώσεις του κ. Ευθύμιου Δίπλαρου έγιναν ενώ «ο ίδιος είχε εν γνώσει του ότι το περιεχόμενό τους ήταν ψευδές ή/και αναληθές».
 
«Η δήλωση έγινε σε ώρα με αυξημένη τηλεθέαση και ότι το ύφος των αναφορών του δείχνει απερισκεψία ως προς τα δικαιώματα ή/και τη φήμη ή/και τα συναισθήματα των εναγουσών».
 
Υπογραμμίζεται ότι οι δηλώσεις έγιναν σε μια περίοδο που λήφθηκαν οι αποφάσεις του Eurogroup για την απομείωση των καταθέσεων «και ήθελε να εντάξει τις ενάγουσες σε αριθμό προσώπων που είχαν προνομιακή πληροφόρηση και μετέφεραν καταθέσεις εκτός Κύπρου εν αντιθέσει με άλλους πολίτες των οποίων οι καταθέσεις θα υπόκειντο σε απομείωση».
 
Επίσης είχε επισημανθεί ότι ο κ. Δίπλαρος «προέβη στις δηλώσεις για να προκαλέσει ζημιά και/ή μίσος και απέχθεια στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και στα πρόσωπα της οικογένειάς του, ειδικότερα στις δύο του κόρες».
 
Στην έκθεση σημειώνεται ακόμη ότι «οι αναφορές και δηλώσεις Δίπλαρου άφησαν να νοηθεί ότι οι θυγατέρες του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας ενήργησαν σε βάρος των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας ή ότι έτυχαν προνομιακής μεταχείρισης σε σύγκριση με άλλους πολίτες που είχαν καταθέσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα».

Δειτε Επισης

Ενημέρωσε τους ηγέτες για τις επαφές της, τους κάλεσε να ακούσουν η Ολγκίν-Επανέλαβε τα ίδια ο Τατάρ
Μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα διαμερίσματα-Καταγράφηκαν 421 πωλήσεις
Το modus operandi και οι ώρες των εμπρησμών οδήγησαν στον δεσμοφύλακα-Στο κάδρο 3+12 υποθέσεις σε ένα χρόνο
Απεβίωσε κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών
Καταζητείται 50χρονος για κλοπή από κατοικία στη Λεμεσό (pics)
Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση για το Μάτι
Οι οργανωμένοι εμπρηστές, το οργανωμένο έγκλημα, οι οργανωμένες λαμπρατζιές και η (;) Αστυνομία
Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στη Λεμεσό-Επεκτάθηκε και σε παρακείμενα υποστατικά
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία (pic)
Στέλνει μήνυμα στους ηγέτες η Ολγκίν-«Να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»